❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
PC pre ROS 5 s co najnizsou spotrebou
Re: PC pre ROS 5 s co najnizsou spotrebou
je tam určitě z důvodu přepnutí ether1 přímo do cpu nebo do switche. Na nic jinýho tam nebude ale je to teorie. Neni náhodou xilinx i na rb411? Neni to tam kvůli ledkám?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:je tam určitě z důvodu přepnutí ether1 přímo do cpu nebo do switche. Na nic jinýho tam nebude ale je to teorie. Neni náhodou xilinx i na rb411? Neni to tam kvůli ledkám?
On ten xilinx je universalni hradlove pole a co ho naucis, to dela. Muze delat jak radic pameti, tak prepiat ethernet, nebo blikat ledkama. Kazdopadne na tu posledni moznost by to byl asi hodne velkej prepych.

0 x
Este by ma zaujimal ten supermicro, ze ako to je v zime, ked bude v teplote -10 stupnov. Ci mu to nebude robit problemy.
0 x
rado3105 píše:Este by ma zaujimal ten supermicro, ze ako to je v zime, ked bude v teplote -10 stupnov. Ci mu to nebude robit problemy.
Pokud nebude mit HW vadu, tak urcite pojede. On si sam bude temperovat, tudis v bedne s nim nikdy ani -10°C nebude.
0 x
ukaz mi jedinou vec ktera je konstruovana pod nulu. Pukud to vypnes a nechas vymrznout tak to vetsinou dlouhou zivotnost nema.
0 x
Tie supermicra maju vraj spotrebu okolo 30W co je dost.
Tento zotac: http://www.youtube.com/watch?v=4ISGCpdcIkc ma max spotrebu s picopsu do 10W, podla silentpcreview.
Nema niekto routeros na doske s amd zaccate? Ci mu tam ide bez problemov?
Dal by som tam nejake intel ehternet karty do pci-e.
Tento zotac: http://www.youtube.com/watch?v=4ISGCpdcIkc ma max spotrebu s picopsu do 10W, podla silentpcreview.
Nema niekto routeros na doske s amd zaccate? Ci mu tam ide bez problemov?
Dal by som tam nejake intel ehternet karty do pci-e.
0 x
jak může mít E-350 do 10W když má TDP 18W? V tomhle jsou si s atomem od supermicro za jedno protože nemá ION grafiku a tedy D525 má tušim TDP 11W. Samozřejmě ani u jednoho nepočítám chipset. Jinak tu máme atom s 2x raptor + 1x 2TB disk a v idle si to komplet veme cca 40W.
0 x
10W bych bral pri prehravani HD videa, kdy cpu chrape a grafika zere jen neco malo... jinak udajne v testu Prime95, tedy obe jadra na plno s jednim HDD komlet cele PC 42W odber.
PW
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
http://www.tomshardware.com/reviews/e-3 ... 58-16.html
v idle 15, pri zatazi cpu 25.
Navyse je tam ssd, 2x 4gb ram a zdroj 80plus.
S pico psu by sa malo v pohode dat dosiahnut pri beznej zatazi 15W max. Ten udaj 10w som mal od nejakych ludi zo silenpcreview.
Tak ci tak, mohla by to byt dobra alternativa k supermicro.
v idle 15, pri zatazi cpu 25.
Navyse je tam ssd, 2x 4gb ram a zdroj 80plus.
S pico psu by sa malo v pohode dat dosiahnut pri beznej zatazi 15W max. Ten udaj 10w som mal od nejakych ludi zo silenpcreview.
Tak ci tak, mohla by to byt dobra alternativa k supermicro.
0 x
hele já viděl jiný čísla spotřeby ale to je fuk, ve výsledku je to stejný a navíc nesrovnávej zacate od desktopovýho výrobce s atomem kterej postavil serverovej výrobce a hlavně už má v základu pořádný ethernety.
0 x
miract píše:hapi píše:je tam určitě z důvodu přepnutí ether1 přímo do cpu nebo do switche. Na nic jinýho tam nebude ale je to teorie. Neni náhodou xilinx i na rb411? Neni to tam kvůli ledkám?
On ten xilinx je universalni hradlove pole a co ho naucis, to dela. Muze delat jak radic pameti, tak prepiat ethernet, nebo blikat ledkama. Kazdopadne na tu posledni moznost by to byl asi hodne velkej prepych.
ten xilinx tam je od toho, aby ovládal ledky. Dneska můžou reagovat jako ledky ethernetu nebo wifiny, signálu atd.. a to se děje pomocí toho xilinxu.
0 x
To se podivam, jak budu mit nejakou 711 v ruce. Ale podle me jsou ty ledky jen "bokovka", co ten xilinx delat.
0 x
co jinýho by dělal, všechno ostatní má procesor v sobě.
0 x
hapi píše:jak může mít E-350 do 10W když má TDP 18W? V tomhle jsou si s atomem od supermicro za jedno protože nemá ION grafiku a tedy D525 má tušim TDP 11W. Samozřejmě ani u jednoho nepočítám chipset. Jinak tu máme atom s 2x raptor + 1x 2TB disk a v idle si to komplet veme cca 40W.
Zdravím, moc sem nepíši, ale na tohle zareaguji. Nedávno jsem řešil podobný problém, s tím rozdílem, že jsem po tom potřeboval víc než jen holý Mikrotik. Takže jak z toho ven. Nakonec jsem sáhl po MSI E350IA-E45, OCZ Agility 3 (60GB) a INTEL PRO/1000 CT. Napájeno je to přes PicoPSU. Předem podotýkám, že se nejedná o IGW ale jen vnitřní router.
Jako soft byl použit VMware ESXi 5.0 a do něj nahozené další věci jako Mikrotik, Intranet a další hlouposti pro chod sítě. Mikrotik dělá v podstatě jen základní věci jako routing, DHCP, OSPF a pár pravidel v Firewallu (například kontrola IP podle MAC a tak podobně, však to asi znáte). V biosu jsem pro jistotu zakázal všechny zbytečnosti jako zvukovka a integrovaná síťovka, ne že bych Realteku nevěřil, ale Intel je sázka na jistotu.
Pár postřehu k chodu:
1) dlouhodobá spotřeba je 13W
2) CPU se vesměs fláká
3) bohužel deska má větráček a
ten navíc není kdoví jak tichý, naštěstí ve strojovně to zas až tak nevadí. Zjistil jsem, že deska funguje i bez něj, pasiv je jen vlažnější.
4) jede přes to cca 120klientů, datové toky v rámci vnitřní sítě kolem 150Mbit z toho internet do 100mbit
5) VŠE FUNGUJE
6) "zatím"JE TO STABILNÍ
0 x
Síť není jen internet ...
jo ale to si měřil až to co leze do picopsu ne na 230V tedy před zdrojem pro picoPSU. Měly jsme tu zacate na testy a spotřeba tam byla větší při poloviční zátěži než to co píšeš ty.
0 x