❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

vtipné fotografie

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pepulis

Re: vtipné fotografie

Příspěvekod pepulis » 6 years ago

mpcz píše:
pepulis píše:
hapi píše:a co ten indoor kabel?

Ano, není to dobře, ale ten kabel tam vydrží roky, toho bych se nebál.

No to je pravda, vydrží, ale technika, protože: "nám to občas vypadne, ne.... 10/10/2018

Já popisují to, co jsem měl natažené mezi domem a sousedy. OBYC kabel pro vnitřní použití, cca 30m venku, vydržel 7 let. Bydlím v nad. v. cca 550m, kde dříve - 25 bylo v zimě pravidelně a vše jelo. Byly to mé začátky před cca 12 lety. Rozumím, co tím vším chcete říct a souhlasím, ale hned bych vše nehanil. Je to jen metr a město je vždy teplejší..

Ano, dal bych tam venk. kabel,ale není potřeba hned vše vidět černe.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 6 years ago

ona na to má vliv teplota? já bych řekl že sluníčko ale to je fuk, jsou to vyhozený prachy protože krabice venkovního se dá koupit za cenu nevenkovního.

Já vidim černě nevenkovní kabel, to že to je na značce mi moc nevadí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 6 years ago

hapi píše:ona na to má vliv teplota? já bych řekl že sluníčko ale to je fuk, jsou to vyhozený prachy protože krabice venkovního se dá koupit za cenu nevenkovního.

Já vidim černě nevenkovní kabel, to že to je na značce mi moc nevadí.

dopravnimu odboru to prej vadi hodne povidal jejich sef :)
0 x

Noxus28

Příspěvekod Noxus28 » 6 years ago

úlovok z internetu
vrt.jpg
vrt.jpg (117.37 KiB) Zobrazeno 3382 x
0 x
MTCNA, MTCRE, MTCTCE a furt toho viem málo 🤓

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 6 years ago

prechazeli na bezdrat ? :kissing_smiling_eyes:
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Sidi

Příspěvekod Sidi » 6 years ago

Když už tu byly nesmyslné CCQ u mikrotiku, tak přidám i dnešní úlovek z ubnt (M5 ISO, 6.1.7). ;-)

kvalita.png
kvalita.png (3.91 KiB) Zobrazeno 3085 x
0 x

Kart

Příspěvekod Kart » 6 years ago

Vidis na kazde druhe instalaci...
0 x

Kart

Příspěvekod Kart » 6 years ago

ppp76 píše:znacka_01.JPG
a kdyz nemate konzoli jebnete to na dopravni zaceni

anebo kdyz nemate konzoli, jebnete to na rynu a kdyz nechcete, aby kabel plandal po fasade, tak pouzijete hromosvod...
Capture.PNG
Capture.PNG (163.03 KiB) Zobrazeno 2975 x
0 x

hapi

Kart píše:

Vidis na kazde druhe instalaci...

takže je každej druhej kokot? jo to sedí.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 6 years ago

to je houby, normal vidim v okoli instalace na hromosvodny jimac ale ne na ten silny tuhy, ale na ten obyc drat z kteryho se dela samotne vedeni hromosvodu :grinning: visi tam hezky SXT a Omnitik uz nejaky ten rok...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Gemb

Příspěvekod Gemb » 6 years ago

Uprimne ten indoor kable pokial to neni ten polsky lacak dajaky tak vonku celkom vydrzi. Niektore druhy indoorakov vonku v pohode dali 8-10rokov a stale boli ohybne. Tie uplne lacaky vydria tak jeden rok. Teplota je najvacsi nepriatel, niekedy vacsi nez uv ziarenie.
0 x

hapi

to je úplně jedno. Indoor = indoor, outdoor = outdoor. Indoor většinou vypadá ok a přitom tam vesele teče voda až zákazníkovy do bytu a za debila bejt nechci. Za debily tu už jsou anténáři a sateliťáci s indoor koaxy venku.
0 x

whef

Příspěvekod whef » 6 years ago

Na tom okapu, je to celkem ještě OK, ale utp mělo jít kaky po okapu, dost často zákazníci nechtějí vrtat do zateplenejch domů. Jinak hodně záleží na typu UTP, některé jsou několik let venku v Poho, některé se rozpadnou a teče tam voda až k zákošovi. Jinak jsou i velké firmy co to dělají Indoor kabelem, pokud je kvalitní vydrží tam spoustu let.
0 x

tulo

Příspěvekod tulo » 6 years ago

20180926_113543.jpg
20180926_113543.jpg (97.03 KiB) Zobrazeno 2896 x

20180926_113120.jpg
20180926_113120.jpg (59.16 KiB) Zobrazeno 2896 x

20180926_121511.jpg
20180926_121511.jpg (86 KiB) Zobrazeno 2896 x
1 x

tulo

Příspěvekod tulo » 6 years ago

whef píše:Na tom okapu, je to celkem ještě OK, ale utp mělo jít kaky po okapu, dost často zákazníci nechtějí vrtat do zateplenejch domů. Jinak hodně záleží na typu UTP, některé jsou několik let venku v Poho, některé se rozpadnou a teče tam voda až k zákošovi. Jinak jsou i velké firmy co to dělají Indoor kabelem, pokud je kvalitní vydrží tam spoustu let.

Podobná inštalácia minulý týždeň, bohužiaľ zákazník odmieta akékoľvek vŕtanie do novej fasády. Sxt išlo na zvodovú rúru žľabu a kábel sa schoval zo zadnej strany a nad zemou sa prevŕtal rovno do obývačky za lištu plávajúcej podlahy. Zákazník je spokojný, jeho žena tiež, že kábel nie vidieť ani z vonku ani z vnútra. Ja to volám tréning na majstrovstvá sveta v maskovaní kábla :).
0 x