❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mrazy a strasti ISPíků

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Pintero
antispam: Ano

Re: Mrazy a strasti ISPíků

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

pcwifi píše:protikus o 90m vejs na 30ti metrovem TVP

i kdyz jsem si to nekolikrat precetl, tak si to si nejak nedokazu predstavit :mrgreen: :mrgreen:
PS: prizemni teplota byva casto jina nez ve 30 metrech nad zemi.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

mala predstavivost :lol: , proste 30m tvp na kopci a pod nim o cca. 60m nize v "udolicku" stavba a mezi tim bridge z SXTcek. je to tak na figu, ze na sebe sxtcka ani poradne nemiri, tak malo dovolili kloubove drzacky nakloneni. Ale jede to. poresim z jara.

PW
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

mimochodem, jak tady mluvíme o tom měření teploty na RB, nemáte někdo pro to šablonu do kaktuse?
0 x

Laibir

Příspěvekod Laibir » 13 years ago

Šablonu mám, ale mám ji na teplotu CPU na RB450G, tak nevím jestli by ti pomohla. Šablony si vytvářím většinou sám, proože sám pak vím jak si to upravit nebo kde může být chyba. Navíc při změně HW můžu v grafu pokračovat.
Kdyžtak napiš PM.
A teď k tématu: Na jednom RB600 cca od -8 jde do háje přenos. CCQ je pořád stejné, signál stejný, ale jede to jen pár Mbps. Pokud to nezahřívám Btestem, tak začnou být pod -10 výpadky a přitom spojení stále je. U jednoho nám pomohlo zabalit to do bublinkovky, ale k tomu druhýmu je špatný přístup. (panelák, kde začnou prudit kvůli mrazu a popraskání střechy). Myslíte, že to je RB nebo kartou? Setkal se s tím někdo?
0 x

Martin_H

Příspěvekod Martin_H » 13 years ago

A co 711ky MMCX verze, už mi odešly dvě ze starých serií, doted byly ok, kdyz jsem jel se na jednu podivat vše šlapen nahral jsem do ni novy soft 5.11 a bios a proste naskenuje ap dobry signal vse se tvari ok ale nepripoji se ze by vadny nebo mrtva radiova cast? Mrazy tu jsou pres den kolem -13 a v noci včera -22.

Asi pred hodinou se odmlcela dalsi? CO vy na to jak je to u Vas?
0 x

Pintero

jj, deji se zajimavy veci. Pred chvili se mi kousnul NV2 spoj, ktery byl 82 dni slinkovan na 130/130.
Taky mam na jednom konci site na rodinnym domku prijimaci SXT, z jeho eth to jde pres POE do eth1 Omnitiku. Od nasazeni smokeping i ISPadmin ukazuje na Omnitiku ztratovost. Ta mizi pri zatizeni. Jsou tam pripojeni jen 3 nenarocni lidi, tak to moc neresim. Zajimavy je, ze jak zacaly mrazy, ztratovost zmizela, i kdyz tam neni zadny provoz.
graph_ping.png
graph_ping.png (17.1 KiB) Zobrazeno 2010 x

graph_net_device.png
graph_net_device.png (13.24 KiB) Zobrazeno 2010 x
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 13 years ago

Martin_H píše:A co 711ky MMCX verze, už mi odešly dvě ze starých serií, doted byly ok, kdyz jsem jel se na jednu podivat vše šlapen nahral jsem do ni novy soft 5.11 a bios a proste naskenuje ap dobry signal vse se tvari ok ale nepripoji se ze by vadny nebo mrtva radiova cast? Mrazy tu jsou pres den kolem -13 a v noci včera -22.

Asi pred hodinou se odmlcela dalsi? CO vy na to jak je to u Vas?

Ano, ja měnil tento týden už dva kousky. Úplně stejný symptomy. RX signál krásnej, ale nepřipojí se. V logu hláška "Authentication Timeout". Zkoušel sem vyrvat i ten plech, ale nepomohlo :D Tak jedině výměna.
0 x

Pintero

sub_zero píše:Ano, ja měnil tento týden už dva kousky. Úplně stejný symptomy. RX signál krásnej, ale nepřipojí se. V logu hláška "Authentication Timeout". Zkoušel sem vyrvat i ten plech, ale nepomohlo :D Tak jedině výměna.

