❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

vtipné fotografie

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
3com

Re: vtipné fotografie

Příspěvekod 3com » 9 years ago

Tady se to nějak zvrhlo :D Ja bych to uzavřel a počkal až bude fotka nějaké nové instalace pak můžeme pokračovat :D
1 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 9 years ago

mno prasarny, u nekoho to nikdy treba nevymizi ze... ale tak aspon to nevystavovat verejne, co oko nevidi to cizi huba neokeca :) mam v okoli taky jednu existencju, no silny kafe...
Dsc_00092.jpg
na plynove trubce, profi odvedeni napajeni, k cemu pouzivat POE a nakonec i PROFI switch s profi upevnenim. Apropo jeden kabel do switche a uz zadny jiny... smysl mi unika :lol:
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

frito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod frito » 9 years ago

Není to náhodou LB link

Obrázek

Ale kam míří ta panelka
0 x
Jsme malý ISP, ale snažíme se svou práci dělat co nejlépe to jde ;-)
http://www.lajsiNET.cz/ - Horní Slavkov
Jan Leisner e-mail: leisner@LajsiNET.cz

kure05

Příspěvekod kure05 » 9 years ago

Samozrejme ze to je ten LB link, dokonce z boku jsou videt RJ konektory. Nechápu jak nekdo mlze bejt tak slepej, ale zde me uz nic neprekvapuje . . .
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 9 years ago

ajajaj uznavam chybu sem slepym byl na chvili, ma porty jeste z boku. kam miri ? neuhadnes... je to na plynove trubce v podstate v suterenu bytoveho domu naproti vchodovym dverim a za nima smerem nahoru je 10 patrovy panelak, tak na nej. Nevim tvori li to nejaky P2P ci AP, ale pri teto realizaci inteligence vykvetla az do nebes.

Dsc_0006-2.jpg
Dsc_0007-2.jpg

kure05 - :P , me takovej lagric znamej neni, nechtel bych to ani zadarmo. Podobne provedeni ma TPlink ale jen z jedny strany.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

kure05

Příspěvekod kure05 » 9 years ago

Ja switch od tohohle vyrobce v ruce nikdy nemel, ale ty zapojeny kabely z boku jsem videl . . .
0 x

Orel005

Příspěvekod Orel005 » 9 years ago

pcwifi píše:mno prasarny, u nekoho to nikdy treba nevymizi ze... ale tak aspon to nevystavovat verejne, co oko nevidi to cizi huba neokeca :) mam v okoli taky jednu existencju, no silny kafe...
Dsc_00092.jpg
na plynove trubce, profi odvedeni napajeni, k cemu pouzivat POE a nakonec i PROFI switch s profi upevnenim. Apropo jeden kabel do switche a uz zadny jiny... smysl mi unika :lol:

Já jsem to sem nemel potřebu publikovat. Dal jsem si to na svůj profil a rozhodně to nepovažuji za chybný krok. Lidi prostě vidí ze něco děláme ta jejich peníze a tím to konci. Co na tom stromě, proč na tom stromě a jak je nezajímá. Zajímá to jen trotly tady kteří nemají na praci nic plodnejsiho než řešit nasi instalaci. Od nás lidi neutikaji jako od větší konkurence, i presto ze máme jednu antenu na stromě a máme ptp na 133 km, proč ? Protože prostě nikdo nema patent na to jak se to ma dělat. Tech zpusobu je mnoho a antena s objimkou nebo s vruty to rozhodne nezmění a ani neovlivni. Za poslední 2 roky od nás odešli 17 lidi z toho 14 lidi se přestěhovali mimo naše pokrytí a 4 z nich jsou zpět v nasi siti. Proto nemam potřebu tu psát něco jako sorry, zastydet se ATP... Já tu instalaci na stromě povazuji za funkční a praktickou. A kdybych pred vyjezdem plánoval ze to bude na stromě tak verte nebo ne bych to udelal jinak. Naše hlavní činnost neni internet, ale hostingove služby. Tam se považují za profesionala, jsme největší na SK trhu, druzi na CR trhu v oblasti herního světa a teď expandujeme jak s hostingem tak i internetem do Polska kde valcujeme konkurenci která tu je 15 let. A nikoliv cenou ale stejný přístupem jako tady v ČR a nepotřebuji na to nežádoucí rady. Když potrebuji radu, zajdu na konkrétní vlákno a zeptam se - ikdyž dnes už spis ne protože odpovedi většinou bývají spis posmeskami a odbocenim do jiných sfér.
A na závěr znovy posilam poptávku pokud má někdo blito z PBM10 hodte PM a dohodneme se.
0 x
https://www.ORELSOFT.cz - ISP CZ / https://www.ORELSOFT.pl - ISP PL / https://www.levneVPS.cz - Hosting / https://www.GAMEHOSTING.cz - Herni hosting

Proc se schovavat v anonymite ? Kdyz neco delas, delej to na 100%, nebo se na to vyser.

aliney

Příspěvekod aliney » 9 years ago

Horsi nez samotna insralace do stromu je to, jak tady porad dokola brecis stylem rozmazleneho ditete.

