❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Kauza Supernetwork vs ČT (Bylo: Zdena zase jede :))

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Re: Zdena zase jede :)

Příspěvekod stepan.benes » 7 years ago

stepan.benes píše:
mjoula píše:
stepan.benes píše:Jakej je Cendra proboha můj konkurent ? V čem ?
Prodává IP tranzit malým ISP za cenu dost pod náklady. A tím mrší prodejní ceny i pro ISP Allianci a subjekty tam zapojené.

ISP Alliance nežije z prodeje konektivity. Cenu - naštěstí ještě - neurčuje nějaký mjouda, ale trh.

mjoula píše:
stepan.benes píše: Zatím je mi to platný jak mrtvýmu zimník. A pak je vůbec otázka, zda mi to za tu starost stojí. V poslední době jsem si jí už několikrát položil ...
A proto jste se kvůli prestiži v NIXu zapojili též do FENIXe. Byť jeho kritéria už nějaký ten pátek nesplňujete. Vaše obhajoba Cendry dává smysl - jste jako on. Rád nastavené pravidla porušujete, stejně jak on. Holt vrána k vráně sedá.

Auuu, miluju když mě uráží někdo kdo se ani neumí podepsat. A když mluví o věci o které ví leda tak prd.

O dodržování pravidlech Fénixu některými jeho členy bychom by si tu mohli dlouze vyprávět ...

Btw. já neobhajuju Cendru a (některé) jeho praktiky. Ale jednak se mi nelíbí, když se neměří všem stejným metrem. To co se Cendrovi vyčítalo, dělali v NIXu další a větší hráči bez jediného slova. Třeba UPC nebo DIAL. To je chucpe.

To samé bych řekl k výpovědi ivysílání. Služba oproti provozu O2 jela výrazně lépe. Výrazně. Bylo to první mistrovství světa hokeje bez výpadků a škubaní. Pro koncového uživatele posun. Cendra dle smlouvy neměl povinnosti si pořídit vlastní linku do NIXu, domluvil se s partnery a kapacitu tam měl. Ostatně pokud by tam teklo víc, začal by mít problémy NIX sám o sobě, což je zase věc, která vadí mě jako členovi.
Výpověď na základě řevu herr Střeštíka bez jákékoli výzvy k nápravě s nějakou lhůtou a následně druhý den podpis s O2 bez výběrka - to smrdí víc než měsíc leklá ryba. Hoghw.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

stepan.benes píše:
mjoula píše:Prodává IP tranzit malým ISP za cenu dost pod náklady. A tím mrší prodejní ceny i pro ISP Allianci a subjekty tam zapojené.

ISP Alliance nežije z prodeje konektivity. Cenu - naštěstí ještě - neurčuje nějaký mjouda, ale trh.

mjoula píše:A proto jste se kvůli prestiži v NIXu zapojili též do FENIXe. Byť jeho kritéria už nějaký ten pátek nesplňujete. Vaše obhajoba Cendry dává smysl - jste jako on. Rád nastavené pravidla porušujete, stejně jak on. Holt vrána k vráně sedá.

Auuu, miluju když mě uráží někdo kdo se ani neumí podepsat. A když mluví o věci o které ví leda tak prd.

O dodržování pravidlech Fénixu některými jeho členy bychom by si tu mohli dlouze vyprávět ...

Btw. já neobhajuju Cendru a (některé) jeho praktiky. Ale jednak se mi nelíbí, když se neměří všem stejným metrem. To co se Cendrovi vyčítalo, dělali v NIXu další a větší hráči bez jediného slova. Třeba UPC nebo DIAL. To je chucpe.

To samé bych řekl k výpovědi ivysílání. Služba oproti provozu O2 jela výrazně lépe. Výrazně. Bylo to první mistrovství světa hokeje bez výpadků a škubaní. Pro koncového uživatele posun. Cendra dle smlouvy neměl povinnosti si pořídit vlastní linku do NIXu, domluvil se s partnery a kapacitu tam měl. Ostatně pokud by tam teklo víc, začal by mít problémy NIX sám o sobě, což je zase věc, která vadí mě jako členovi.
Výpověď na základě řevu herr Střeštíka bez jákékoli výzvy k nápravě s nějakou lhůtou a následně druhý den podpis s O2 bez výběrka - to smrdí víc než měsíc leklá ryba. Hoghw.
[/quote]
0 x
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

mjoula píše:Prodává IP tranzit malým ISP za cenu dost pod náklady. A tím mrší prodejní ceny i pro ISP Allianci a subjekty tam zapojené.

mjoula píše:A proto jste se kvůli prestiži v NIXu zapojili též do FENIXe. Byť jeho kritéria už nějaký ten pátek nesplňujete. Vaše obhajoba Cendry dává smysl - jste jako on. Rád nastavené pravidla porušujete, stejně jak on. Holt vrána k vráně sedá.

