Dneska jsem se konečně dostal k měření té spotřeby, zkoušel jsem desku s tím novým celeronem 1,6Ghz, 512MB ram v duálu, IDE modul, zdroj Seasonic S12 430W. Spotřeba po nastartování v klidu 39W. Při 100% vytížení procesoru Btestem 55W. Když jsem desku osadil 5Minipci kartama (neměl sem víc redukcí) a všechny je zapl, byla spotřeba 43W. Měření jsem prováděl jednak Wattmetrem a pro jistotu i ampérmetrem. Obě měření ukázali shodný výsledek +-0.5W. Je to deska s odpovídající spotřebou, nic vyjémečného.
edit:
jediné co mě dost štve je že eth karta jede až pod V3 :) chtě nechtě sem to musel nasadit na jeden bod tak doufám že to nějak nebude blbnout
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ASUS P5GC
Leeonek píše:Dneska jsem se konečně dostal k měření té spotřeby, zkoušel jsem desku s tím novým celeronem 1,6Ghz, 512MB ram v duálu, IDE modul, zdroj Seasonic S12 430W. Spotřeba po nastartování v klidu 39W. Při 100% vytížení procesoru Btestem 55W. Když jsem desku osadil 5Minipci kartama (neměl sem víc redukcí) a všechny je zapl, byla spotřeba 43W. Měření jsem prováděl jednak Wattmetrem a pro jistotu i ampérmetrem. Obě měření ukázali shodný výsledek +-0.5W. Je to deska s odpovídající spotřebou, nic vyjémečného.
edit:
jediné co mě dost štve je že eth karta jede až pod V3chtě nechtě sem to musel nasadit na jeden bod tak doufám že to nějak nebude blbnout
Bylo to mereni s grafikou nebo ne?
0 x
Doktoři, lékárníci a poslanci při přečtení tohoto příspěvku jsou povinni zaplatit poplatek 30,-Kč provozovateli portálu.
TO: Leeonek
mas uz ten board nasazeny v ostrem provozu? Kdyz pomineme spotrebuju, jak se ti ta sestava jevi?
Dik za odpovedi.
mas uz ten board nasazeny v ostrem provozu? Kdyz pomineme spotrebuju, jak se ti ta sestava jevi?
Dik za odpovedi.
0 x
Jan Ptáček
net.work píše:TO: Leeonek
Dik za odpovedi.
Zatím od soboty ok, je to ale ještě brzo na nějaké závěry, všiml jsem si že se mi začal rozpadat jeden spoj z toho místa což ve verzi 2.9 nedělalo ale to bude tou V3. Stejný problém jsem měl i když jsem testoval první RB333 s verzí RC10 tuším, měl jsem tam připojeného jednoho klienta (RB133C) který neměl uptime delší jak 1-2 dny, přitom když byl (a teď zase je) připojený na V2.9 jede bez problémů a má uptime od zapnutí APčka.
0 x
mam ASUS P5GC-VM desku , beha mi na tom jak v2.9.x , tak i 3.x
sitovky resim externima realtekama za 100czk , slapou luxusne
deska ma pouze 3pci sbernice
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
Leeonek píše:net.work píše:TO: Leeonek
Dik za odpovedi.
Zatím od soboty ok, je to ale ještě brzo na nějaké závěry, všiml jsem si že se mi začal rozpadat jeden spoj z toho místa což ve verzi 2.9 nedělalo ale to bude tou V3. Stejný problém jsem měl i když jsem testoval první RB333 s verzí RC10 tuším, měl jsem tam připojeného jednoho klienta (RB133C) který neměl uptime delší jak 1-2 dny, přitom když byl (a teď zase je) připojený na V2.9 jede bez problémů a má uptime od zapnutí APčka.
JJ, fajn... ted prave taky resim dilema, zda-li jit na v3 (laka me vyuziti 2heho jadra u CPU) nebo zustat u v2.9... Jelikoz oproti tomu budou v2.9 tak se toho docela bojim (toho rozpadavani spoju, atp.....)
0 x
Jan Ptáček
reset píše:mam ASUS P5GC-VM desku , beha mi na tom jak v2.9.x , tak i 3.x
Ano mistře, ale tady se řeší právě tato deska se 6 PCI slotama, desek se třema slotama a eth portem fungujícím pod V2.9 je jako bych tak řekl plná pr..l :)
0 x
Nepatří to sice moc sem ale mám jednu zajímavost. Dle přiloženého grafu (běží obrácene než je obvyklé ;) )

