❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Akumulatorová vŕtačka

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
David2006

Re: Akumulatorová vŕtačka

Příspěvekod David2006 » 9 years ago

Na vrtání pneumatiku aby to jen nelechtalo a na utahování utahovačku od stejné značky kvůli baterkám a mnohem menším rozměrům a váze (u mě je to Makita, ale kdo chce Bosch nebo Hilti či Milwaukee je to fuk). Vše tu už bylo popsáno. Neměnil bych, spíš bych si tu utahovačku koupil dřív.
0 x

richardsonec

Příspěvekod richardsonec » 7 years ago

já plánuji pořídit asi něco z tohodle ale tak do 3 tisíc http://www.tomek-naradi.cz/aku-vrtaci-sroubovaky/ . Nechce se mi platit nějak zásadně více. Nevím jestli, pak ta kvalita roste stejně jako ta cena.
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 7 years ago

Ja mám tuhle Markétu (Makita HP457DWE) a neni problem s tím do komína navrtat 3x průměr 10mm díru na fisher hmozdinku....
0 x

forkman
antispam: Ano

Příspěvekod forkman » 7 years ago

My už 4 roky používáme Parside z Lidlu. Baterka je sice slabší už z výroby, ale klasický vrtame 10ky díry a pohoda. Když se tam dá lepší vrták, tak není problém. Na beton to samozřejmě není, ale plná cihla jako nic. A když to nepůjde, tak to za těch 1500 prostě zahodim :-)
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 7 years ago

Fakt ten lidl funguje? Jak dlouho to vydrzi... nemyslim baterku, ale spis jakoze zivotnost akuse?
0 x

jahpisin

Příspěvekod jahpisin » 7 years ago

basty píše:Fakt ten lidl funguje? Jak dlouho to vydrzi... nemyslim baterku, ale spis jakoze zivotnost akuse?

Já domu nakupuju už jen veci parkside...za těch pár korun super....a až bude končit záruka pošlu na reklamaci že se to a to hejbe či nedělá co má....a pošlou ti novej kus či prachy....a zase jedeš od znova....hlavně když ti pak má spadnout mašina třeba za 15k ze střechy to nechceš :)
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 7 years ago

Jako, ty hracky za takovy penize ala black n decker apod, tak to je spatny. Ale jestli tohle funguje v teto cenove, tak super.

LOL zaruka.
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 7 years ago

Ten lidl uz je na dobre urovni. Ta mala aku za 1490 padne uzasne do ruky. Prekvapi, ze na svou velikost je tezka (1,5Kg), coz znaci ze to nebude uplne ausus.
Ta vetsi s priklepem je uz hodne tezka do ruky. Do kominu ale vrta v pohode.

Mel jsem i pneumaticke kladivo. Zboural jsem s tim sklep, betonovy strop, celou podlahu a bouchala jak makita za 10 000,- (ktere mimochodem 3 mesice po zaruce se rozletela prevodovka a to toho moc nenadelala). Pak zacal blbnout u toho kladiva z lidlu vypinac, tak jsem to rozdelal, a koukal jsem, ze vevnitr neni nic mechanicky osizene. Kdyby se dal koupit nahradni vypinac (vypalil se), koupil bych jej. takhle jsem to vratil a dostal jsem za 30 dni penize.

Mam akusroubovak Bosch profi za 8000,- cca 10 let (3x jsem kupoval baterii) a kdyz neco delam v dilne, tak vic pracuji s tou malou z Lidlu.
Bosch ma urcite vetsi silu, tu ale malokdy potrebuji.
Urcite doporucuji vyzkouset parkside.

Edit. ta mala stoji uz jen 1390 a ma 20V li-ion baterii, takze se da zamenit s tou vetsi. Moje je jeste na 16V
0 x

jahpisin

Příspěvekod jahpisin » 7 years ago

neverhappy píše:Ten lidl uz je na dobre urovni. Ta mala aku za 1490 padne uzasne do ruky. Prekvapi, ze na svou velikost je tezka (1,5Kg), coz znaci ze to nebude uplne ausus.
Ta vetsi s priklepem je uz hodne tezka do ruky. Do kominu ale vrta v pohode.

Mel jsem i pneumaticke kladivo. Zboural jsem s tim sklep, betonovy strop, celou podlahu a bouchala jak makita za 10 000,- (ktere mimochodem 3 mesice po zaruce se rozletela prevodovka a to toho moc nenadelala). Pak zacal blbnout u toho kladiva z lidlu vypinac, tak jsem to rozdelal, a koukal jsem, ze vevnitr neni nic mechanicky osizene. Kdyby se dal koupit nahradni vypinac (vypalil se), koupil bych jej. takhle jsem to vratil a dostal jsem za 30 dni penize.

Mam akusroubovak Bosch profi za 8000,- cca 10 let (3x jsem kupoval baterii) a kdyz neco delam v dilne, tak vic pracuji s tou malou z Lidlu.
Bosch ma urcite vetsi silu, tu ale malokdy potrebuji.
Urcite doporucuji vyzkouset parkside.