0 x

Bach

Příspěvekod Bach » 7 years ago

mjoula píše:
stepan.benes píše:Jakej je Cendra proboha můj konkurent ? V čem ?
Prodává IP tranzit malým ISP za cenu dost pod náklady. A tím mrší prodejní ceny i pro ISP Allianci a subjekty tam zapojené.

stepan.benes píše: Zatím je mi to platný jak mrtvýmu zimník. A pak je vůbec otázka, zda mi to za tu starost stojí. V poslední době jsem si jí už několikrát položil ...
A proto jste se kvůli prestiži v NIXu zapojili též do FENIXe. Byť jeho kritéria už nějaký ten pátek nesplňujete. Vaše obhajoba Cendry dává smysl - jste jako on. Rád nastavené pravidla porušujete, stejně jak on. Holt vrána k vráně sedá.

Tak tady se musím ohradit zase já. Omlouvám se ostatním přispěvatelům, jelikož to nesouvisí s vláknem.
"Byť jeho kritéria už nějaký ten pátek nesplňujete."
Nesplňujeme redundantnost přípojek, kdy je náš tok ve špičce 28Gbps z nakoupených 40Gbps. Upgrade na 40GE přípojky řešíme s NIXem již déle než půl roku. Na minulé pracovní skupině jsme teprve dostali cenovou nabídku na 40GE, jelikož tato služba není aktuálně v ceníku. Celou dobu jsme čekali na testy karet ze strany NIX, nakonec se stejně použije 4x10. Jistě chápete, že nyní běží procesy u nás pro její akceptaci. Každý máme své nadřízené.

S pozdravem Ladislav Růžička. ISP Alliance a.s.
PS: Podepsat je slušnost ;-)
0 x
Na domácí přípojku to jde. :-))) http://www.speedtest.net/result/3688392378.png

marvoun

Příspěvekod marvoun » 7 years ago

stepan.benes píše:Ale jednak se mi nelíbí, když se neměří všem stejným metrem. To co se Cendrovi vyčítalo, dělali v NIXu další a větší hráči bez jediného slova. Třeba UPC nebo DIAL. To je chucpe.
A jak se DIAL či UPC provinilo proti pravidlům v NIXu? Předložil jste svá podezření členům, třeba i s návrhem na jejich vyloučení? Pokud ne, tak nemáte žádný nárok fňukat, že se stejným metrem neměří.

stepan.benes píše:To samé bych řekl k výpovědi ivysílání. Služba oproti provozu O2 jela výrazně lépe. Výrazně. Bylo to první mistrovství světa hokeje bez výpadků a škubaní. Pro koncového uživatele posun. Cendra dle smlouvy neměl povinnosti si pořídit vlastní linku do NIXu, domluvil se s partnery a kapacitu tam měl. Ostatně pokud by tam teklo víc, začal by mít problémy NIX sám o sobě, což je zase věc, která vadí mě jako členovi.
Tak samozřejmě, že těm co jsou v peering.cz to jelo líp, výrazně líp. To se ví. Tam měl Cendra kapacity víc než nadbytek a to se pak ty HDčka valí snadno. V NIXu to ale neplatilo, ta linka ve špičkách hokejových přenosů jela téměř po strop. Dostatečnou kapacitu tam Cendra neměl. To se na kvalitě vžycky podepíše. To, že zrovna vaše síť problémy neregistrovala neznamená, že jinde ty problémy nebyly. Cendra s Procházkou je samozřejmě budou bagatelizovat, ale to že přepli mimo jiné i celý Vodafone mimo NIX popřít nemůžou.

stepan.benes píše:Výpověď na základě řevu herr Střeštíka bez jákékoli výzvy k nápravě s nějakou lhůtou a následně druhý den podpis s O2 bez výběrka - to smrdí víc než měsíc leklá ryba. Hoghw.
Výpověď ČT nepřišla ze dne na den, na hlášené problémy ze strany ISP byl Cendra upozorňovaný opakovaně, nic s tím nedělal. Prostor k tomu měl. Dobře věděl, co těm ISP vadí a ČT věděla, že jde o velké procento diváků a nikoliv okrajový problém.
Výběrko bylo, po vyřazení vítěze pro neplnění smlouvy se pokračuje s firmou dle nabídky z druhého místa. To je normální postup i dle zákona.
2 x

