Peyrak píše:jaké antény používáš jako 20° sektor? v podání unetu si o tom myslím svoje, pokud z 3,5km od jejich situ naskenuju 12 z 27 sektorů co tam mají, tak mi nikdo netvrďte že je to super řešení
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
vtipné fotografie
Re: vtipné fotografie
Ano, jsou to ty stejné antény co používají, akorát jich nedáváme tolik, jsou s nima dobrý zkušenosti, ale nové už nedáváme. Jinak to jejich řešení, není zas tak špatný. Já nemám, rád, ale milion koaxů ve skříni. Raytry jsou fain, i když mají o něco větší úhel. Pak už jedině horny. Ale vyzařují v obou rovinách hodně, což se moc někde nehodí.
0 x
whef píše:Neřekl bych nutně, že koaxová řešení jsou špatná. Taky ještě ně nějaké špatně přístupné saity je plánuji. Některé firmy je používají stále, má to i své výhody. Dole nemu být nutně RB600 a podobně, dřív se to tak dělalo šetřilo se. Dnes máme ve skříni a řadu 912 v plechových casech, připojenou k 20 stupňovým sektorům, podobně jak to dělá jedna velká firma i když tolik sektorů co oni nemáme. Jinak teď používáme límcové antény a chtěl bych více používat horny, ale zatím nejsou všude vhodné. Jo s výložníkama je někdy boj, tedy takové divoké konstrukce nemám, ale škoda, že když člověk někdy potřebuje něco rychle a není to typická konzole, tak nikdo nemá skladem. Nemělo by z toho být, ale pravidlo. To alespoň na fotkách vypadá, že to staticky může zvládnout, viděl jsem dost fotek, ze kterých si to o tom složení nemyslím....
Jake 20stupnove sektory? diky
0 x
http://www.aspa.cz/antena-sektorova-mimo-5ghz-2x-18dbi-2x-n-female-21-h-21-v-z105012
sajty Unetu poznas nabeton diky temto sektorum. Pokud je to jejich sajt a neni tam toto osazeni, tak je to zrejme koupena sit a postupne to na to zinovuji.
sajty Unetu poznas nabeton diky temto sektorum. Pokud je to jejich sajt a neni tam toto osazeni, tak je to zrejme koupena sit a postupne to na to zinovuji.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
doufám že tu nedáváš insipraci na co se přidělává sektor 
http://aspa.cz/img/i/m/g/105012/antena_ ... -w256.jpeg
http://aspa.cz/img/i/m/g/105012/antena_ ... -w256.jpeg
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
-
pcwifi píše:sajty Unetu poznas nabeton diky temto sektorum. Pokud je to jejich sajt a neni tam toto osazeni, tak je to zrejme koupena sit a postupne to na to zinovuji.
Vim o sitich UNETu, ktere koupili pred cca 4 roky a stale tam tyto sektory nejsou. Tak bud predelavani neni uplne pravidlo a nebo teda hoodne nestihaji
0 x
taky mozne... ale nejak sem na vazkach jak co funguje kdyz vidim 2 sektory a 1 vsesmer a vim ze v tom miste naskenuju klidne 40 vysilani
ale tak kazdy si to dela po svym.
okoun - ty jo obchod se vsim moznym, stozary, konzole nevyjimaje a oni to daj na papir nebo ten kdo to kde fotil
okoun - ty jo obchod se vsim moznym, stozary, konzole nevyjimaje a oni to daj na papir nebo ten kdo to kde fotil
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Tak co se týče předělávní nějakých výše jmenovaných vysílačů firem, není to tam jednoduché, trvá jim to hodně dlouho i akvizic, o tom vím své. Dělají na to většinou projekty a takový jeden vysílač stojí opardu balík. Dneska ráno jsem byl u výrobce těch sektorových antén 20 stupňů na 20 a prodávaj toho stále dost v tis kusech. Stejně tak jako železo. Jinak každý ISP, má svůj jedinečný rukopis. Nejvíc mne ale irituje, když nění někdo schopen kloudně připáskovat kabely a vyvázat na štořáru a je to jen takový chumel. Ve skříních mám občas taky chumel, potřeboval bych několik nočních to předělat. Bohužel, přes den to není možný vypnout a pro nás taky nepřípustný. To mne zatím štve nejvíce, řešit věci v noci a to i tak jsou schopný některý zákazníci volat v 2 v noci, proč to nejde.
0 x
Nevidím důvod proč by u normálních klientů měl být problém poslat mail týden dopředu a ohlášením vypadku a prostě to předělat. Je to bezpečnější než v nějakém binci něco zapojovat a nedejboze odpojit neplánované něco důležitého.
1 x
Halamíček Jakub
Přesně, firmy dopředu obvolat. Zákazníkům email a hurá v 5hod ráno na to
Někdy to jinak nejde
1 x
dagus píše:V 5 je to pozdě. Nej je to od 1 do 4.
Asi máte náročnější zákazníky
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
ja kdysi rekl, pri vareni optiky ve 3 rano, klientovi, ze slusni lide v tuto dobu spi ... a on me serval, ze to jsem ho teda urazil 
5 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
Kolikrát ani e-mail nepomůže. Kdysi jsme rozeslali týden dopředu e-mail, že bude mezi 2. - 3. hodinou ranní výpadek na 10 minut. Reálně to nejelo jen asi 6 minut, a nikdo nezavolal. O týden později dorazil od jednoho zákazníka se smlouvou na dobu určitou e-mail, že měl výpadek a že chce okamžitou výpověď. Skoro bych mu i věřil, že ten e-mail s informací nečetl, kdyby netvrdil, že mu nic nepřišlo, přičemž e-mail s "výpovědí" poslal jako odpověď na ten náš informační e-mail.
5 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
Myghael píše:Kolikrát ani e-mail nepomůže. Kdysi jsme rozeslali týden dopředu e-mail, že bude mezi 2. - 3. hodinou ranní výpadek na 10 minut. Reálně to nejelo jen asi 6 minut, a nikdo nezavolal. O týden později dorazil od jednoho zákazníka se smlouvou na dobu určitou e-mail, že měl výpadek a že chce okamžitou výpověď. Skoro bych mu i věřil, že ten e-mail s informací nečetl, kdyby netvrdil, že mu nic nepřišlo, přičemž e-mail s "výpovědí" poslal jako odpověď na ten náš informační e-mail.
To akoze fakt ?
1 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Jak napsal Viktor... normální lidi ve 3 ráno spí a nenormální i v tuhle dobu volaj "proč jim to ku**a zase nejde!". Dneska už nenajdeš "díru", kdy není na síti provoz a musíš to škubnout tak jako tak. Zatím nejlépe vychází doba kolem 3-5 hodiny, spíš 4-5.
2 x