Tak ja tam mel synchronization timeout
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 13 years ago

Pintero píše:
sub_zero píše:Ano, ja měnil tento týden už dva kousky. Úplně stejný symptomy. RX signál krásnej, ale nepřipojí se. V logu hláška "Authentication Timeout". Zkoušel sem vyrvat i ten plech, ale nepomohlo :D Tak jedině výměna.

to je asi podle verze
0 x

Martin_H

Příspěvekod Martin_H » 13 years ago

sub_zero píše:
Pintero píše:

to je asi podle verze

no me to je jedno co to pise, pro me je dulezite ze to proste nejede a chodit nekomu po strese v tomhle mrazu to je o hubu nebo o pekny flastr kdyz mu tu strechu poskodim a potece mu do baraku, proste to pujde dolu a na reklamacku, ale nenapadlo me ze 711ky ktere tam jedou tak dlouho pres rok ze zrovna ted chcipnou, asi vse ma svuj cas a nebo teploty :-)
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

Hodla to někdo sypat na forum Mikrotiku? Ať se připraví na nával RMA ;)
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 13 years ago

Ani me o tom nemluvte. Posledni dobou menim 711 jak na bezicim pase. Jedny se chovaj jak tak ze jim odejde Tx, takze jen scanujou, ale uz se nikdy nekonektnou. Dalsim se houpe signal a pak z toho radsi vzdechnou uplne. Mno a dalsi jev co sem vyzjistil je takovej ze RBcko skratuje zdroje. Proste jede, jede uplne vpohode a najednou slus a zdroj jde do skratu. UBNT 15V zdroj jen pravidelne blika, stejne tak i LEDky na RB. Driv sem to menil za novej board, ale prisel sem na to ze staci dat 24V zdroj a board vklidu nabehne a jede. Tohle chovani nechapu. Nekdy to udela po tejdnu behu a vcera me to udelal asi po 5 minutach co jsem to posadil v boxu na drzak. U novejch verzi 711 uz z prevence vyskubavam z toho krytu stineni ten sedivej "nevodivej" pasek a ten kryt po cely delsi strace vyhnu do vzduchu. S takhle upravenejma RBckama zatim nemam problem se signalem . . .
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

kure05 píše:Ani me o tom nemluvte. Posledni dobou menim 711 jak na bezicim pase. Jedny se chovaj jak tak ze jim odejde Tx, takze jen scanujou, ale uz se nikdy nekonektnou. Dalsim se houpe signal a pak z toho radsi vzdechnou uplne. Mno a dalsi jev co sem vyzjistil je takovej ze RBcko skratuje zdroje. Proste jede, jede uplne vpohode a najednou slus a zdroj jde do skratu. UBNT 15V zdroj jen pravidelne blika, stejne tak i LEDky na RB. Driv sem to menil za novej board, ale prisel sem na to ze staci dat 24V zdroj a board vklidu nabehne a jede. Tohle chovani nechapu. Nekdy to udela po tejdnu behu a vcera me to udelal asi po 5 minutach co jsem to posadil v boxu na drzak. U novejch verzi 711 uz z prevence vyskubavam z toho krytu stineni ten sedivej "nevodivej" pasek a ten kryt po cely delsi strace vyhnu do vzduchu. S takhle upravenejma RBckama zatim nemam problem se signalem . . .

Hmmm ... ja uz kupuju nejakou dobu jen RB411 a dosazuju je kartami dle výběru. A žádny problém.
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 13 years ago

vcera som bol riesit zmrznutu rb600 aj ked ci to bolo zimou neviem... je v plechovom rozvadzaci spolu so zdrojom a akumulatormi... mno a ako bombonik dnes roztlcene auto :(
co sa tyka diskusie o rb711 tak z poslednej serie ktoru som kupil asi pred 2 mesiacmi bola 1 z 5tich zla na tx signal a druha zdochla uplne.. odvtedy rb711 nekupujem, tiez pouzivam kombinaciu rb411 a k tomu karta podla potreby kde musim, kde sa da dam groove a je snad relativne pokoj
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

klop klop, 12 ks groove, v noci na plosakoch 1-5°C. Držia všetky.
0 x