❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
EPS CyberPower
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Dávat za to další UPS je šílené, sníží se účinnost, u online verze dost brutálně. To je dalsi invertor v cestě. Pokud se zapojí paralerne další pár baterek, tak to samozřejmě není problém. Ideálně z té krabice někam na DIN listu do svorek a odtud pres odpojovace s tavnymi pojistkami na primární a sekundární sadu baterek. Sekundar pripojis manuálně, az budeš mít nachystane baterky. Petistovka a max hodina prace. Šlo by to i relatky, manuálně, automaticky, nebo i vzdalene, ale to je asi zbytečné.
0 x
Lukas Kristek
DarkLogic píše:Není to zbytečnost - malá UPS ti poslouží k překlenutí doby, kdy potřebuješ vyměnit již vyšťavenou baterii od CyberPower za jinou. Ale samozřejmě má to smysl jen tam, kde nechceš ani malý výpadek, třeba kvůli běžícím serverům.
Kdyz chces neco super stabilniho, tak by bylo mnohem lepsi to postavit jako modularni reseni, oddelit relatka, nabijece a invertory a vsechno to udelat x2. Signalizaci pak vyvest na dohled a kdyz neco zdechne, vezmes spare kus, odpojis vetev a vymenis za behu. Ale nebude to reseni za bura

0 x
Lukas Kristek
net.work píše:Jo, ta PWM regulace vetraku tam chybico konkretne a jak jste tam dodelavali?
http://www.flajzar.cz/regulacni-technik ... ulator.htm
0 x
Zdeněk Kudrnáč - KudrnacNET - http://www.kudrnac.net
Radek Úlehla píše:http://www.cybermole.cz/work/emerson_sl_23800.pdf
Jenže tohle je opravdu tupý bypass, který nahrazuje, pokud nemám větší systémovou UPS s šasi, kde je bypass v tom. Otočíš pakeťák a přrepne se to na odbočku kolem UPS a můžu celou UPS vyrvat a nahradit jinou.
Kdežto ten APC transfer switch funguje tak, že do něj posíláš dvě napájení (třeba ze dvou UPS nebo dva přívody z různých trafaček) a krabici nastavím tak, že výstupní porty jsou krmeny prvním zdrojem a druhý je záložní, tak když primární zdroj odpadne, tak přepne na druhý zdroj "bezvýpadkově" (do 20 ms pro 50 Hz síť). Pokud mám zařízení jen s jedním zdrojem, ale dva zdroje napájení, tak je tato "hračka" řešení. To APc jen jako řešení pro tupý bypass ups je luxus, ale kde mám dvoje napájení, tak svůj význam má.
0 x
K použití EPS CyberPower bych řek asi toto:
koupím za 3,5k EPS, za 2K obyčejnou UPSku a za další bůro můžu k tomu koupit 100AH baterku...
když budu chtět udělat nějaké "obdobné řešení" ve smyslu doby výdrže bez bastlení tak jsem na 1,5 až 2 násobku ceny...
proč v řešení EPS použít UPS ? jednoduché jako přepěťovou ochranu a ochranu výkyvů napětí, které jsou poslední dobou zdá se mi čím dál častější...
pokud jsem to dobře pochopil tak EPS k téhle funkci neposlouží je to spíš jenom takový trafo, který při výpadku hlavního přívodu přepne přívod elro a transformuje ho z 12 na 230V....
koupím za 3,5k EPS, za 2K obyčejnou UPSku a za další bůro můžu k tomu koupit 100AH baterku...
když budu chtět udělat nějaké "obdobné řešení" ve smyslu doby výdrže bez bastlení tak jsem na 1,5 až 2 násobku ceny...
proč v řešení EPS použít UPS ? jednoduché jako přepěťovou ochranu a ochranu výkyvů napětí, které jsou poslední dobou zdá se mi čím dál častější...
pokud jsem to dobře pochopil tak EPS k téhle funkci neposlouží je to spíš jenom takový trafo, který při výpadku hlavního přívodu přepne přívod elro a transformuje ho z 12 na 230V....
