❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ČTÚ existuje a měří

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
hapi

Re: ČTÚ existuje a měří

Příspěvekod hapi » 16 years ago

to typuju na vítr, nedavno nám to taky pootáčelo všechny 60cm paraboly. Musely jsem upravit stožáry protože třmeny držely dobře i na metr dlouhym výložníku ale otočilo to samotnej stožár co bejváj ty hovada velký na paneláku.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

mato1 píše:mozno to bude tym, ze je moja priatelka v nemocnici uz tyzden a som doma sam s malym 7 tyzdnovym synom. nikdy som si nemyslel ze prebalovanie, kupanie, uspravanie a podobne veci zaberu tolko casu. a keby aj bolo troska casu, ze by technici vybehli to dat hore, tak to nedovoli pocasie.

Taky jsem tomu nevěřil, stačilo mě když sem byl doma 2 měsíce s 1,5 ročním synem protože žena měla problémový druhý porod a ty 2 měsíce na konci musela být v nemocnici. Se 7mi týdenním bych si ale netroufl :) ikdyž, když se musí, tak s tím prostš nic jiného nenaděláš...

mato1 píše:ale zajtra je naplanovana prerabka kompletneho bodu, mam tu aj dalsi kus jirousu (je to klasicka 29db jirouska, nie extrem verzia). Kupil som k tomu aj jirous box priamo na antenu, teda odpada nutnost pouzitia kabla.
Ja osobne tipujem, ze to bude antena, alebo zateceny konektor, v najlepsom pripade pootocena antena (boli dobre vetri nedavno)...

-No, pokud tam máš 29ku, tak se 24kou prowax, nevím nevím....
-Zatečený konektor? Jak izoluješ? s tímhle jsem míval problémy před několika lety když sem motal konektory jen obyč elektrikářskou páskou, jak sem začal používat vulkanizační a na to tu obyč, už sem s tím neměl problém.
-Otočení antény je problém, teď se mi asi pžrd týdnem otočila 90cm offset parabola. Byl tam ale pochybný rezavý stožár průměru 48mm, na tom jsem měl výložník 50cm. V místě kde byl výložník spojený se stožárem, se to prostě otočilo, můžeš to dotáhnout jak chceš, ale malý průměr stožáru je problém. Když to na výložníku drží jen na těch 4 vnitřních zubech co sou 2cm od sebe, tak to nemá potřebnou stabilitu.
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 16 years ago

no dnes sme prerobili komplet bod, teda aj nanovo nasmerovali anteny... signal sa ustalil na -68 az -70db. ale karty idu na default. zajtra skocim na druhu stranu a skusim nastavit este tu. ja to tipujem na shit antenu, uvidime zajtra. dovtedy som nuteny prazit holuby vo vzduchu
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 16 years ago

k tomu obrázku, řekl bych, že to autíčko je nějaký přenosový vůz. ČTU auto jsem viděl a má ve střeše takovou teleskopickou všesměrovku. toto auto vypadá jako nějaká reklama na nějaké ISP :wink:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

okoun píše:k tomu obrázku, řekl bych, že to autíčko je nějaký přenosový vůz. ČTU auto jsem viděl a má ve střeše takovou teleskopickou všesměrovku. toto auto vypadá jako nějaká reklama na nějaké ISP :wink:

Jelikoz z toho auta pred nasi firmou vystoupil pan z CTU a daval mi merici protokol, tak jsem si stoprocentne jisty, ze to je CTU vozidlo.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

okoun

Příspěvekod okoun » 16 years ago

a neudelal si nekdo treba z konkurence dobrej den. jen nechápu jak směrovou anténou mohou něco naměřit například na nějakém p2p spoji, kterej nikdy nebude mirit presne na tu jejich super antenku od jirouse :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

myslim že nejde o zaměření na metry a defakto jim stačí směr z několika bodů a maji tě. Pak stačí vytahnout dalekohled, podívat se po střechách a dojít si pro tebe a když to náhodou nebudeš ty tak si dojdou na antény vedle.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Leeonek

okoun píše:a neudelal si nekdo treba z konkurence dobrej den. jen nechápu jak směrovou anténou mohou něco naměřit například na nějakém p2p spoji, kterej nikdy nebude mirit presne na tu jejich super antenku od jirouse :)

