❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ČTÚ existuje a měří

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
KoZLiCeK

Re: ČTÚ existuje a měří

Příspěvekod KoZLiCeK » 15 years ago

michal.siman píše:
David Liška píše:Dneska jsem přistihl ČTÚ přímo pod stožárem, co má na vodárně můj bejvalej zaměstnavatel. Měli cca 10m magirus s rotátorem a na něm několik LP antén a ještě nějaký další, krytý bílým radomem. Protože jsem extrémně chvátal, tak jsem ani na pokec nezašel.

JInak můj pirátskej VKV FM vysílač zaměřovali tři týpkové s LP směrovkou a přenosným spektrákem na férovku z modrý oktávky nebo fabie či co to bylo za popelnici.

A jen tak pro zajimavost, jake jsou to lokality kde se pohybuji a jsou videni?

Cau.No tu bilou dodavku od CTU s antenama jsem videl i u nas..., (v nasem spolecnem kraji) 8)
0 x

matys2
antispam: Ano

Příspěvekod matys2 » 15 years ago

okoun píše:no a v jaké lokalitě seš? to vypadá na nějaké udání..

je někde napsané, že musíš mít zapnoutý radar detect?

znám zařízení co radar detect nemají a jsou schválené ČTU

stanice v pásmech c a d využívají technologie potlačení rušení (mitigation techniques),
které poskytují alespoň takovou míru ochrany, jako požadavky na detekci, provoz
a odezvu popsané v normě EN 301 893, aby byl zajištěn provoz slučitelný se systémy
rádiového určování. Technologie potlačení rušení musí vyrovnávat pravděpodobnost
výběru konkrétního kanálu ze všech dostupných kanálů, aby se v průměru zajistilo
rovnoměrné rozprostření zátěže spektra

napada me jestli to neni napsane v te norme EN 301 893,
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

takže dat do scan listu jen dva kanály je taky na prd. Když zařízení musí využívat spektrum ze všech dostupných kanálů
0 x

matys2

Příspěvekod matys2 » 15 years ago

No asi to tak bude. Ale da se tam udělat to že první kanaly napises kanaly ktere chces vyuzivat ono si to vetsinou vybere jeden z tech prvnich.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 15 years ago

půjdeme do ulic :!:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 15 years ago

tahat 200m utpčka
0 x

okoun

ne už optiky :arrow:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 15 years ago

:D
0 x

reset

Příspěvekod reset » 15 years ago

optiku jo, pokud na ni ale mas
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod David Liška » 15 years ago

Bylo to v Jižních Čechách, o jakou firmu se jednalo bych nerad říkal.
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 15 years ago

nejde o firmu, me zajimalo kde jezdi. Takze jizni cechy a kozlicek rikal ze oblast jizni-plzensko az domazlicko.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

RaMa

Příspěvekod RaMa » 15 years ago

Dnes jsem pri prujezdu Zlinem videl tohle vozidlo jak meri mistni APcka.
To bude pokutek :)
0 x

okoun

no víš mě by hlavně zajímalo, jak oni měřejí výkon směrového spoje když třeba někdo používá antény 6 stupnu tak jak to změřejí? to by se museli přímo dostat do cesty toho spoje, neumím si to představit
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

to nezmerej samozrejme, jedine ze by mohli vylezt na misto v ose se spojem, ja myslim ze to ani nikoho nezajima a resi se to jen kdyz te nekdo praskne
0 x

okoun

no jo, ale přeci se výkony překračují na páteřích aby se dosáhlo maximálního rate. pokud to někdo napálí na všesměrovce tak je dobytek! a měl by platit pokutičku
0 x