❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

uříznutí špičky stromu

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
level

Re: uříznutí špičky stromu

Příspěvekod level » 15 years ago

ze to tak prozivate
stejne je v roce 2012 konec
0 x

reset

Příspěvekod reset » 15 years ago

level píše:ze to tak prozivate
stejne je v roce 2012 konec

a ja myslel ze az v roce 2013 , sakra, to aby zasel casteji do hospody
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 15 years ago

vegetační klid neklid... a co jako stromů je 3 prdele, to sem nevěděl, že IT člověk může být i ekoterorista, vadily nám stromy šli dolu (nebyly to vzrostlé lípy) zrovna včera jsem opižlával jednu břízu, změřil sem si průměr kmene 130cm nad zemí měl 77-78 cm pokud někdo bude mít keci, pujde celej, majitel pozemku souhlasil, že to jsou prý stejně jenom nálety... takže asi tak...
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

reset

Příspěvekod reset » 15 years ago

rouchi píše:vegetační klid neklid... a co jako stromů je 3 prdele,

taky si myslim, ale lidi je na svete jeste vice jak sracek, narozdil od stomu lidi jen skodej,
pokud by vymrela min. 1.mld lidi , zemekouli to jen prospeje
ktery kontinent objetujem jako prvni :twisted:
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 15 years ago

v asii je těch miliard nejvíc tam byhc klidně začal..
Taky těch mraky lidí nemam moc rád, ale lidi zamyslete se nad tim, zrovna dneska jsem u tý opižlaný břízy mluvil s pamětníkem, kterej tam žije od nepaměti, je mu 70 a sám mi řikal, jak je to teď všechno strašně zarostlý, že dřív když byl mladší to nebylo, pač to se všechno ve městech sázelo a tak, ale nikdy nikdo nepočítal, že tam budou růst 30m břízy, javory a podobná havěť, který patřej do lesa a ne do měst... já mam rád lesy a všechnno, samo kuli signálu nebudu jeb... nekde do lesa... ale prostě sem zastánce stromy do lesů, plus na dekor do měst (a nějakej ten ovocnej na zahradu, ale to si moc lidi přerůstat nenechaj....) , ale ne aby všude byli stromy jako kráva a akorád to všude clonilo pamatujete na lotrando a zubejda ? kam nemůže světlo musí doktor a je to prostě pravda... prostě strom má naůrst na 15-20m a má se zkácet a vysadit místo něj novej mladej
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

Nechci zakládat nový topic, tak píšu sem.

máme postavený spoj (free pasmo, jiz cca. 5 let) a v dobe kdy se stavel byla krasna prima viditelnost.. Nyni se proste objevily a stale rostou naprosto neudrzovane jakesy pasy zakrslych stromu vseho druhu (jeste nejsou moc vzrostle, mozna 5-7m)... Proto se chci zeptat - mam jakozto verejna sit nejakou pravomoc provest prorez techto kerostromu?
dekuji
0 x
Jan Ptáček

Majklik

Příspěvekod Majklik » 12 years ago

Ano, můžeš. Jako veřejná síť máš k tomuto právo. Viz ZoEK §104 - využívání cizích nemovitostí, odst 6b.
Nicméně musíš to předtím ohlásit majiteli toho sajrajtu. Dále máš povinnost dodržet ustanovení zákona o ochraně životního prostředí. Zejména §8 - povolení ke kácení dřevin.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Nejrychlejsi reseni je v noci vzit pilku nebo pakovy nuzky na stromky udet prorez a zas jeste za tmy zmizet , nejlepe delat tohle kdyz poradne leje to nikdo nikam necumi pak si jen podrbou hlavu jakej to byl vandal ale nikdo to resit nebude ... protoze kdo se moc pta moc se dozvi ..... :wink:
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

Majklik píše:Ano, můžeš. Jako veřejná síť máš k tomuto právo. Viz ZoEK §104 - využívání cizích nemovitostí, odst 6b.
Nicméně musíš to předtím ohlásit majiteli toho sajrajtu. Dále máš povinnost dodržet ustanovení zákona o ochraně životního prostředí. Zejména §8 - povolení ke kácení dřevin.

Moc děkuji za přínosnou odpověď

ppp76 píše:Nejrychlejsi reseni je v noci vzit pilku nebo pakovy nuzky na stromky udet prorez a zas jeste za tmy zmizet , nejlepe delat tohle kdyz poradne leje to nikdo nikam necumi pak si jen podrbou hlavu jakej to byl vandal ale nikdo to resit nebude ... protoze kdo se moc pta moc se dozvi ..... :wink:

Ano, někdy je to lepší takhle, zkusím to nejdříve oficiální cestou - třeba mě to ponaučí pro přístě... :D
0 x
Jan Ptáček

Majklik

A proč by tam měl moknout? Pokud je to jak popisuje, chce vykácet pár metrů bordelu, tak pravděpodobně může i ve dne a bez povolení ochránců. Chce si to jen najít tu vyhlášku, kde to popisují. Pro kácení jednoho stromu platí, že pokud ve výšce 130 cm nad zemí je obvod do 80 cm, tak může bez povolení, stejně tak keřový porost do 40 metrů čtverečních. A pokud to zvlášť nechá na období vegetačního klidu, tak nikdo nemůže říci ani popel... Upravuje to vyhláška MŽP 395/1992.
Pokud by to už moc jako keřový porost nevypadlao, tak bych klidně to poslal jako ohlášku místně příslušnému odboru ŽP, mají na to formulář, přiložíš fotku, zdůvodnění s odvoláním na ZoEK a bude bez námitek (pokud k tomu doloží, že informoval majitele).
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Protoze jak sem rekl , kdo se moc pta moc se dozvi ... pokud je to soukromej pozemek tak s vlastnikem je vetsinou dohoda a je rad ze mu to rosti nekdo zkrati a uklidi ale jakmile je to obecni tak v tom vetsinou nekdo stoura :roll: proto sem rikal ze nepriznove pocasi je ideal , protoze nikdo nikde necoura , ani pejskari, spadne par vetvi a kdyz i zmizej ani to nikdo nepozna ....
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

majklik má najivní představu o prořezávání stromů. Taky jsme to chtěly a řekli nám ani náhodou. Trvalo to 2 roky než se to mohlo "vykácet".

Nemá bejt náhodou ten spoj zaregistrovanej na stavebnim úřadě nebo něco takovýho?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Majklik

Záleží asi jakého máš kde ouřadu. Baba přijela, podívala se, okometricky přeměřila, pokývala hlavou a za týden byl papír s razítkem. Což bylo celkem šokující, v porovnání s chlapem o patro výše, s nápisem památkář, u něj je to na ty 2 roky.

Asi máš na mysli ochranné pásmo rádiového spoje. Ano, pokud si ho vyřídíš, tak máš předem papír na věky. Nicméně to jde vyřídit jen na licencované spoje?
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 12 years ago

A v narodnim parku je jedina moznost vzit rychlou pilu a rychly nohy, pila zabzuci, strom spadne a je to.
Jednou jsem to zkusil oficialne a strom jeste stoji. Bohuzel v tomhle pripade uz predchozi vetu pouzit nemuzu.
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 12 years ago

Jako sorry, ale ten kdo reze stromy v narodnim parku kvuli posahany wifine by mel dostat taky narezano a pravidlne, poradne a do krve !!! :!: :!: :!: :idea:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...