A poptavka patri do inzerce.
1 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

Cheprer

Příspěvekod Cheprer » 9 years ago

mno nevim zda to nekdo nepochopi spatne, ale ta provozni doba me dnes opravdu pobavila. Jaks taks chapu ourady po,st a nazdar, mezitim delaji svoje a nebo nic, to me ani nijak netrapi. Kdyz to ma nekdo jako domaci hobby tak to ma na jeden dva dny v tydnu nejaky svadleny, opravari, nebo treba 2-3x v tydnu na dve az tri hodky. Ale takovata ot. doba pobocky me opravdu pobavila.
Přílohy
rps.jpg
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

aliney

zbytek tydne lita po servisech :-D
0 x

aliney

neni to vtipne a neni to fotografie, ale:
monitoringtrhu.ctu.cz píše:Copyright © 2006 ČTÚ.
Dost to vypovida o nekvalite celeho toho systemu.
Celkem nechapu jak se v tech formularich muze ourednik vubec vyznat a delat to dobrovolne za ten nuzny tabulkovy plat... :roll:
To nema nejelektronictejsi statni instituce (i kdyby jen z pokut) dost penez na opravdovy system?
1 x

Kmotrik

Příspěvekod Kmotrik » 9 years ago

Co se týká instalací tak jak bylo popsáno, všichni jsme nějak začínali a ne za každou firmou stál mecenáš, který si mohl dovolit investovat. Vždy se něco udělalo nějakým způsobem a třeba za rok se zjistilo, že to byla totální kravina a buďto se to předělalo a nebo se to nechalo jet, protože svou funkci to plní.
Měli jsme takhle zadrátovat 8 vchodů a natahali se metalický propoje ze vchodu do vchodu a v každém vchodě je switch. Nevýhoda - když umře switch ve vchodě xx03 tak nejede nic za tím. Když jsme dělali obdonou akci, natahalo se to opticky ale nechala se stejná myšlenka - řetězení switchů za sebou - a nakonec 3 verze = máme na půdě rack, v tom sfp switch a na každý vchod máme samostatné vlákno. První verze s metalickým kabelem dodnes jede a upřímně nechce se mi to předělávat dokud to jede :). Problém s umrtím switche se nám za 4 roky stal jednou - takže předělávání je v tuhle chvíli blbost. Kdo ví za týden může umřít switch a pak se to předělá :).

Jelikož mám firmu Grape za humny dost často potkávám jejich instalace. S technikama se dá v pohodě domluvit, nějak si nevybavuji že by byl jediný problém. Máme v lokalitě i firmu jejichž práci poznám na 50m a dám ruku do ohně za to že vím čí to je :).
Co se týká negativní kritiky, někdy je lepší když se na instalaci podívá někdo z "venku" a řekne:" my jsme si tímhle prošli taky a zjistili jsme, že tudy cesta nevede a můžeme Vám ukázat jak to děláme my". Bohužel ne každý člověk tohle dokáže unést. To už je pak na uvážení jednotlivého ISPka.

abych nebyl úplně offtopic - přidám pár fotek z naší akvizice, která proběhla teď v únoru :)
akvizice1.jpg
home made poe + nebylo na zásuvku
akvizice2.jpg
nanobracket? nesmysl :-D
akvizice3.jpg
a zase nebylo na zásuvku
0 x

Kmotrik

akvizice6.jpg
ale tohle je největší sranda - majitelka objektu chce 20000,- ročně podnájem za umístění technologií - na konci března jde powerbeam a nanostation dolu :-D
akvizice5.jpg
tak tady na zásuvku bylo ale jen na jednoduchou - když se přidala anténa rozdvojka nebodvou zásuvka je zbytečný luxus :-D
akvizice4.jpg
pružná instalace - nevím jestli neudělal zákazník když mu odpadali stahovací pásky
0 x

Kmotrik

chlum.jpg
první co půjde dolu až popraskají stahovačky bude drop :-D - nalezeno náhodně při obhlídce u klienta, který od nás chtěl přípojku
maxilink.jpeg
improvizace :) udělala se díra vedle - ta anténa už tam není teď je tam nanobeam
krabice.jpg
tohle jsem otevřel ze zvědavosti, protože krabice byla odpadlá ze stahovaček, plná vody a zcomax normálně fungoval - nahlášeno předsedovi - bylo to ISP který zanikl tak před 5 rokama a nikdo to nedemontoval
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 9 years ago

Pěkné úlovky :-)
0 x