❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

vypovedi > prechod na LTE

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
divizna

Re: vypovedi > prechod na LTE

Příspěvekod divizna » 10 years ago

16/6 je dneska na mobilni pripojeni paradni.

Jenze 3G povetsinou taky jede treba 8/2, coz vetsine lidi staci.

A 16/6 uz v zadnem pripade dneska neni zadna zazracna rychlost na domaci pripojeni, zejmena pokud to clovek porovna s tim, co slibuji v reklamach.

O okamzitem vycerpani nizkych FUPu pak uz tu rec byla.
0 x

Cheprer
antispam: Ano

Příspěvekod Cheprer » 10 years ago

divizna píše:16/6 je dneska na mobilni pripojeni paradni.

Jenze 3G povetsinou taky jede treba 8/2, coz vetsine lidi staci.

A 16/6 uz v zadnem pripade dneska neni zadna zazracna rychlost na domaci pripojeni, zejmena pokud to clovek porovna s tim, co slibuji v reklamach.

O okamzitem vycerpani nizkych FUPu pak uz tu rec byla.

16/6 jede na 900, kde je kombinace 2G/4G tzn vesnice a okoli mimo mesta. Ve mestech a vyce zabydlenych oblastech se nasazuje 1800, kde na S4mini namerim 50Mbit. :-]
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 10 years ago

LTE1800 se zatim nasadilo jen v Praze a Brne. Jinde ne. Vse ostatni se LTE 20 - tedy 800MHz - jen VDF si hraje na 900MHz ... :mrgreen:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 10 years ago

Nevím no.... Vodafone LTE u nás ve Slavkově. BTS upravena 8/2014. Vzdálenost od BTSky cca 200m - koukám přímo na panelák na kterém je umíštěna. Mezi BTS a modemem jenom pár bříz a jedno plastové okno :-) Nevyšší rychlost z toho vylezla něco kolem 8-9Mb/s ale jinak se to drží tak do 5Mb/s.... jestli je tohle ten Turbo internet, tak se fakt bát nemusíme. I když například ve Varech není problém naměřit kolem 30Mb/s

Všimněte si odezvy co ukáže speedtest a co ping z PC na seznam.cz

Obrázek
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 10 years ago

rozlisujme v podstate 3 moznosti :

1. LTE900, max 15/6Mbit + - , venkov
2. LTE800, max realne 45/30, venkov i mensi mesta
3. LTE1800, dle sirky kanalu nou problem 140/45Mbit., jen velka mesta

LTE900 umira po 5 KM prime viditelnosti na BTS, stale ale i na 1 dilek signalu dovede vydupat 3/3
Pokud nejede sektor naplno, nekdo uz na nem visi svym provozem, ale prozatim LTE900 dycky jelo aspon tech 5M blizko BTS

LTE 800 se dovede probit lepe, sem jen par terennich nerovnosti a 8km od BTS a jede to na 25-50% signal slusne

http://www.speedtest.net/my-result/a/1060851382

Nekdo kdo ma DSL a k tomu za zvyhodnenou cenu mobilni net tak to na chatu na nejake to weekendove netovani staci. Obecne je ale prvotni kryti LTE800 lajdacke, sice se mapy "zelenaj" jak louka v lete ale realita je nekde jinde. Aspon rok spise ale dyl bude trvat nez poradne zahusti...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 10 years ago

U nas ve městě necelých 30K obyvatel 4G max 12Mb/s v okolních dědinách až 55Mb/s WTF ? :-D :-D
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 10 years ago

na dediny LTE telefony jeste asi nedorazily :) u me jede tyden LTE900 a ted se mi to hodi, flusla mi hlavni UPS, 8 hodin zalohy a zdar, takze nou net, jen mobilni. Pekne nam tu popadaly stromy na draty, chvili jede chvili ne průd, no mazec...

http://www.speedtest.net/result/3951810158.png

jinak ve mestech je vesmes 3G (HSPA + 21 / 42), LTE900 do vetsich mest snad jen okrajove...cilene se to nekryje. Divej ono je fuk esi 10M nebo 40M, jde o solidni odezvu a aspon nejakou prumernou rychlost, minimem bych videl 2/1M a to to dáva v pohode.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hapi

