❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

UBNT vs. Mikrotik , N vs A

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
mato1

Re: UBNT vs. Mikrotik , N vs A

Příspěvekod mato1 » 15 years ago

Gus píše:to: mato1
jednoznacne chyba medzi klavesnicou a stolickou...

Mato, Web UI u UBNT je tak jednoduché, že chyba mezi klávesnicí a stoličkou je nemožná.

no skus popisat ako mas / mal si nastavene AP a KLIENTA, aky FW a pod... a poviem ti ci tam mas alebo nemas chybu...
0 x

Kaja

Příspěvekod Kaja » 15 years ago

Vratme se k realnym cislum misto konfrontaci.
Zajimaji mne pouze p2p spoje (srovnavat ptmp je obtiznejsi).

Napiste tedy realne hodnoty propustnosti vaseho p2p spoje (Mktik x ubnt) na vzdalenosti cca 1-3km s 20MHz kanalem.
Zajimalo by mne kolik v Nku dokazete pri 1 antene(teoreticke maximum 72Mbps) a pri 2 atenach (teoreticke maximum 144Mbps).
Rychlosti udavejte pri latenci spoje maximalne do 10ms.

U kazdeho prispevku uvadejte detaily (delka spoje, latence, pouzite antyeny, pouzita technologie,nastaveni, stav zaruseni prostredi) . Ale hlavne uvedte sily prijateho signalu. To ze spoje musi byt v limitu snad nemusim zduraznovat.

Idealni test je vzit treba dualni antenu JIROUS a na ni pripojit nejprve ROCKETy a pote treba rb411+r52N. Tim budou zaruceny uplne stejne podminy pro obe technologie. A rozdil propustnosti bude dan jen tim co umi technologie.

Jsem zvedav na vase vysledky.

K.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

dualni jirous a Rocket v limitu? To snad ani nejde
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

Všichni znalí víme že to nejde. Tahle diskuze je k ničemu. Když si přepálim o 10db tak je jasný že to pojede líp.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

reset

Příspěvekod reset » 15 years ago

mno jako nevim nevim, na ubnt jsem taky nadaval ale

abych mohl rocket M5 kritizovat, tak jsem do nasadil s dualnim jirousem 24dB + 60cm pigtail
stejne tak jsem nasadil identickou trasu mkv4.10 + RB411AH + R5nH, v boxu za antenou s dualnim jirousem 24dB, pigtails cca 20cm
Spoj ma cca 800m pres nekolik stromu (na druhou stranu nevim ani omylem, mozna v zime) , proste dva paralelni spoje (kdyz nepocitam i soucasnej dualni spoj).

vysledky :
MK - rychlost pofiderni , lagy
rocketM5, 2x2, 10dB , rychlost 80Mb +-bus, slinkovano na 240-270Mbps , latance 2-5ms pri plny/prazdny zatezi (spoji je celkem jedno zda je zatizenej nebo nee)

zatim bych rekl, ze ubnt lehce predstihlo MK co se N tyce . Mozna az ve MKv5.xx to bude pouzitelny

a dale , montaz tozhodne pro UBNT , tak i cena (o tu mi ale zase tak nejde) , koukam spise na kvalitu .

Ted na tom bezime cca mesic a bez sebemensiho problemu.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

hapi

napis signaly jaky to ukazovalo. A nastavenej vykon na M5 neodpovida skutecnymu.
0 x

reset

i kdyz na tom jedu v realu, tak mi ubnt nevyhovuje co se spravy masiny tyce . MK je proste MK .

Pokud tomu zvednu vykon na max , tak lze dosahnou i lepsich prutoku, ale ne vice jak o 10Mb (+-bus) , ale za cenu nasobneho prekroceni limitu , coz nechci.

rocketM5.png
(61.7 KiB) Staženo 1266 x
0 x

reset

co alespon psali na foru, tak vykony by mely byt uz v poradku, jaka je realita ti ale nereknu.
Pokud se ale neda spolehnou na vyrobce, tak na koho pak ? Na vlastni fabriky na vyrobu vseho moznyho proste nemam, protoze aususy jsou ve vsem .
Rozhodne jsem v MK musel skutecne prekrocit limity skoro az na max, abych dosahnul obdobnych parametru, ale i s lagy .
0 x

reset

co mi jediny nejelo pres ten rocket bylo OSPF , tak jsem nasadil BGP .
O tom se tu ale tusim uz nekde psalo.
0 x

hapi

jaký jsi měl signály na MKčku? Tak či tak už základní nastavení je přes limit a bez stromů by tam podle výpočtu bylo při nejlepší -50dBm a je tam přitom -54dBm což něco napovídá ne? A to, že to na 10dB nejelo. Neni prostě možný aby stromy přes který nevidíš ubraly tak směšně málo.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 15 years ago

ano ano, sá mám spoje kde jsou stromy a jsem rád za signál -77 :wink:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pepop
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepop » 15 years ago

reset píše:co mi jediny nejelo pres ten rocket bylo OSPF , tak jsem nasadil BGP .

Aby ti jelo OSPF musis si na UBNT povolit multicast. Je to nekde v zalozce ether a nebo advanced. Můžeš také zvoltit u ospf Netork type NBMA a nemusíš zapínat multicasty ..
0 x
pepop

reset

ahoj a bree rano :)
parametry tech spoju dodam jen co se k tomu dostanu.
Tento spoj je ryze testovaci, trasu pres stromy jsme zvolili zamerne, je to na kratkou vzdalenost a na oba nase nody mame dobry pristup.
Druhy test spoj na MK je stale ve vzduchu. Tak se da srovnavat.
0 x

reset

pepop píše:
reset píše:co mi jediny nejelo pres ten rocket bylo OSPF , tak jsem nasadil BGP .

Aby ti jelo OSPF musis si na UBNT povolit multicast. Je to nekde v zalozce ether a nebo advanced. Můžeš také zvoltit u ospf Netork type NBMA a nemusíš zapínat multicasty ..

ok, diky za info
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 15 years ago

zkus to dat do 20MHz kolik to da.
0 x