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Majklik píše:Radek Úlehla píše:http://www.cybermole.cz/work/emerson_sl_23800.pdf
Jenže tohle je opravdu tupý bypass, který nahrazuje, pokud nemám větší systémovou UPS s šasi, kde je bypass v tom. Otočíš pakeťák a přrepne se to na odbočku kolem UPS a můžu celou UPS vyrvat a nahradit jinou.
Kdežto ten APC transfer switch funguje tak, že do něj posíláš dvě napájení (třeba ze dvou UPS nebo dva přívody z různých trafaček) a krabici nastavím tak, že výstupní porty jsou krmeny prvním zdrojem a druhý je záložní, tak když primární zdroj odpadne, tak přepne na druhý zdroj "bezvýpadkově" (do 20 ms pro 50 Hz síť). Pokud mám zařízení jen s jedním zdrojem, ale dva zdroje napájení, tak je tato "hračka" řešení. To APc jen jako řešení pro tupý bypass ups je luxus, ale kde mám dvoje napájení, tak svůj význam má.
Ano, ale byl tu dotaz jak vyměnit baterie za chodu a to k tomu bez problémů poslouží. Na tu chvíli lze použít UPS, jiný měnič nebo centrálu.
0 x
JJ, to jsem nepstřehl v tom Xstránkovém pojendání, že je požadavek jen na holý bypass. Asi to bud enejlevnější.
Dávám přednost v takovém případě UPskám typu (od dob, kdy výrobcu upravil firmware dle našich představ, aby se to dlao používat):
http://www.socomec.com/range-ups-single ... em_en.html
Ale pravda, jeden ten šuplík je v jiné ceně, než celý EPS+emerson.
Jiná varianta je hledat to zdvojené napájení. Díky legislativě o požární ochraně dneska má být schodiště odkouřeno od nějaké výšky nuceně a navíc i cca 20 minut po výpadku napájení do domu, takže buď barák má UPS pro požární ventilátor nebo má druhý nezávislý přívod z jiné trafačky a takové baráky má člověk rád, že se napíchne na oba přívody, na každý dá jednu svoji UPS (kde napájení UPS se ještě pomocí AZR přepíná na fungující přívod t z těch dvou) a servery/switche se zdvojenými zdroji (nebo duálně zapojené), takž selhání jedné napájecí cesty/UPS nemá na nic vliv...
Ale je to o akceptovatelné ceně.
Dávám přednost v takovém případě UPskám typu (od dob, kdy výrobcu upravil firmware dle našich představ, aby se to dlao používat):
http://www.socomec.com/range-ups-single ... em_en.html
Ale pravda, jeden ten šuplík je v jiné ceně, než celý EPS+emerson.
Jiná varianta je hledat to zdvojené napájení. Díky legislativě o požární ochraně dneska má být schodiště odkouřeno od nějaké výšky nuceně a navíc i cca 20 minut po výpadku napájení do domu, takže buď barák má UPS pro požární ventilátor nebo má druhý nezávislý přívod z jiné trafačky a takové baráky má člověk rád, že se napíchne na oba přívody, na každý dá jednu svoji UPS (kde napájení UPS se ještě pomocí AZR přepíná na fungující přívod t z těch dvou) a servery/switche se zdvojenými zdroji (nebo duálně zapojené), takž selhání jedné napájecí cesty/UPS nemá na nic vliv...
Ale je to o akceptovatelné ceně.
0 x
Včera jsem zapojoval první Cyberpower CPS600E a čekal jsem, že to nebude tak vrnět. Vrní to docela slušně na to, že to ukazuje load 5%.
Původně tam byl týden http://www.deramax.cz/menic-napeti-ups600-122-12v-230v-600wnabijeckaups-carspa/d-72575-c-1048/ a ten jel úplně potichu.
