❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Práce ve výškách

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Julian
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Práce ve výškách

Příspěvekod Julian » 10 years ago

Je to zkušenost předaná mi dědou a to taková, kterou bych nerad získal sám, obdobně draho.
Děda dělal léta letoucí elektroinstalace na těch opravdu vysokejch věcech (tzn. na těch o kterých se nyní bavíme, při jejich výstavbě), v době kdy se jim o rozumných bezpečnostních pomůckách mohlo jen zdát (od 60tých let do cca roku 85).
Jejich pomůcky byly tak neohrabané, že při jejich použití se logicky pracovní čas protahoval několikanásobně.
Nicméně na jednu 60ku vylezl děda s kolegou s kterým makal 20 let a dolu lezl děda sám.

Tož tak, proč se nepoučit z chyb druhých.

Richard
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 10 years ago

Kmotrik píše:obnovim trochu toto téma,
jaké pripravky máte? mám v autě celotelovy úvazek, asi 5 karabin, statické lano 11mm a vázací smyce ( červené a modré - když jsem u stožáru tak se pripoutam tou smyci s nasazenou karabinou ke stožáru ).

jde mi o to, pokud mi ujede noha a já skoncim v postroji pověšen na laně jak se dostanu dolů ... petzl dělá spoustu "hraček" ... koukam po petzl stop, případně grigri2 ... je něco co prostě musíte mít?? slaňovací osmu mám v batohu taky ale většinou si sebou na stozar nenosim..

tak ještě je dobré mít mobil že :) hlavně takové věci určitě ve dvou, to je jako při potápění..
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Cheprer

Příspěvekod Cheprer » 10 years ago

BOZP nedovoluje na stozar lezt sam, celkem zaklad.

pokud ten stozar nema listu zachycovace padu, tak v tom pripade osma na lane nic neresi.
Tak na stozaru stejne mas lano jako jistici, a mas nejake polohovadlo ktere to resi vetsinu veci.

co se tyce polohovadla, za dobrou cenu je toto, a jsem velice spokojen, grillon od petzlu ma sice packu, tohle se reguluje tahem a takovou sponou, ale pracuje se mi s tim velice dobre a je to za polovinu ceny, takze ten grillon mi na polohovani vesmes prijde zbytecny.
ale pokud si zas hlava koumava a tahas nahoru vetsi anteny, treba nejaky 900MHZ 2,5m tak ten grillon se bomba na polohovani na prichiceni anteny na dany stozar, vim ze by se nemel s tim tahat matros, ale nez se utahat tak to pomuze.
http://www.worksafety.cz/205-singing-rock-singing-rock-site/

co se tyce zachycovace padu, tak idealni kdyz stozar ma sollku, ale to asi neresis, takze dobry je od petzlu asap, kdyz lezes nahoru jako druhy jistici prvek,
proste kdyz zklouznes tak te podrzi. [nepouzivam, protoze 90% stozaru kam lezu je sollka, zbylych 10% prevazne CRA stozaru sollku nema, ale nejsou ani tak vysoky, a mivaji kos]

http://www.worksafety.cz/2120-petzl-petzl-asap-lock/

dalsi vec je mit na palici poradny skopek, telefon ti je na na stozaru k nicemu kdyz si tam sam, nemas helmu, mas zachycovace padu, a pri skluzu se makovici plesknes do konstrukce, kdyz si sam nikoho nezavolas kdyz si v bezvedomi.

V zasade doporucuji si udelat skoleni prace ve vyskach a na stozary lezt s nekym kdo ma uz neco nalezeno, nez budes mit dost skill na to mit sebou nejakou podrz tasku a budes lozit sam.

[me se to obcas keca kdyz skopek na hlave nesnasim, a nedela mi problem pracovat na 110m kominu bez jisteni :-D ]
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

Rajda

Příspěvekod Rajda » 8 years ago

máme pronajatý stožár 20m je to bývalý stožár vn
namontovat tam lištu je problém,
je reálné od zhora dolu pověsit ocelové lano a používat tento blokant:

http://horolezeckametodika.cz/blokant-s ... ettersteig
0 x