❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Existuje CTU? nebo je to jen fiktivni strasak ?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
douby
Kontaktovat uživatele:

Re: Existuje CTU? nebo je to jen fiktivni strasak ?

Příspěvekod douby » 15 years ago

sub_zero píše:
douby píše:tak v OL dnes dostala většina ISP výzvu od ČTÚ aby předložili dokumentaci k bezdrátové síti, tj. GPS souřadnice, MAC, SSID, typ antén a použitého zařízení. to bude mela

to prislo postou nebo do schranky? bych se mel mrknout... :idea:
doporučeně poštou
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net
- Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí

Selič
antispam: Ano

Příspěvekod Selič » 15 years ago

A maji vubec takove informace narok?
Vypada to, ze Telekom zacal brat wifisty jako vaznou konkurenci.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

douby
Kontaktovat uživatele:

Jestli na to mají nárok, nevím, asi ano. Asi nás to teď udivuje, ale kdyby se bralo wifi pásmo na ČTÚ odjakživa zodpovědně tak bychom na podobné dopisy a odevzdávání dokumentací byli všichni zvyklí :twisted: , teď nám to přijde divné...

Samozřejmě jsem tam hned po přečtení toho dopisu volal a sdělili mi o co jde a když jsem řekl, že ty tisíce wifi AP nestihnu do 14dní sepsat včetně GPS souřadnic tak říkali, že to nemusí být až tak podrobně. Podle mě to bude šťára na indoor kanály, je tomu asi 14dní nebo měsíc zpátky co tady na Olomoucku jezdili s antonem a skenovali co se dalo.

Zítra sem ten dopis naskenuji.
0 x
Bc. Martin Doubrava

okoun

Příspěvekod okoun » 15 years ago

Selič píše:A maji vubec takove informace narok?
Vypada to, ze Telekom zacal brat wifisty jako vaznou konkurenci.

myslím si že na to nárok nemají, respektive můžeš se vymluvit. stačí říct že na to nemáš čas a že by si musel někoho najmout a platiti a že na to nemáš peníze (jako to dělají velké monopolní ISP firmy). nic o mapování celé sítě se nepsalo v osvědčení od ČTU.

myslím si že by na to mohla mít nárok policie ale ČTU prostě ne. no uvidíme co bude v tom dopise napsáno, ale pokud se nebudou ohánět žádnejma zákonama tak nemají šanci.

stejnak pokud si tam ty věci vymyslíš tak nikdo nic nedokáže....

ještě jedna věc. nechápu proč ČTU dělá v tomto kraji takové kraviny ale třeba ve středních čechách si nikdy nikdo ani neprdnul. zdá se mi to nějaké nevyrovnané.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

já si hlavně myslim, že si měl zdokumentovat pouze APčka a ne klienty.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

douby
Kontaktovat uživatele:

tak jsem to cvakl nikonem:
Obrázek
0 x
Bc. Martin Doubrava

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 15 years ago

douby píše:tak jsem to cvakl nikonem:

Hmmm, ja bych to videl tak, ze ti dojdou na mereni a chteji si vybrat kam pujdou, nebo ti z tveho seznamu udelaji jejich seznam, kam pujdou merit. Alespon jako odduvodneni je planovana kontrola dodrzeni VO.
0 x

okoun

no nevim nevim, ale ten zákon je takovej dost obecnej a nevím tedy kam vlastně až mohou zajít, ale o tomto se tam nic nepíše takže mají asi smolíka.

Povinná osoba poskytne Úřadu na jeho žádost a v jím stanovené přiměřené lhůtě, formě a rozsahu úplné a pravdivé informace včetně finančních a údaje a podklady, které jsou nezbytné k plnění činností, k nimž je podle tohoto zákona Úřad příslušný. Součástí žádosti Úřadu je odůvodnění včetně uvedení účelu, pro který Úřad informace, údaje a podklady vyžaduje. Úřad nevyžaduje více informací, než je přiměřené účelu, pro který jsou získávány.

http://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/ ... s=10#10821
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 15 years ago

No mě by podle ceho z toho to vyzaduji §115 . Mate někdo nejakej nápad. JA jsem se to v tom nedocetl.
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 15 years ago

Tak to se me vubec nelibi, snad sem nedojdou, protoze jim nic sepisovat nechci. Nevim komu vsemu to pak daji, uz tak staci ze vi kolik vydelavam, smejdi.
At si to zjisti sami. Navic nemam souhlas od majitlu nemovitosti kde mam vysilace s uverejnenim jejich adres pripadne GPS souradnic jejich domu.
Je to buzerace, ale asi me to take ceka, protoze konkurence tady vysila skoro vyhradne na nizkych kanalech.
XLSko jim prdnu do needitovatelneho PDFka at si to prepisuji rucne :-)

Ahoj Lada
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 15 years ago

Nebud na ne zlej trbas zrovna sundaj konkurenci diky tomu ze jim das podklady :) treba pujdou po tech co jim napiosou ze maj na spoji 34dB rocket dish :twisted: ty by meli sundat prvni :D
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

budte radi ze se vysila na vsech moznych kanalech, jakmile by to neslo a vsichni by vlezli ty horni bude to katastrofa.
0 x

okoun

lituji že jsem veřejná síť, no oni věděli proč mi zakázali abych byl neveřejná, šmejdi.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Maxik píše:budte radi ze se vysila na vsech moznych kanalech, jakmile by to neslo a vsichni by vlezli ty horni bude to katastrofa.

Kdyz by se dodrzovali normy a pouzivali kvalitni anteny tak se nas na ty kanaly vejde kopec a jeste kousek zbude :) ale kdyz sou mezi nama prasata at je ctu vycisti :twisted:
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

okoun píše:lituji že jsem veřejná síť, no oni věděli proč mi zakázali abych byl neveřejná, šmejdi.

Taky mi to nechteli dovolit :D , vysvetleni bylo takove divne ale musel sem poslechnout :evil:
0 x