Nešpekuluj, je to opravdu auto čtu, včetně toho maxlinku nahoře. Představa že měřící vůz čtu má na střeše všesměrku je dost najivní, nebo myslíš že potřebují chytit co nejvíc sítí a nevědět ze kterého je to směru? :)
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 16 years ago

to neni maxlink, ale celou tu antenni a radiovou cast vyrabi firma BTV z klimkovic - jen tak mimochodem abyste si udelali o te firme obrazek - ja od nich koupil 10Ghz spoj a po 14dnech se dobropisoval... pac ho nikdo (vcetne jejich techniku) neumel zprovoznit... proste katastrofa.... jejich zaric ve 120cm parabole = medena trubka, na konci molitan s prilepenym plechem.... ne vazne... nikdy vice... mozna umi delat dobre obecni rozhlasy, ale to co sem videl (a videl sem i jejich misto kde vyrabi a testuji) bylo proste hrozne.....
0 x
Jan Ptáček

Leeonek

Mě je uplně jedno kdo jim to dělá, povidám, že ta anténa nahoře je parabola maxlink i s jejich pseudo PW zářičem :)
Obrázek
Naposledy upravil(a) Leeonek dne 29 Sep 2009 19:14, celkem upraveno 1 x.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 16 years ago

Leeonek píše:Mě je uplně jedno kdo jim to dělá, povidám, že ta anténa nahoře je parabola maxlink i s jejich pseudo PW zářičem :)
http://leeonek.wz.cz/ctu.jpg

* využívat poskytnutý prostor jako úložiště pro soubory, zejména pokud k nim nevede odkaz ze stránek a odkazovat se na ně z jiného serveru

:D
0 x

matys2

Příspěvekod matys2 » 15 years ago

Navstivili me manici z ctu a zkontorlovali mi par spoju, samozrejmne se jim nelibylo ze tam mam nastavenou fix frekvenci na 5G .... moc prijemni nebyli a jsem zvedavej jakou to bude mit dohru. Netusim jak udelam ptp na 5ghz, snad jen ze vyberu 2 nejlepsi frekvence a dam je do scan listu a pak budu doufat ze to nebude prepinat ale to je stejne na nic ... blbe je ze chteji mit pusteny radar detect a to vazne neni uz moc pouzitelny spoj.... :(
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 15 years ago

no a v jaké lokalitě seš? to vypadá na nějaké udání..

je někde napsané, že musíš mít zapnoutý radar detect?

znám zařízení co radar detect nemají a jsou schválené ČTU
0 x

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod David Liška » 15 years ago

Dneska jsem přistihl ČTÚ přímo pod stožárem, co má na vodárně můj bejvalej zaměstnavatel. Měli cca 10m magirus s rotátorem a na něm několik LP antén a ještě nějaký další, krytý bílým radomem. Protože jsem extrémně chvátal, tak jsem ani na pokec nezašel.

JInak můj pirátskej VKV FM vysílač zaměřovali tři týpkové s LP směrovkou a přenosným spektrákem na férovku z modrý oktávky nebo fabie či co to bylo za popelnici.
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 15 years ago

David Liška píše:Dneska jsem přistihl ČTÚ přímo pod stožárem, co má na vodárně můj bejvalej zaměstnavatel. Měli cca 10m magirus s rotátorem a na něm několik LP antén a ještě nějaký další, krytý bílým radomem. Protože jsem extrémně chvátal, tak jsem ani na pokec nezašel.

JInak můj pirátskej VKV FM vysílač zaměřovali tři týpkové s LP směrovkou a přenosným spektrákem na férovku z modrý oktávky nebo fabie či co to bylo za popelnici.

A jen tak pro zajimavost, jake jsou to lokality kde se pohybuji a jsou videni?
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...