❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vodafone Femtobuňka(Vlastní 3G)

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
honzam

Re: Vodafone Femtobuňka(Vlastní 3G)

Příspěvekod honzam » 13 years ago

v zahraničí to 100% nejede. Musíš udat polohu kde to budeš provozovat v ČR. Jakmile to zjistí že to je jinde (okolní sítě, GPS) tak nic nepovolí
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 13 years ago

honzam píše:v zahraničí to 100% nejede. Musíš udat polohu kde to budeš provozovat v ČR. Jakmile to zjistí že to je jinde (okolní sítě, GPS) tak nic nepovolí

GPS v žádném případě nezjistí. Jak také když máš buňku v baráku a na GPS nevidí...
Oni chrtějí nahlásit adresu jde se bude provozovat, ale do systému zadají okolní BTSky které by to mohlo eventuelně slyšet a tím se jim poloha femto potvrdí. Ale spíš toto nesledují jako spousu dalších věcí které se presentují jako sledované. Například kvalita linky apod.
0 x

zajdee
antispam: Ano

Příspěvekod zajdee » 13 years ago

Provozováním femtocelly v zahraničí si na sebe můžete ušít bič. Vodafone totiž frekvence, používané femtocellou, smí využívat jen v ČR. Pokud v zahraničí budete vysílat, zarušíte síť tamnímu operátorovi na stejné frekvenci a v nejhorším případě se může objevit tamní regulátor a udělit vám mastnou pokutu. (Já vím, pravděpodobnost, že by zaregistrovali rušení, zaměřili ho a určili viníka, a to všechno během krátkodobého pobytu, je malá, ale není nulová.)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

je nulová když to dosahne max 50m.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

příští týden se uvidí, soused s tím jede do itošky :wink:
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

zajdee píše:Provozováním femtocelly v zahraničí si na sebe můžete ušít bič. Vodafone totiž frekvence, používané femtocellou, smí využívat jen v ČR. Pokud v zahraničí budete vysílat, zarušíte síť tamnímu operátorovi na stejné frekvenci a v nejhorším případě se může objevit tamní regulátor a udělit vám mastnou pokutu. (Já vím, pravděpodobnost, že by zaregistrovali rušení, zaměřili ho a určili viníka, a to všechno během krátkodobého pobytu, je malá, ale není nulová.)

Zarušení nehrozí protože buňka poslouchá okolní frekvence a posadí se na jinou volnou frekvenci 3G.
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 13 years ago

K tomu přesunu, ještě pozor na nouzová volání, takové čísla 112/155 atd. Pokud si tu buňku odstěhujete jinam, nejlépe z nahlášeného domova v Brně odvezete na chatu v Krkonoších a zavoláte pak záchranku přes to, tak Vaše volání skončí v Brně, protože k volání se do SS7 přidají lokační údaje a dle nich se to pošle do Brna. Za každé chybé směrování je operátor tvrdě buzerován, zejména od záchranky, která požaduje při každm případu exemplární potrestání. Hasiči to berou sportovněji.
Takže toto je vhodné si ohlídat. K tomu je zajimavá otázka, zda má tne krám totální blokování na vybrané čísla nebo povolí přes sebe jakékoliv nouzové volání, to by pak mohl být při velké smůle průser v zahraničí, pokud v sousedním pokoji v hotelu dostane někdo infarkt, manželka bude volat mobilem 112 a on si vybere vaši mikrobuňku, protože bude mít nejsilnější signál a to 112 pošle do ČR. To je na prodloužení pobytu v dané zemi o hodně let na účet tamního státu (pomiňme, že v řadě zemí je na hodně let jen když vám takový krám najdou na hranicích/letišti v kufru a ani ho nemusíte zapnout, v některých oblíbených severoafrických destinacích i popravčí četa). :-)
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

.....manželka bude volat mobilem 112 a on si vybere vaši mikrobuňku, protože bude mít nejsilnější signál a to 112 pošle do ČR. To je na prodloužení pobytu v dané zemi o hodně let na účet tamního státu (pomiňme, že v řadě zemí je na hodně let jen když vám takový krám najdou na hranicích/letišti v kufru a ani ho nemusíte zapnout, v některých oblíbených severoafrických destinacích i popravčí četa). :-)

Můžu potvrdit že 112-ku ta buňka opravdu nechá zavolat každý mobil v jejím doasahu, aniž by byl povolený Vodafonem.
Koupil jsem teď jednu femptobuňku na Aukru a jsou na ní samozřejmě registrovaná nějaká čísla, ale moje ne. Navíc jsem pro jistotu vyndal i SIM kartu, spustil netmonitor a ejhle mobil je připojený k UMTS femtobuňky. Zkusil jsem probrnknout 112ku a LEDka na femptobuče hned signalizovala probíhající hovor skrze ní...
Takže nahlášení lokace(adresy) kde bude buňka fungovat je asi opravdu jen kvůli směrování nouzových volání.
0 x

vikino

Příspěvekod vikino » 13 years ago

Peyrak píše:příští týden se uvidí, soused s tím jede do itošky :wink:

Tak jak dopadl soused? :-) Docela by mě to zajímalo :-)
V.
0 x

klobasanet

Příspěvekod klobasanet » 12 years ago

Asi má prodlouženej pobyt o několik let ))))
0 x