❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Youtube - malá rychlost

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pcwifi
antispam: Ano

Re: Youtube - malá rychlost

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

jů tůp ma furt problemy, potvrzuji, ze nekdy to svisti a jindy se to tahne jak mrtva zelva...dodavatel dat GTS Novera. Jak na me nabehne nekdo s trhanym videem z jů tůp, okamzite ho slusne fakuju ze za spojeni na zahranicni servery mu nikdy nikdo zaruku neda - on ji neda nikdy nikdo nikam :lol: ale zkusenosti jsou ze vetsina frci ok. Notoricke merice neeviduji, jeste to tak :P

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod David Liška » 14 years ago

1500 lidí na Sloane v Jižních Čechách, stejnej problém.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

no tak to je pěkný, teď už to opravdu míchá s jakoukoliv logickou závilostí na dodavately konektivity.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

hapi

a před 2 minutama vypadnul google celej včetně jejich DNSek....
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 14 years ago

Taky mi to lehlo :?
0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 14 years ago

Pokud vim, tak google v nixu je a peeruje bez problemu. Youtube servery lezi imho v Irsku, cca 15ms z Prahy na jeden hop. Ale zrovna v tenhle okamzik tahle linka nejede.
0 x
Dan Skoupý

hapi

cca 10 minut nejel, ptal sem se i jinde a taky nejel.
0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 14 years ago

hapi píše:cca 10 minut nejel, ptal sem se i jinde a taky nejel.

Podle vseho jina trasa, 100ms navic neni uplne malo, to je cca 9000km.
0 x
Dan Skoupý

Polk

Příspěvekod Polk » 14 years ago

Taky jsem si toho poslední dobou všiml, že youtube se opět seká jako nějaký ten čas zpět, to sekání je nahodilé, někdy to jede někdy ne. Někdy se seká určitá kvalita, další jede v pohodě. Nebo se zavře prohlížeč znova navážeš stejný video a zase jedeš. Myslím si, že je problém na serverech youtube. Zkoušel jsem ve stejný moment z více konektiv a bylo to stejné.
0 x

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod David Liška » 14 years ago

Přesně
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 14 years ago

Jo jo přesně tak, klient zase hlasil že se mu seka youtube. Tak jsem tam přijel se s vím notebookem. No a na jeho vidím, že se to seká a tak to samí zkouším na mém notebooku a tam to jede v pohodě. Dva počítače vedle sebe, jeden se seka druhý ne. Tak to je přeci divné ne.
0 x

hapi

no je sekání a sekání. Já mluvim o sekání z důvodu nedostatečnýho přísunu dat a ne nedostatečnou optimalizací flash playeru který neuměrně zatěžuje procesor a dochází k sekání či dokonce ke spomalování stahování z důvodu zaneprázdění procesoru dekodováním videa a následnýho nedostatečnýho přísunu dat. To druhý se nejspíš mohlo stát u toho klienta a pozoroval jsem to i na IONu kdy při přepnutí do 1080p se dělo přesně tohle protože procesor už prostě nestíhal díky tomu blbýmu flash playeru.
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 14 years ago

Já třeba pozoroval to - že se to chová rozdílně na dvou cca stejných PC, kdy odlišnost je jen v systému. Na XP najelo video hned a bez jakéhokoliv záseku, na win 7 se to trhalo jak svině .... Přitom oba PC připojeny do stejného switche, na stejnou konektivitu. Jinak výpadek google jsem taky registroval včera večer kolem 18:30 +-.
0 x

LuKo

Příspěvekod LuKo » 14 years ago

Hlásím se do klubu. Již dříve se občas nějaké video zadrhávalo, ale většina byla OK, v poslední době se situace otočila - videa se sekají, jen výjimečně se objeví video, které lze přehrát bez přestávky. Testovací video zmíněné dříve však jede bez problému i na nejvyšší kvalitu. Poskytovatelem je Pro-Comunication.
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 14 years ago

Take jsem toto také ,zjistoval honili me porad klienti ...

Já třeba pozoroval to - že se to chová rozdílně na dvou cca stejných PC, kdy odlišnost je jen v systému. Na XP najelo video hned a bez jakéhokoliv záseku, na win 7 se to trhalo jak svině .... Přitom oba PC připojeny do stejného switche, na stejnou konektivitu. Jinak výpadek google jsem taky registroval včera večer kolem 18:30 +-.

Potvrzuji naprosto stejne chovaní,na ruznych PC se to seka jinak,ale skutečně se to seká .Sledoval jsem při sekani
vytížení celkové linky,-byla rezerva vytížení linky ke mě -byla rezerva,vytížení serveru -byla rezerva.Vše bez jedineho výpadku pingu takže nevidim problem v rušení či přetížení linky.

Konektivita v době zátěže 150 Mb celkem máme 200- (400 percentel )Dial Telecom ,ze Sitelu k nám po pronajatém vlákně.

Jirka
0 x