Edit. ta mala stoji uz jen 1390 a ma 20V li-ion baterii, takze se da zamenit s tou vetsi. Moje je jeste na 16V

jojo je to za drobny peniz fajn vec, mimochodem ta cena cele aku a ostatnich veci je v podstate za cenu baterie u drahych znacek...cili kdyz po roce nefunguje baterie muzete koupit novou za cenu cele vrtacky od parkside.....muzu jen doporucit a zase doporucit :)

hlavne je to ten klasicky styl jedna baterie na spousty zarizeni, mam jak tu lepsi s priklepem jak ma sikmou rukojet, tak tu bez ni, multifunkcni nastroj oscilacni, jsem jen nastvanej, ze jsem zapomel objednat tu flexu k tomu....ted uz cekam pres pul roku nez ji zas naskladni...vrtaci bouraci kladivo 5j...maka taky krasne kdyz potrebuju fakt velky diry, znamej ted poridil tu nejvetsi bouraci masinu za smesnych 3k a jede pecky :) my meli tu velkou masinu za 12k tusim ze extol....nabourala v podstate uplne prd....a pred 14 dny komplet lozisko v haji....nastesti oprava na dilne za 100,- :) a i ostatni veci jsou naprosto v pohode....at je to pila,velka flexa cokoliv....no uz se domaci dilna pekne plni kazdy mesic nejaky kousek :)...jinak v praci pouzivam na vrtani velkou aku od Ryobi...byla zdarma , protoze majitel mel v haji beterie...noco repas baterie za 1500,- a jede krasne uz tri roky :)...ale novou bych si asi fakt nekoupil za 15k :)
0 x

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 7 years ago

Taky máme parkside aku kladivo a pohoda, vrtáme stím i do panelu 12mm i do cihly naprosto v phodě. Nedávno jsem stím doma přivrtával poličky 8x8mm díry do panelu a napohodu.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

Pokud někdy natrafíte na toto http://parkside.6f.sk/2016/05/28/aku-vr ... 12-a1-12v/ a toto http://parkside.6f.sk/2017/07/10/aku-vr ... -20-li-b2/ , tak neváhejte. Do domácnosti absolutně perfektní, kvalitní zařízení. Není to prakticky vůbec ošizené a skutečně vše funguje. To vrtací "kladivo" používáme i na montáži. Vrtání dat. zásuvek, výložníků někde na střeše atd. Díky slabšímu příklepu je dobré i na průrazy kolem dveří, oken atd, kdy se na druhém konci nevyvalí tolik omítky jako u klasické velké vrtačky.
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 7 years ago

Na vrtani pouzivame toto https://www.jadal.cz/cz-detail-6637905- ... systa.html . Zvladne to v pohodode 24mm SDS skrz 60 cm betonu na jeden zatah baterky. A na jednu baterku to umi udelat 240 der 10mm hloubka 100m. To jsme otestovali zamerne jak dlouho vydrzi baterie.

A k tomu do setu jsme poridili https://www.makita-eshop.cz/aku-vrtacky ... -3-x-3-0ah to ma sice taky priklep, ale jen mechanicky.

Nevozime nabijecku, protoze mame celkem 5 baterek a to opravdu vystaci. Ted to chce jeste aku flexu, kdyz obcas potrebuje clovek orezat stare rezate anteny
0 x

edusko

Příspěvekod edusko » 7 years ago

ked chce niekdo usetrit nech skusi amazon vrtacky za smiesne ceny aj baterky
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 7 years ago

Kdo jednou vyzkouší vysokou třídu makita, nebo jiných lepších výrobců, tak nikdy neřekne že je parkside nějak vzlášť dobrej. Naposledy jsem potřeboval skrze duťáky vyvrtat 30cm díru průměru 32mm celkem 8kousků a s jednou 3ah baterkou a předvrtaním 10tkou vrtákem jsem měl za půl hodiny odvrtané. Druhé sundávací madlo pomůže a sds se s trochou šikovnosti dá chytnout do normální hlavy. Na beton do 12tky není až takovej problém, ale nutný nový vrták. Akuhummer by to provrtal snad i se zavitovkou. Občas na tom hoši mají neskutečně zničený vrtáky, ale furt to vrtá. S novým to je jak do másla.
0 x

forkman

Příspěvekod forkman » 7 years ago

Dělat s Parsidem něco většího je utrpení, ale když dám klukům do auta na vrtání 2 děr na konzoli per zákazník tu Lidl vrtačku + náhradní baterku, vyjde to na 2 tisíce bez daně a budou to možná vrtat o minutu delší dobu než s profi nářadím za desítku :-) Jinak origo baterka drží do dnes (skoro 4 roky), ale ke každé vrtačce máme 3 baterky. Kapacita je tak na 2/3, ale až chcípne, zrepasuju si tužkovky a jedeme dál :-) S lepším aku nářadím jsem dělal jen jednou, byla to Milwaukee taková větší s příklepem, dalo to 8 12tek děr do cihly (na Cčko) a pořád by to jelo, jenom to trvalo asi půl hodiny :-D
0 x