Da se pro ty anteny nekam dojet? Jsem z okoli UH.
Diky Lada
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
GentleBox JC-219MCX casta reklamace
- stouracpetr
Ladik píše:Da se pro ty anteny nekam dojet? Jsem z okoli UH.
Diky Lada
Jen se priprav na to, ze to je konec sveta

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Ja jsem taky z konce sveta, tak me nic neprekvapi 
Ahoj Lada

Ahoj Lada
0 x
- stouracpetr
Octagon5 je antena,vyvinuta asi pred 3mi roky pro vyznamneho dlouholeteho odberatele.Tato firma s 5-10 000 zakazniky pouziva z 99% vertikalni polarizaci,pozadavek na zmenu polarizace nebyl zahrnut do navrhu,vsechny doposud vyrobene kusy byly dodavany s Aluboxem Scame. Ani levnejsi provedeni s hlinikovou skrinkou v zakladnim provedeni zmenu polarizace neumoznuje,za mirny priplatek je mozne osadit viko a nosny L profil staveciho trmenu 4mi srouby s otvory do ctverce a pootocenim L profilu proti viku o 90* prohodit polarizaci.Doporucil bych ale objednat variantu pro horizontalni polarizaci,otocenim anteny o 90* se potlaci hlavni vyhoda Octagonu-uzky vyzarovaci uhel v rovine azimutu[zprava doleva] a postranni laloky pri otoceni narostou na uroven beznych 18 dBi anten s 16 ti flicky do ctverce.Octagon5 je zakazkova antena pro konkretni polarizaci,opatrena plosnym spojem ve tvaru,pripominajicim elipsu.
Predpokladam,ze zavada u Gentleboxu bude zpusobena vadnym napojenim pigtailu na reflektor anteny.U Octagonu je na konci pigtailu pouzit duty sroub,prochazejici reflektorem.Reflektor je opatren zavitem,galvanicke,stale a nerozebiratelne[po dotazeni sroubu je spoj zakapnut lepidlem]spojeni je samozrejmosti.
P.S. ,,Nulta,,serie uz je rozebrana.
Petr Stourac
Predpokladam,ze zavada u Gentleboxu bude zpusobena vadnym napojenim pigtailu na reflektor anteny.U Octagonu je na konci pigtailu pouzit duty sroub,prochazejici reflektorem.Reflektor je opatren zavitem,galvanicke,stale a nerozebiratelne[po dotazeni sroubu je spoj zakapnut lepidlem]spojeni je samozrejmosti.
P.S. ,,Nulta,,serie uz je rozebrana.
Petr Stourac
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
hodila by se dvoupolarizacni tato antena 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
- stouracpetr
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
pozdeji je spatne ...
.. je potreba uz ted
... ale chapu, ze nejde mit vsechno hned ... tak snad se dockam 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Ta zmena polarizace je docela problem. NE vsude mam vschno na vertikalech a nemoznost to menit me prijde jako handicap (i kdyz to samozrejme chapu)
0 x
já mám třeba vše v H polarizaci, až poslední 2-3 sektory na poměrně vytížné lokalitě jsem otočil na V. Na H polarizaci se dříve nedělalo tolik sektorů a i teď je větší část na V.
0 x
Tak dnes jsem si byl vyzvednout 2ks tech novych klientskych antenek od p.Stourace a musim rict ac wifi delam dlouho, ze vlastne o antenach nevim vubec nic 
Urcite pujdu do jeho parabol super pracicka.
Proste profik p.Stourac, zitra to jdu nasadit.
Ahoj Lada

Urcite pujdu do jeho parabol super pracicka.
Proste profik p.Stourac, zitra to jdu nasadit.
Ahoj Lada
0 x
Na jednom APcku jsem z duvodu zaruseni patere k nemu musel kanalove uhnout a docela nechapu jak ujel signal u dvou klientskych gentleboxu. Oba dva jsou pripojeny na identickou vysilaci antenu. Tohle fakt uz ne....
0 x
- stouracpetr
Mozna se na urovni signalu podepise velice rozdilne CSV na jednotlivych kanalech.Mereny 3 ks z neuznane reklamace jednoho z kolegu na foru[ASPA].V Aspe maji v zasuvkach asi jine napeti,jejich kontrolni mereni[merili pouze CSV,nikoli zisk] vychazi oproti realite mnohem prizniveji.

Zisk techto 3 JC 219 se pohybuje mezi 17 az 16 dBi s minimalnim rozptylem mezi jednotlivymi kusy.Dlouhy tenky pigtail neco pohlti.
Petr Stourac
0 x
O problemech s Gentleboxy jsem tady psal uz cca pred 2-3 mesici - http://www.ispforum.cz/viewtopic.php?f=10&t=7252. Nektere jedou dobre, jine nikoliv. Co vim od kamarada (reklamoval gentle a sdelil mu to prodejce), problem je casto v pigtailu od anteny, ktery ma o neco mensi prumer, nez by mel mit a proto ten pigtail dobre nedrzi v krate (neco na tenhle zpusob).
0 x