❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Kontakt JON - Routery NETIS

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Striker

Re: Kontakt JON - Routery NETIS

Příspěvekod Striker » 8 years ago

mpcz píše:Zdravím,
tak jsem zavolal na CZ "podporu" NETISu. Otřesný zážitek.
Nezbývá mi než se zeptat:
- má někdo ve web správě některého firmware informaci o síle signálu od klientů?
- zkoušel někdo přehrát firmware na dálku? Zrušilo to konfiguraci? Proběhlo vše OK při DOWN i UP grade?
Děkuji, mpcz, 18.08.2016

Upgrade nebo downgrade firmwaru vždy vymaže konfiguraci
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 8 years ago

"Podpora" Netis tvrdí opak. Ale musí být ten "jejich" schválený firmware.
Sice pochybuji, že vůbec vědí, co říkají, ale přesto se ptám.
A co ta síla signálu od klientů? Vidíš ji někde ve správě?
mpcz, 18.08.2016
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 8 years ago

Striker píše:
mpcz píše:Zdravím,
tak jsem zavolal na CZ "podporu" NETISu. Otřesný zážitek.
Nezbývá mi než se zeptat:
- má někdo ve web správě některého firmware informaci o síle signálu od klientů?
- zkoušel někdo přehrát firmware na dálku? Zrušilo to konfiguraci? Proběhlo vše OK při DOWN i UP grade?
Děkuji, mpcz, 18.08.2016

Upgrade nebo downgrade firmwaru vždy vymaže konfiguraci

Tak takový wifi router bych chtěl :-)
0 x

mpcz

to honzam : No ne že bych to považoval za přednosti, ale já jsem zatím spokojený. Rozhodující pro mě je fungující bridge.
Dotaz: jaký router podle tvých představ v ceně okolo 300 Kč ukazuje sílu signálu od klientů? TPLINK? Jiný?
Děkuji, mpcz, 18.8.2016
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 8 years ago

honzam píše:Tak takový wifi router bych chtěl :-)

TP-LINK se snad neresetuje? :D 841 nebo takový? starší 543 to dělali taky..
0 x

honzam

mpcz píše:to honzam : No ne že bych to považoval za přednosti, ale já jsem zatím spokojený. Rozhodující pro mě je fungující bridge.
Dotaz: jaký router podle tvých představ v ceně okolo 300 Kč ukazuje sílu signálu od klientů? TPLINK? Jiný?
Děkuji, mpcz, 18.8.2016

Radši přesvědším klienta at si 200kč připlatí a bude mít router s kterým nebudou problémy. Stačí vyjmenovat problémy s levnými routery (pískající trafa, samovolný reset, málo funkcí, problémové reklamace) a 99% lidí si připlatí. Kolenovrt samozřejmě bude chtít svůj router za 300kč i s nastavením zdarma. Takové lidi radši pošlem ať si ho koupí jinde protože by se stejně ještě 3x vrátil že tohle mu tam nejde a tohle neví jak nastavit. Vše samozřejmě zdarma když to u nás koupil. :)

Protože také výhradně požadujeme režim bridge tak jsme TPlinky nikdy víceméně nenasazovali. Dříve wifi routery WELL. S nima je problém že nikdy nevyšla žádná aktualizace firmwaru a cca po 2letech vytekly kondíky. Pak jsme zašli používat wifi routery ASUS RT-N. Ty by se dalo říct byly docela dobré. Ale občas se našel problém s wifi částí. Padal signál a slábnul. Většinou těsně po záruce.
Nyní používáme skoro výhradně rb941 a spokojenost. Za celou dobu 1kus spálený po bouřce a 1kus s vylomeným USB.
0 x

mpcz

Zdravím,
no tohle není zrovna seriózní. Shrnout problémy všech domácích wifinek dohromady do jednoho pytle a hodit to na chudáka NETISe. Nevím, že by kdy pískal, odcházel, resetoval se nebo mu vytékaly kondíky. Měl jsem jedny z prvních a zatím jsem nereklamoval ani jeden. Ani žádný neměnil. Prostě o nich nevím. Signál po domě OK. Že nejde přehrát firmware bez resetu považuji za nedostatek, ale jak vidno, moc to nevadí, stejně to nic nového nepřináší.
RB jsou bez diskuse lepší. Ale - doposud byly pouze dva modely. Jeden velice slabý, nikdo ho nechtěl pro slabý signál, všechny jsme museli vyměnit za NETISe a druhý, nehorázně drahý. Tento 941 má papírový výkon vyšší, uvidíme už jaké budou zkušenosti.
mpcz, 18.08.2016
0 x

honzam

Neházel jsem všechny problémy na netis. Mluvil jsem o tom obecně, že pokud si vybereš router do 300kč tak minimálně dva problémy bude mít. U netisu někdo psal že při zakolísání/výpadku proudu se vyresetuje. A pak je tu známý problém s resetem při upgradu firmwaru. Další problémy se týkají TPlinku a dalších low cost
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

nezazil sem tolik problemu s Netisy jako predtim za 3 roky s TPlinky... z 10 kusu nesly na RMA snad jen 3. Za me Netis uz nikdy vic, TPlinky se taky serou ale jen velmi minimalne.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

