S Mac je hlavne problem s Yosemite (ikdyz ja je doma na dvou Macich, jak stolnim, tak NB mam a vse jede jak z praku:-) ) jinak vicemene bez problemu.
RB + R52n je zatim jistota nebo treba RB951G.
Do TL-WR841ND dat openWRT kde je problem a je po problemu, typicky s osmickama se furt neco kazi, protoze ty drivery tech vyrobcu jsou fakt hrozne.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
wifi routery fungujici s Mac / apple
Mam rovnez jednoho klienta, co ma problem s iphone - konkretne se jedne o mobil iphone 4 s ios (dle zakaznika) 7.01. Zkousel jsem tam Totolink, momentalne je tam netis a jakmile se iphone pripoji, tak po urcite dobe se wifi odpoji nebo proste prestane pracovat, coz by ani tak nevadilo, ale ma to vliv na vsechny wifi zarizeni, ktere jsou v dany okamzik pripojene. Zakaznikovi jede internet od po-pa zcela bez problemu, jakmile mu prijede dcera ze skoly na vikend domu a zapne svuj mobil, zacne to zlobit. Nastavil jsem tam google DNS, dle rad tady, NATovane je to pouze na SXT.
Kdyz jsem to vice sledoval, tak i kdyz sedi zakaznik s telefonem skoro u wifi routeru a ma signal naprosto v poradku, odezva z SXT na ten telefon je nestabilni a docela velky (50-100 ms), na dalsi wifi zarizeni (notebook / tablet) je odezva tak, jak ma byt (do 10 ms cca). Tak a ted co s tim. Samozrejme, muzu tam dat RB, ale i tak, nema nekdo jeste nejakou radu? Diky.
Kdyz jsem to vice sledoval, tak i kdyz sedi zakaznik s telefonem skoro u wifi routeru a ma signal naprosto v poradku, odezva z SXT na ten telefon je nestabilni a docela velky (50-100 ms), na dalsi wifi zarizeni (notebook / tablet) je odezva tak, jak ma byt (do 10 ms cca). Tak a ted co s tim. Samozrejme, muzu tam dat RB, ale i tak, nema nekdo jeste nejakou radu? Diky.
0 x
Stejný problém jsem v poslední době zaznamenal i s telefony Lenovo. Stejný průběh, člověk zapne WiFi a buď odpojí všechny, nebo mu nejdou data (i když se vše tváří, že je OK). Pozoruji v podstatě na všech značkách (RB951-2n, hAP, TP-link, Asus, Belkin, Tenda a podobné obskurnosti co mají klienti doma a nestojí víc než 400,-) Jediné co mi na to pomáhá přepnout routery do 802.11bg, tím se ale hodně sníží rychlost, cca na 7Mbit. Taky by mě zajímalo jak z toho ven.
0 x
Síť není jen internet ...
ikk píše:Stejný problém jsem v poslední době zaznamenal i s telefony Lenovo. Stejný průběh, člověk zapne WiFi a buď odpojí všechny, nebo mu nejdou data (i když se vše tváří, že je OK). Pozoruji v podstatě na všech značkách (RB951-2n, hAP, TP-link, Asus, Belkin, Tenda a podobné obskurnosti co mají klienti doma a nestojí víc než 400,-) Jediné co mi na to pomáhá přepnout routery do 802.11bg, tím se ale hodně sníží rychlost, cca na 7Mbit. Taky by mě zajímalo jak z toho ven.
Budu tam tento tyden davat na test http://dealer.penta.cz/routerboard-mikr ... 34548.html, tak uvidim, jak to pujde pak. Kdyz uz nic, tak aspon budu moct vysledovat podrobneji stav, co se tam deje, kde na obyc. zarizenich to nezjistim, tak podrobne ...
0 x
ikk píše:Jediné co mi na to pomáhá přepnout routery do 802.11bg, tím se ale hodně sníží rychlost, cca na 7Mbit. Taky by mě zajímalo jak z toho ven.
Já třeba používám u klientů jen bg a není problém aby přes to prošlo přes 20 Mbit i přes zdi. Takže jen 7 Mbit?

Nko fakt vůbec nezapínám, zjistil jsem taky problémy s připojováním a kvalitou popř. padáním a zasekáváním wifiny.
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to tam zasírá nějaké zařízení ntak to může být jen 7Mbit. Už jsem se setkal i s případem že klient měl několik notebooku a jeden se mu nemohl k wifi připojit. Resp. připojil se pouze v případě že byl na wifině sám. Takže zákazník má 2 routery a vše maká. Je to blbý ale když nepomohl ani reinstal ovladačů tak neudělám nic...
0 x
Bývalý ISP...