Příspěvekod hapi » 10 years ago

pěkně sis to namaloval... ale na normální stálí používání nic moc co... navíc tohle dává i 3G.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Majklik

Příspěvekod Majklik » 10 years ago

Hapi, když vezmu cca tvoje teritorium, severní okraj někde nad Táborem v lese u Borotína:
http://speedmeter.internetprovsechny.cz/mereni/3168046
Pokud jihovýchodní, tak když zalezu v Temelíně do technologie, mám kolem sebe metr železobetonu ve zdvojené zdi, kde je v meziprostoru tuny rušení z kabeláží a dává to pořád 12/4 Mbps (ale je fakt, že tam je to na vysílač půl kiláku), tak to na chalupářské použití není špatné. Oboje v mobilu Blackberry Q10.
Takže na chatu dobrý...

Ano, horko bude, pokud dojde na bundlování, což jsem pochopil těď O2 nějak moc razantně dělat kvůli něčemu veřejně nemůže a v rámci scénáře, že se rozdlěí na pevnou a mobilní síť, že pak to bude moci dělat mnohem lépe.
A pokud uvážím, kde je dneska je i cena firemních tarifů pro zaměstantce, že dám člověkovi bundl SIM neomezené Česko volání/SMS/IVM 500 MB, k tomu druhá data SIM 10 GB a AžDSL 20 Mbps linku za měsíční paušál méně, než řada ISP má jen holý internet... Tak takový veřejný bundl za dobrou cenu bude nepřijemnej, pokud na něj dojde.

Ale je to sranda, ve městě HSPA, vyrazím pěšky ven do lesa, zajdu pár set metrů za hranici města, spadne to na edge, jdu dál do houštin a naskočí LTE v místeh, kde jsou tak 2 chalupy na km čtvereční a pak už jen veverky...
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 10 years ago

Konečně jsem to vlákno našel, kdž vyhledávání "LTE" selhalo :D

No dneska mi přišla první výpověď kvůli LTE, že naměří doma malou rychlost.
Dneska mi přišla odpověď, že na wifi naměří 3-7 Mbit nutno podotknout, že má 9 Mbit ale na to, že to m ůže být wifinou už moc neslyší protože T-Mobile mu jede 11-15 Mbit a má pokrytí v celým domě, takže asi LTE..
No jsem zvědavej jak se vyjádří ještě :)) Zajímalo by mě kolik za to platí.. Protože má docela dobrou cenu.
0 x

zajdee

Příspěvekod zajdee » 10 years ago

Jestli ma T-Mobile, tak plati 399 kacek mesicne. Teda, nez mu dojde FUP. Pak bude muset priplatit.
0 x

Striker

Jo, u nás platil míň no každopádně by mě zajímalo jak mají ten FUP, když to mají napsáno takhle.
Surfování, e-maily, Facebook jsou bez datového limitu, ostatní stahování až do 30 GB měsíčně..

To bych nedal se svejma 250GB měsíčně :D Bych se asi nedoplatil..
0 x

hol

Příspěvekod hol » 10 years ago

zatím jednotky kusů, jeden z paneláku na kabelu to zkusil a už je zpět. Ostatní se nám už asi nevrátí :(

V momentě, kdy operátoři ke všem vysílačům dostanou optiku a zruší FUP to může být vážnější problém.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 10 years ago

Potvrzuji, LTE mi na firemnim hajzlu funguje líp než naše firemní wifina. Aspoň si dovedete představit v jakém smogu funguje 2,4GHz a jak je singleband TDD efektivní.
Faktem je, že ještě před měsícem mi LTE švihalo doma cca 60 Mbit, poslední dva týdny, co dělám měření odpoledne, tak si to s bídou sáhne na 15Mbit, ale i tak je to dobrý. Pro ty co poskytují připojení typově 5-10Mbit to nebude příjemný.
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Striker

Není, já si totiž myslím, že problém je hlavně ve Wifině. Která tam je už dlouho a prostě nemá pokrytí 3 pater. Takhle on to má na iPhonu a je mu to jedno.. Nevím no ;) Uvidíme až na to přejde i s počítačema. Ještě pořád neodepsal :D
0 x