kdy jsem minulý týden v sobotu v poledne nahradil původní Supermicro P8SCTP s 4/3GHhz 2MB cache (prescott) nynějším Celeronem 1,6Ghz (Conroe-L) a právě touto deskou P5GC, kleslo celkově vytížení CPU, nechápu jak je to možné. Tento MK je páteřní spoj, jedou z něj 3 wlan linky, na jedné kartě je zapnutý nstreme mód. Provoz 0-prd, zatím je tam pár uživatelů, žádné pravidla, jen routuje. Jediné co mě napadá že ten nový celeron nějak líp zvládá nstreme mód....
zkusím koupit ještě jeden a hodím ho místo nějakého starého celeru co mám na síti :)

kdy jsem minulý týden v sobotu v poledne nahradil původní Supermicro P8SCTP s 4/3GHhz 2MB cache (prescott) nynějším Celeronem 1,6Ghz (Conroe-L) a právě touto deskou P5GC, kleslo celkově vytížení CPU, nechápu jak je to možné. Tento MK je páteřní spoj, jedou z něj 3 wlan linky, na jedné kartě je zapnutý nstreme mód. Provoz 0-prd, zatím je tam pár uživatelů, žádné pravidla, jen routuje. Jediné co mě napadá že ten nový celeron nějak líp zvládá nstreme mód....
zkusím koupit ještě jeden a hodím ho místo nějakého starého celeru co mám na síti :)
0 x
Tak, uz sem konecne poridil taky. Osadil sen to Pentiem DualCore 2,0Ghz s jadrem Allendale. Co se tyce spotreby, tak v klidu to ma nejakych 42W. Pri plnem loadu to zere cca. 57W. Je to ciste jen deska, CPU, RAM a SSD disk misto HDD (mimochodem ten SSD zvlastne "piska" kdyz se z nej cte)
Co se tyce teplot, tak CPU je na nejakych 43°C +- (s box chladicem), chipsety (odhadem) o neco vice, ale v ramci norem OK.... Jen me stve ze MT neumi pracovat s tou integr. sitovkou (ver. 2.9.x) ale s tim sem pocital. +- za tyden az 14 dni to bude v ostrem provozu s 5-6 WLAN kartama a 2mi sitovkama a potece pres to cca. 10Mbit tak pak se zas ozvu a hodim sem nejake vysledky.
cyu

cyu
0 x
Jan Ptáček
u teto desky pozor, musi se tam koupit PCIe grafarna. A u tech pozor na velikost chladice, jinak prijdete o jeden pci slot. Ja jsem koupil grafarnu s vetsim chladicem aniz by me to napadlo. Zatim vsechny pci sloty sice nevyuzivam, ale preventivne jsem chladic zredukoval pilkou na zelezo.
Na siti mi bezi dve tyto desky, naprosto bez problemu.
Na siti mi bezi dve tyto desky, naprosto bez problemu.
0 x
Zatim musim potrvdit, ze je tato deska bezproblemova (4ks na MT 2.9x a 1ks WinXP SP2).
0 x
Doktoři, lékárníci a poslanci při přečtení tohoto příspěvku jsou povinni zaplatit poplatek 30,-Kč provozovateli portálu.
Takze pozor, asi se jiz desky P5GC (6xPCI) prestavaji prodavat ... alespon toto je sdeleni, ktere mi podala TS Bohemia, pri dodavce poslednich kusu. Jinak ty desky jsou absolutne bez problemu.
0 x
Zdravim - dneska sem nasadil toto PC do ostreho provozu a zjistuju veliky problem - mam redukci PCI-->4MiniPCI (RB14) a v ni 4 wlan karty.... MT je vsechny detekuje OK - vsechny P2P spoje se connectnou, ALE karty se navzajem ovlivnuji tim zpusobem ze pokud je pres 1 traffic tak pres druhou uz jde protlacit daleko mene... Rusenim to neni - dal sem to do stareho PC a vse naprosto OK (stejne frakvence, stejna redukce, stejne pigtaily).... Nesetkal ste se s timto jevem nekdo? CO se tyce IRQ tak kazda karta ma vlastni....... Nevim co s tim...
diky moc za odpovedi....
diky moc za odpovedi....
0 x
Jan Ptáček
jakou tam mas verzi MK ?
Tohle jsem taky zjistil, i kdyz nevim jestli primo u teto desky. Je potreba, aby kazda miniPCI karta vlastni IRQ.
Ja pouzivam jeden PCI slot na jednu miniPCI kartu.
Jedu na MKv2.9.x
Tohle jsem taky zjistil, i kdyz nevim jestli primo u teto desky. Je potreba, aby kazda miniPCI karta vlastni IRQ.
Ja pouzivam jeden PCI slot na jednu miniPCI kartu.
Jedu na MKv2.9.x
0 x