marvoun

Bach píše:Nesplňujeme redundantnost přípojek, kdy je náš tok ve špičce 28Gbps z nakoupených 40Gbps. Upgrade na 40GE přípojky řešíme s NIXem již déle než půl roku. Na minulé pracovní skupině jsme teprve dostali cenovou nabídku na 40GE, jelikož tato služba není aktuálně v ceníku. Celou dobu jsme čekali na testy karet ze strany NIX, nakonec se stejně použije 4x10. Jistě chápete, že nyní běží procesy u nás pro její akceptaci. Každý máme své nadřízené.
Však ten nadřízený, dokonce sám předseda se tu vyjadřuje. Mluví tu o stejném metru pro všechny, ale jam jde o jeho byznys, tak už jdou pravidla ochotně stranou. Čekání na neexistující službu je hodně trapná výmluva. Přihodit dvě desítky jste mohli dávno a byl by klid. Ale Béňa řekl ne.
1 x

_zp

Příspěvekod _zp » 7 years ago

mjoula píše:A jak se DIAL či UPC provinilo proti pravidlům v NIXu?

Jo tak to by mě taky zajímalo.

Jinak bych si dovolil upozornit přítomné, že další probírání interních záležitostí sdružení zde by mohlo kolidovat s ustanovením čl. 28/11 Stanov. Od toho jsou interní mailing listy nebo si můžeme vyřídit osobně na pracovní skupině.
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Pokud ten pán který se neumí ani podepsat má s naším postupem takový problém ať navrhne naše vyloučení z fenixu či nixu. Má tu možnost jak tady doporučoval.

Mimochodem Beňa neřekl ne, ale řekl ano. Jen to nechá schválit celé představenstvo. A stejně tak je to i s valnou částí Vašich informací.

Další polemika s anonymem mi přijde naprosto kontraproduktivní a zbytečná. Pokud chcete pokračovat naučte se prosím podepsat.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

_zp píše:Jinak bych si dovolil upozornit přítomné, že další probírání interních záležitostí sdružení zde by mohlo kolidovat s ustanovením čl. 28/11 Stanov. Od toho jsou interní mailing listy nebo si můžeme vyřídit osobně na pracovní skupině.

No jasně, NIX je nekomerční a řízený ISP... ale bacha na to, informace nesmíte sdělovat veřejně, protože stanovy a co kdyby si náhodou ostatní ISP mohli přečíst nějaké info, které by se několika vyvoleným z NIXu nelíbilo.

mjoula píše:Tak samozřejmě, že těm co jsou v peering.cz to jelo líp, výrazně líp. To se ví. Tam měl Cendra kapacity víc než nadbytek a to se pak ty HDčka valí snadno. V NIXu to ale neplatilo, ta linka ve špičkách hokejových přenosů jela téměř po strop.

Nj, jelo to líp a v tom je problém že? Téměř po strop? Takže místo bylo, tak o čem to tady mluvíte? Pokud to nevalilo naplno až do saturace, tak proč vykládáte o tom, že byla linka nedostatečná?

_zp píše:Vidíte, jste myšlenkově přesně tam, kde vás ZC & his melody boys chtějí mít.

jj to už jsme slyšeli několikrát... "vidím velký špatný, Cendra a spol.". Tohle podsouvejte někomu jinému.

_zp píše:V tom, že je neutrální a nekomerční? V tom, že je skutečně řízen českou ISP komunitou? V tom, že kdo chce, může na jeho platformě vyjadřovat své názory, i když nejsou v souladu s názory či přáními ostatních členů (podotýkám, že neexistuje žádný většinový vlastník).

A to je jako něco víc? Tohle není ospravedlnění toho, že se tady považuje NIX za něco víc než ostatní.

_zp píše:Proč jen do obou? Na území ČR dále operuje NL-IX, NetIX, BR-IX, CBIX, FreePeer... Že jsou nepodstatné? To je ale subjektivní hodnocení, provozovatelé těch uzlů budou jiného názoru.

Pokud by šlo ČT o kvalitní službu, tak si dojedná peering s co možná nejvíce subjekty nebo alespoň přes ty co jsou schopni dopravit ivysílání "co možná nejdál". Soustředit se na jeden uzel je pitomost. Jenže tady nejde o kvalitu, ale o to, nacpat provoz jednomu! O2 bude tvořit data a NIX jako jediný bude odbavovat provoz, takže tím jsou všichni ostatní nuceni být tam připojeni (jinak by se taky mohlo ukázat, že je NIX vlastně k ničemu a jiný subjekt zvládne to samé lépe).

_zp píše:Víte, kdyby ono výběrové řízení vyhrál kterýkoli civilizovaný kontentový operátor, patrně by okolo toho žádný takový humbuk nevzniknul. T-Mo, Vodafone ani NFX patrně nemají nejmenší zájem na prosperitě O2, s kterou jsou v konkurenčním vztahu. Nicméně to, že je pro ně taková varianta přijatelnější, než CDN, se kterou by teoreticky měli mít minimální třecí plochy, o čemsi svědčí.

