❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Propojení dvou RD

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojení dvou RD

Příspěvekod sub_zero » 14 years ago

vera.jpg
vera.jpg (44.02 KiB) Zobrazeno 1957 x
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

Myslim, ze tim jsi to idealne uzavrel.. :D
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 14 years ago

za tohle me nekdo ukamenuje.
Preves z baraku na barak 10-50m dejme tomu, ale treba povesit v obci optiku napr 2000m na EON sloupech, to je odvaha a zhovadilost.
V jedne dedine, kde mimochodem podnikam a prebiram pomalu ale jiste konkurenci zakazniky zavesili opticky kabel hooodne dlouhy cca 2000m po sloupech.
Kdyz to tahali, tak jsem se ptal montazniku kdo jim to povolil a bylo me receno, at se nestaram, ze datovy kabely se na sloupy veset muzou.
Pred rokem jsem o tomhle jednal s EON-em, kde my bylo receno, ze NEEXISTUJE zadna moznost pronajmu, atd. Proste Smula
Napsal jsem na EON, ze bych si taky chtel zavesit optiku, jak to delaji v one obci. Firmu jsem nejmenoval. Jake papiry a co vsechno musim vyplnit, abych si tam tu optiku mohl povesit taky.

Je to uz 2 mesice a porad tam ta optika je. Konkurence je sice dobra, ale meli bychom mit vsichni stejne podminky
Odepsali mi toto

Vážený pane xxxx

děkujeme Vám za informace. V současné době je řešeno odstanění zavěšeného optického kabelu v obci xxxx, k upěvnění došlo neoprávněně. Odstraněno by mělo být v krátké době.

Přejeme Vám pěkný den.

S pozdravem/with kind regards,

Hana Cenková
Středisko služeb zákazníkům
E.ON Česká republika, s.r.o.
T +420-840 111 333
info@eon.cz
http://www.eon.cz

Nepřehlédněte:
Více o úsporách energie a alternativních zdrojích
http://www.energieplus.cz

Asi tam budu muset napsat, proc ta optika neni jeste dole :-)
Mozna vam to pripada podlé, ale jak potom konkurovat? Mam to ignorovat?. Jak to resite Vy?
Od zaveseni optiky mu to nejede bidnych 500kb, ale nejaky 2-3Mb. Ja sice davam 10Mb za stejnou cenu, ale lide si rikaji ze jim to staci a proc by prechazeli,i kdyz to maji zadarmo.
Kdyz mu to jelo z prdele, cca 5let, pripojoval jsem cca 4 lidi mesicne, nyni 2 za 2 mesice.

K tematu:Alix, dvoupolarizacni antenu, NV2 ?? Alix nema 1Gb ethernet, takze asi nejaky atom nebo vyhrabat rb600/800 ??
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 14 years ago

Presne moje rec.
Ptal jsem se jednoho technika EONu a ten me rikal natahni si to bez papiru - neni soudce neni zalobce - ale to tak nechci.
Jeste me rikal, ze jak se zacnu ptat a pak me to neschvali, tak to budou tuplem kontrolovat a bez pardonu shazovat, asi tak.
Ale na 22kV (dlkove trasy) maji cetu ktera to pry natahne kam chci, ale na cenu jsem se radeji jeste neptal.

Jo takova konkurence je hruza, kam bysme dosli kdyby to tak delal kazdy :-(

Ahoj Lada
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

hehe, bohužel, tenhle styl funguje ať chcete nebo ne. Ten optickej kabel už nikdo nesundá a to se klidně vsadim. Bohužel, ten kdo chce povolení, narazí a ten kdo to neřeší jede dál. Tak to je a je jenom na vás jestli jste tak voprásklí nebo ne. Můžu vám tu po městě nafotit minimálně 200 převěsů který jsou tam prostě natažený bez ničeho a to jsme malí město s cca 8 tisíci lidmi. To už nikdo nesundá.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Ladik

Asi mas pravdu, ale ted dotaz mas to tak i ty?

Ahoj Lada
0 x

hapi

děláme s paneláky smlouvy o elektřickou přípojku takže k tomu napíšem i povolení pro převěs :-) zatim to vždy vyšlo i když na stavebni ůřadě to nahlášený neni a nad pozemkem kterym to vede to schválený taky neni ale ten většinou patří těm panelákům takže to celkem legální je. Nicméně se chystáme na pár nelegálních převěsů protože to prostě jinak nejde. Buď tam dovedem optiku my a nebo někdo jinej, vyber si. Já jsem pro první možnost. Taky se nám to nelíbí ale budeš sušit hubu kvůli nějaký "kravině"? ne nebudeš. Jo a navíc víš jak to je, příkaz k sundání optickýho převěsu nic neznamená, prostě tam zůstane dál. Nikdo s tim nic neudělá pokud to majitely bude u zadku takže asi tak.