mpcz

Zdravím,
to honzam: aha, já to tak čtu. Dále: každý systém se při poklesu napětí pod mez rebootne nebo zasekne. Jinak to nikdo neumí. Reset do defaultu mi to za celou dobu neudělalo nikdy. Pokud to neudělal klient sám, když "restartoval" tlačítkem RESET. Na tlačítku ještě byla tečka od propisky. Nikde nevidím ty "nejméně dva problémy", dokonce ani jeden.
Jak se ukázalo, ten problém s neukazováním signálu od klientů mají dnes všichni a že se resetuje config při upgrade, to taky. To je bezpochyby krok zpět. Ale to, že jsem na to "přišel" až po letech, mi říká, že ne tak velký, aby bránil nasazení. Nehledě na to, že upgrade jsem chtěl dělat jen kvůli zmatené informaci od podpory NETISu. Můj závěr pro toho, kdo teprve přemýšlí, co nasadit: NETIS je dobře použitelný a poměr cena - výkon - spolehlivost naprosto vyhovuje. A má bridge, tím pádem velkou většinu potřebných informací zajistí Mikrotik na střeše.
Jak je možné, že někomu se za roky používání nepokazí ani jeden a někomu skoro všechny, to mi samozřejmě vrtá hlavou, ale odpověď neznám. Co však vím jistě, je procento reklamací u dovozce, které je 0,3 %. Když zvážím, že část toho jsou ty "vyresetované" a nebo něco, co se někomu nechtělo řešit, je mi to naprosto jasné.
mpcz, 19.08.2016
0 x

MirrLc

Příspěvekod MirrLc » 8 years ago

Za mně jsou netisi lepší jako TPlink. Nasazených máme více jak 800ks a na reklamaci jsem poslal snad 10kousků. Klientům dáváme více jako 2 roky a zatím spokojenost.
0 x

honzam

mpcz píše:Nikde nevidím ty "nejméně dva problémy", dokonce ani jeden.

Já nevím, ale co je toto jak jste si zde stěžoval na 3problémy? :
viewtopic.php?f=4&t=17080&start=30#p195005

dále samovolný reset viz: viewtopic.php?f=4&t=17080&start=30#p195011
Podle mě je těch problémů víc než dva. Ale nemám zájem se v tom dál pitvat :-)
0 x

mpcz

Zdravím,
to honzam: já ano, protože tohle nepovažuji za seriózní.
a/ ty tři problémy z odkazu mají evidentně charakter výzvy ke konzultaci, doufám, že otazník za větou to jasně říká, neboli dotazu do fóra, od toho to fórum je, že. Nikoliv závěru.
b/ všechny body se vyjasnily, žádný z nich nebrání provozu:
- znázornění stránky s heslem: v PC bylo od minula uloženo heslo se stejnou adresou. NETIS nezobrazil, jak bývá obvyklé přihlašovací dialog s předvyplněnými údaji, ale zrovna tuto operaci přeskočil. NENÍ to fatální chyba, pouze je to méně obvyklé. Když to člověk ví, problém není. A teď už to vím.
- nezobrazuje signál od klientů: v této kategorii prý všechny. Žádné nadšení, ale nebrání provozu. To, že jsem na to došel až po dvou letech, něco naznačuje. Výrobci zřejmě postupují dle známého klíče - dokud to nekritizují tisíce / milióny lidí, zabývat se tím nebudeme.
- reset při upgrade frmw: v této kategorii prý všechny, za celou dobu jsem upgrade neprováděl, nebylo třeba.
- reset samovolný - nevím, že bych tohle já někde zmiňoval, pokud ano, promiňte, opravuji: nestalo se mi to nikdy.
- pokud to není jasné nebo si to někdo ani pořádně nepřečte nebo jsem to napsal špatně, tak jen to číslo: reklamace 2419: 0,3%
mpcz, 19.08.2016
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 8 years ago

nevím jak u vás ale u nás je standardně na pořadu dne když jsou nějaké bouřky že netis jde do defaultu protože několikrát vypnou elektřinu...
dále pokud sxt s defaultním poe šmejdem dám do lan portů netisu tak to má samé errory jedině v tom wan to jde, asi ty lan porty silně ochudili.
takže jednoznačně tplink a pokud někomu vadí hloupější sw tak at si tam dá open wrt.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

mpcz

Zdravím,
vypadá to tak, že máme jiné bouřky, nestalo se mi to nikdy. Je ale možné, že to není vypnutím EONu, protože vynutí není jednoduchý jev s trvalým poklesem od nominálu, ale po úderu blesku spíše napěťovou špičkou. Pokud k ní dojde, a stává se to, ručím za to, že nikdo nic nezaručí. Kolik takových případů statisticky je? Píšeš NETIS, jeden?
Ohledně toho POE vs. SXT: tohle se tu již opakovaně probíralo. Když se řešilo, ať někdo tento případ předvede, ticho po pěšině. Neříkám tak, ani tak, ale proč je na vině automaticky ten NETIS a ne to POE, které mnozí (já taky) AUTOMATICKY vyhazují do koše z mnoha jiných důvodů? Pokud ovšem nyní máme reálnou a nefunkční kombinaci na stole, určitě bych ji rád viděl. Je to možné?
mpcz, 19.08.2016
0 x