Díky že jste to napsal takhle veřejně, tím jste vlastně potvrdil, že kdyby to vyhrál kdokoliv jiný, tak by to bylo OK. Takhle se ale musel SH s Peeringem zastavit za každou cenu. Takže teda přímý útok na dodavatele.

Z příspěvků, které tady jsou, je jasně vidět, že v NIXu panuje to samé jako u O2 a podobně. Cokoliv než se vyřídí, realizuje, schválí atd trvá týdny, měsíce atd. Tohle si normální komerční subjekt nedovolí. Tak proč bych měl být připojený do NIXu a čekal měsíce na porty, když mi komerční subjekt dodá potřebné v řádu hodin, maximálně dnů?

Ještě by bylo fajn, kdybyste se konečně oba podepsali. Protože pokud se takto chováte i v tom slavném NIXu, tak to jenom ukazuje jaké osazenstvo se točí kolem "řízení" tohoto uzlu.
1 x

Bach

Petr Bačina píše:Z příspěvků, které tady jsou, je jasně vidět, že v NIXu panuje to samé jako u O2 a podobně. Cokoliv než se vyřídí, realizuje, schválí atd trvá týdny, měsíce atd. Tohle si normální komerční subjekt nedovolí. Tak proč bych měl být připojený do NIXu a čekal měsíce na porty, když mi komerční subjekt dodá potřebné v řádu hodin, maximálně dnů?

Pane Bačina, tady se musím zase zastat NIXu, jednalo se o nový kus HW, který musí být řádně otestován a to je naprosto v pořádku.
0 x

Standa99
antispam: Ano

Příspěvekod Standa99 » 7 years ago

Mě akorát zajímá, jestli si stáhnu z ČT cokoliv ve FullHD, což je momentálně (na dlouho) pasé. Zlatý Cendra.

Kód: Vybrat vše

dash-audioDescription-1002-1507  m4a        audio only [que] DASH audio  128k
dash-main-1002-1502              m4a        audio only [ces] DASH audio  128k
dash-main-1001-1502              mp4        512x288    DASH video  500k
dash-audioDescription-1001-1507  mp4        720x404    DASH video 1024k
dash-main-1001-1503              mp4        720x404    DASH video 1032k
dash-main-1001-1504              mp4        1024x576   DASH video 2048k
dash-main-1001-1505              mp4        1280x720   DASH video 3584k
0 x

helapc

Příspěvekod helapc » 7 years ago

Mě by zajímalo kdy a jak byl pan Cendra poprvé upozorněn na nedodržování smlouvy. Děkuji za info.
0 x

Bach

Standa99 píše:Mě akorát zajímá, jestli si stáhnu z ČT cokoliv ve FullHD, což je momentálně (na dlouho) pasé. Zlatý Cendra.

Kód: Vybrat vše

dash-audioDescription-1002-1507  m4a        audio only [que] DASH audio  128k
dash-main-1002-1502              m4a        audio only [ces] DASH audio  128k
dash-main-1001-1502              mp4        512x288    DASH video  500k
dash-audioDescription-1001-1507  mp4        720x404    DASH video 1024k
dash-main-1001-1503              mp4        720x404    DASH video 1032k
dash-main-1001-1504              mp4        1024x576   DASH video 2048k
dash-main-1001-1505              mp4        1280x720   DASH video 3584k

Prý na přelomu roku. (informace od ČT)
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

Bach píše:Pane Bačina, tady se musím zase zastat NIXu, jednalo se o nový kus HW, který musí být řádně otestován a to je naprosto v pořádku.

Dobrá uznávám, tohle je pochopitelné ;-)
0 x

marvoun

Petr Bačina píše:Nj, jelo to líp a v tom je problém že? Téměř po strop? Takže místo bylo, tak o čem to tady mluvíte? Pokud to nevalilo naplno až do saturace, tak proč vykládáte o tom, že byla linka nedostatečná?
Ethernet vytížený na 100% je nesmysl. Samotný provozní řád NIXu povoluje vytížení na 90% - formálně vzato při 95% tak Poda provozem pana Cendry taky porušila pravidla. Grafy navíc ukazují pětiminutové průměry, v nichž se krátkodobé saturace snadno schovají. A při ztraceném paketu v důsledku oné krátké saturace začne TCP protokol zpomalovat sám. Navenek se to projeví třebas i jako trhané video u těch nešťastníků, kterým se při přenosu ty pakety ztratí tak, že TCP přenos je pomalejší než bitrate samotného videa. Prostě navrhujete pěkný paskvil - zjevně z neznalosti.
2 x