❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Supermicro A1SAi-2750F - představení
Re: Supermicro A1SAi-2750F - představení
v X10 serii je desítka desek na několika platformách. Co konkrétně máš?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Jsem to tam psal
X10SLM

0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
ludvik píše:Jsem to tam psalX10SLM
a uz jste videli tohle? http://www.supermicro.com/products/motherboard/celeron/X10/X10SBA-L.cfm
taky X10*, ale male, snad levnejsi nez avoton, gigove sitovky, non-ecc pameti a spotreba 10w..
0 x
jednak to je stejně velký, druhak to je taky atom (intel je začal značit jako celerony, blbý co) každopádně by se mělo jednat o stejnou architekturu jako avoton (silvermont) což je dobře ale jedná se o desktop procesor což je úplně fuk.
Výhoda by mohla být v tom, že tam jsou jiný ethernety. Od mkček jsem se dozvěděl že používají vanila kernel takže vše co podporuje vanila kernel v ovladačích, co podporuje i MKčko. Stačí si zjistit jaký kernel mkčko aktuálně používá, kouknout se kdy se do kernelu dostal ovladač na daný hardware a mělo by to ject. Údajně v Q1 2014 byude vydáva beta MKv7 pro testování s poslednim kernelem.
Výhoda by mohla být v tom, že tam jsou jiný ethernety. Od mkček jsem se dozvěděl že používají vanila kernel takže vše co podporuje vanila kernel v ovladačích, co podporuje i MKčko. Stačí si zjistit jaký kernel mkčko aktuálně používá, kouknout se kdy se do kernelu dostal ovladač na daný hardware a mělo by to ject. Údajně v Q1 2014 byude vydáva beta MKv7 pro testování s poslednim kernelem.
0 x
hapi píše:jednak to je stejně velký, druhak to je taky atom (intel je začal značit jako celerony, blbý co) každopádně by se mělo jednat o stejnou architekturu jako avoton (silvermont) což je dobře ale jedná se o desktop procesor což je úplně fuk.
cena celkem prizniva, non-ecc pameti jsou taky levnejsi..
X10SBA-L - 167,3 USD bez DPH
X10SBA - 193,5 USD bez DPH
0 x
Ta X10SBA se mi líbí, zajímal by mě rozdíl CPU N2800 vs J1900.
0 x
ten tě zajímat nemusí když jsem to tu popsal. Novej je na jádro 3x rychlejší než N2800 při stejném taktu. Připočti si takt a máš hrubej výkon na jádro.
0 x
-
Pro Jap:
Tyto desky půjdou do prodeje teprve příští týden, ale je možné je předobjednat.
Tyto desky půjdou do prodeje teprve příští týden, ale je možné je předobjednat.
0 x
zdarec, tak se mi poštěstilo ukrást atoma a quad supermicro kartu a nasadit to místo naší brány.
a co že dělá?
1658 queue tree
742 filtrů
748 natů
1548 manglů
traffic flow
konektivita 200Mbit
zákazníků něco kolem 700 (né všichni online samozřejmě)
vypnuté RPS
fixnutý IRQ ethernetů na jádra, zrušena tedy automatika IRQ
čas screenu kolem 19:30
žádná syntetika, toto je reálný provoz

pokud mi někdo zapůjčí CCRko tak mile rád předvedu jaká to je v porovnání s tímhle hračka
a co že dělá?
1658 queue tree
742 filtrů
748 natů
1548 manglů
traffic flow
konektivita 200Mbit
zákazníků něco kolem 700 (né všichni online samozřejmě)
vypnuté RPS
fixnutý IRQ ethernetů na jádra, zrušena tedy automatika IRQ
čas screenu kolem 19:30
žádná syntetika, toto je reálný provoz

pokud mi někdo zapůjčí CCRko tak mile rád předvedu jaká to je v porovnání s tímhle hračka

0 x
hapi píše:zdarec, tak se mi poštěstilo ukrást atoma a quad supermicro kartu a nasadit to místo naší brány.
pekne to zvlada... kolko vyjde takato masina bez pridavnej karty?
0 x
bez přídavný karty pod MK neběží. MK neumí integrovaný ethernety.
Velmi hrubým odhadem to vyjde na cca 20.000,- s DPH
Velmi hrubým odhadem to vyjde na cca 20.000,- s DPH
0 x
hmm.. víš co je RPS?
0 x
-
goblajz píše:Z jakýho důvodu vypínáš RPS?
zrejme proto, ze driver na tu sitovku umi sam rozhazovat toky na nekolik IRQ (CPUcek) takze je to kontraproduktivni
BTW: ta zatez CPU mi neprijde uplne mala (pokud tam nebezi jeste neco co spotrebovava vykon). Je videt, ze na MT se ty pravidla a queue nedaji moc optimalizovat
0 x
bravooo, někdo má přehled
když to totiž nechám zapnutý tak je vytížení o cca 10% větší. Pokud navíc ručně nerozhážu IRQčka na jednotlivá jádra tak si je naháže třeba i 4 IRQ na jedno, asi právě díky RPS který to zase rozháže jinam a změní vytížení zase jinak.
no, hlavně je nemám mangle optimalizovaný vůbec takže to může bejt i lepší, to jo. No až tam vrátim xeona E3-1230 tak postnu opět screen s přibližně stejným průtokem.

no, hlavně je nemám mangle optimalizovaný vůbec takže to může bejt i lepší, to jo. No až tam vrátim xeona E3-1230 tak postnu opět screen s přibližně stejným průtokem.
0 x