No a co třeba jinak. Přijde firma, natahá převěsi po sídlišti. Pak zajdu za domovníkem a říkám že tam chceme postavit převěs a říkám mu že tam už nějakej od někoho jinýho je a on jo? fakt? to ani nevim. :-D všem je to u zadku. Pokud nenarušíš střešní krytinu nebo pokud neodebíráš proud na černo, všem je to u řitě aspoň na sídlištích. A proto říkám, budeš chodit po úřadech a lidech aby ti schválili převěs? No nebudeš. Jedna firma sem přišla, barák jí svolení nedal ale tak co, dáme to tam a je klid. Nikdo to neřeší. Tim že polezeš po úřadech se jenom zviditělníš a neuděláš už vůbec nic. Nedavno jsme měly výstup z městem. Půl roku jsme lítaly po vlastnících bytů v paneláku pro podpisy a taky několikrát na město aby jsme měly legálně schválenej jeden sajt a ok. Pak přišel starnet, šel za městem, (nejspíš někoho podmáznu) a město sepsalo smlouvu jenomže ten panelák je na půl města a na půl nájemníků ale těch se už nikdo neptal a vyřešeno. Starnet si postavil sajt vedle našeho a šmitec. Jdeme na město s tim že porušily smlouvu o tom že tam nikdo jinej nesmí mít sajt a oni že jestli se nám to nelíbí, můžeme odejít. Od tý doby sereme na povolení, nemaji smysl.

panelák vedle, soukromej, my povolení máme, starnet ne ale optika tam natažená je i když majitelé paneláků byly přísně proti převěsu od starnetu. Co uděláš? neuděláš vůbec nic a povolení je ti k hovnu. Takovýhle výstupů máme po městě spousta i s jinou konkurencí. Takovýhle storek můžu sypat z rukávu spousta.

Udělat výkopy, schválit výkopy nebo cokoliv plně legálně je tak drahý a časově náročný že to nemá smysl. Ale dobře nám tak, radši si uděláme převěsi a snížíme podstatně náklady na výstavbu a já jsem jenom rád.

Nemusíte se mnou souhlasit ale pokud to jde udělat nelegálně a nikoho to nezajímá, jdu do toho protože mě to taky nezajímá :-)
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

ja s tebou plne souhlasim, pac mam taky trable jenom s tim, ze mi obec nechce povolit udelat rozvody v panelaku...
0 x
Jan Ptáček

hapi

rozvody v paneláku? na to potřebuješ povolení?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

hapi píše:rozvody v paneláku? na to potřebuješ povolení?

spravne ano, ale taky si rikam, ze se na to vyseru...
0 x
Jan Ptáček

Ladik

hapi píše:děláme s paneláky smlouvy o elektřickou přípojku takže k tomu napíšem i povolení pro převěs :-) zatim to vždy vyšlo i když na stavebni ůřadě to nahlášený neni a ...

Asi to tak take zacnu delat akorat ja potrebuju presvesy mezi domy na el pripojkach dum od domu :-)

Ahoj Lada
0 x

hapi

co myslis ti el pripojku dum od domu?
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Ladik píše:
hapi píše:děláme s paneláky smlouvy o elektřickou přípojku takže k tomu napíšem i povolení pro převěs :-) zatim to vždy vyšlo i když na stavebni ůřadě to nahlášený neni a ...

Asi to tak take zacnu delat akorat ja potrebuju presvesy mezi domy na el pripojkach dum od domu :-)

Ahoj Lada

Pokud s tim souhlasi majitel domu, tak bych v tom problem nehledal. Ale zase zalezi, co na to ze statickeho hlediska navesis. Pokud to bude samsung, tak pohoda, pokud ofs, tak jeste ok, ale jak tam budes chtit dat nejakou hadici, tak bych mel trosku strach.
0 x

Ladik

Pocitam tak kabel do 5mm max asi technologie GPON.
Dum od domu na optice a rozvod po sloupech el. pripojek co maji na domech takove cca 60mm trubky 2m vysoke vede tam 380V do domu, má to tu kazdy na dome, ale jeste uvidime.

Ahoj Lada
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Dej si to ale dostatecne vysoko nad strechu, at ti to nestrhne snih.
0 x