Já jej pořídil společně s kamarádem před cca 3 roky. On jej nasadil hned a už se mu s tím podařilo odvařit 3 baterky. Každá vydržela max půl roku, což mě odradilo to nasadit. On je teda docela smolař a většinou první věc co koupí, tak je vadná. Tento měnič mu už 2x opravovali. Vím, že na některém MIKROEXPU jej měl i p. Klíma ve své ukázce typického zapojení v sarelu. Podle toho jsem jej taky kupoval.
Proto jsem se chtěl zeptat, jestli to někdo používá a jestli s tím má stejný problém jako můj kamarád ?
Původně tam byl týden http://www.deramax.cz/menic-napeti-ups600-122-12v-230v-600wnabijeckaups-carspa/d-72575-c-1048/ a ten jel úplně potichu.
Já jej pořídil společně s kamarádem před cca 3 roky. On jej nasadil hned a už se mu s tím podařilo odvařit 3 baterky. Každá vydržela max půl roku, což mě odradilo to nasadit. On je teda docela smolař a většinou první věc co koupí, tak je vadná. Tento měnič mu už 2x opravovali. Vím, že na některém MIKROEXPU jej měl i p. Klíma ve své ukázce typického zapojení v sarelu. Podle toho jsem jej taky kupoval.
Proto jsem se chtěl zeptat, jestli to někdo používá a jestli s tím má stejný problém jako můj kamarád ?
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
zalezi co tam mel za baterku, protoze pocatecni nabijeni 10A to muze nejakou malou snadno odvalit, to chce aspon 100Ah baterku
protoze jak znamo baterie se ma nabijet maximalne jednou desetinou sve kapacity

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
tak hlavne to nabijeni lze nastavit na 5, 7 a 10A... takze to byla mozna jen jeho neschopnost 

0 x
Jan Ptáček
možná jsem to nenapsal moc srozumitelně, on tam měl ten měnič UPS600-122 a omlouvám se za mystifikaci.
Ony ty baterie byli jenom 2 a vypadá to spíše, že to ten měnič nedokáže dobít. Dle něj by ty baterie měli být v pořádku.
Mimochodem první byla klasická autobaterie do kamionu 170Ah, druhá je 200Ah gelovka.
Prostě mu přes to teče cca 200W spotřeba a i bez výpadku energie k tomu přijde třeba po měsíci a vidí na tom svítit diodu overload. Přitom baterie je v pořádku - aktuálně nabitá (nabitá externí nabíječkou).
Jen se ptám, jestli někdo toto zařízení používá a nemá s tím problém.
Edit: opravil jsem lion za gelovku. Asi erupce na slunci nebo co, ale poprve do telefonu říkal lion. Když jsem mu reprodukoval úchylarnu, tak se opravil....
Ony ty baterie byli jenom 2 a vypadá to spíše, že to ten měnič nedokáže dobít. Dle něj by ty baterie měli být v pořádku.
Mimochodem první byla klasická autobaterie do kamionu 170Ah, druhá je 200Ah gelovka.
Prostě mu přes to teče cca 200W spotřeba a i bez výpadku energie k tomu přijde třeba po měsíci a vidí na tom svítit diodu overload. Přitom baterie je v pořádku - aktuálně nabitá (nabitá externí nabíječkou).
Jen se ptám, jestli někdo toto zařízení používá a nemá s tím problém.
Edit: opravil jsem lion za gelovku. Asi erupce na slunci nebo co, ale poprve do telefonu říkal lion. Když jsem mu reprodukoval úchylarnu, tak se opravil....
Naposledy upravil(a) knedlik dne 31 May 2013 08:26, celkem upraveno 1 x.
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Jestli tam je li-ion baterie, tak s ní docela soucítím. Dávat na nabíječ olověných článků li-ion baterku je ......
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
tak tak, tohle je dost velka uchylarna 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- development
- education