Dnes jsme zjistili proč nám z jedne vesnice mizí hodně klientů. Baráky obcházeli markeťáci z T-Mobile, vtlačili se k lidem domů, změřili ryhlost a řekli to máte pomalé.
My vám nabídneme 20Mbit garantovaných. A spousta lidí podepsala na místě 24měs. smlouvu
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
FWA LTE od T-Mobile
- midnight_man
klasika, ked klient zavola na callcentrum o pol roka tak mu povedia ze to predsa nie je garantovane pripojenie....
ja by som tieto podomové predaje zakazal....
ja by som tieto podomové predaje zakazal....
0 x
poslat podnety na ČOIku, většina vesnic už má podomní prodej zakázaný... Kontaktovat starosty apod. Jsou to podvodníci, čím víc stížností bude, tak toho snad dřív nechají.
Posilal jsem to i na živnostenský úřad.
Nám dokonce nadrzo použili UTP kabel na střechu, prostě odpojili SXT a šup do modemu a je vyděláno.
U jednoho zákazníka dokonce poškodili jedno naše zařízení. Asi 2 dny po jejich instalaci začalo vynechávat... (prý náhoda... to zařízení tam běželo bez poruchy asi 3 roky - nyní nemá link na ethernetu - poškozený kabel, konektor-nevím) - to ještě budu řešit a požadovat náhradu škody...
Posilal jsem to i na živnostenský úřad.
Nám dokonce nadrzo použili UTP kabel na střechu, prostě odpojili SXT a šup do modemu a je vyděláno.
U jednoho zákazníka dokonce poškodili jedno naše zařízení. Asi 2 dny po jejich instalaci začalo vynechávat... (prý náhoda... to zařízení tam běželo bez poruchy asi 3 roky - nyní nemá link na ethernetu - poškozený kabel, konektor-nevím) - to ještě budu řešit a požadovat náhradu škody...
Naposledy upravil(a) homer dne 31 Jan 2018 22:54, celkem upraveno 1 x.
1 x
Ve většině měst a obcí jsou podomní prodeje zakázané vyhláškou a cedule je úsměsna pod značkou většinou. Volat pak policii, ale to se dělá těžko.
0 x
- midnight_man
U nás jsou podomové prodeje čehokoliv zakázané. Ovšem stejně mi jednou za čas zaklepe na dveře O2, které nabízí zásadně VDSL. T-Mobile zase nabízí LTE přes Huawei. Ať tak, či onak... všem těmto prodejcům velmi rád přinesu notebook ke vchodovým dveřím a ukážu jim, že mám 90 Mb/s oběma směry a tím to pro ně končí. Nikterak mě to neomezuje/neobtěžuje, naopak se jim můžu vysmát.
Co se T-Mobile LTE týče, tak jsem viděl pár jejich instalací a zjistil jsem, že ten Huawei instalují většinou lidé se základním vzděláním, kteří nemají ani sebemenší tušení kam to mají nasměrovat. Prostě to dají za okno a vůbec je nezajímá, kde je nejbližší vysílač. Co naopak oceňuji je rychlost připojení, kterou to funguje. U známého jsem naměřil přes 50 Mb/s, což žádný Wi-Fi provider v daném místě nemůže nabídnout. O pár příspěvků zpět jsem slíbil SpeedTest, ale nějak jsem na to zapomněl.
(Pardon...) Snad si zítra vzpomenu.
Jako malá ukázka, jak chytří jsou tito technici by mohla postačit krátká komunikace s člověkem, který ve skupině "Bazar v Plzni a okolí" nabízel nejlepší internet ze všech. Doslova ho tam vychvaloval do nebes. Zvídavě jsem mu tedy napsal a samozřejmě byl od T-Mobile. Viz. screen:
Co se T-Mobile LTE týče, tak jsem viděl pár jejich instalací a zjistil jsem, že ten Huawei instalují většinou lidé se základním vzděláním, kteří nemají ani sebemenší tušení kam to mají nasměrovat. Prostě to dají za okno a vůbec je nezajímá, kde je nejbližší vysílač. Co naopak oceňuji je rychlost připojení, kterou to funguje. U známého jsem naměřil přes 50 Mb/s, což žádný Wi-Fi provider v daném místě nemůže nabídnout. O pár příspěvků zpět jsem slíbil SpeedTest, ale nějak jsem na to zapomněl.
Jako malá ukázka, jak chytří jsou tito technici by mohla postačit krátká komunikace s člověkem, který ve skupině "Bazar v Plzni a okolí" nabízel nejlepší internet ze všech. Doslova ho tam vychvaloval do nebes. Zvídavě jsem mu tedy napsal a samozřejmě byl od T-Mobile. Viz. screen:
- Přílohy
-
- T-Mobile.jpg (109.65 KiB) Zobrazeno 3371 x
0 x
whef píše:Ve většině měst a obcí jsou podomní prodeje zakázané vyhláškou a cedule je úsměsna pod značkou většinou. Volat pak policii, ale to se dělá těžko.
To sice ano, ale když se to dozvíš po x dnech tak jak chceš zavolat policii? Pokud zákazník podepíše smlouvu u sebe doma tak je platná a za podomní prodej se to nepovažuje.
midnight_man píše:klasika, ked klient zavola na callcentrum o pol roka tak mu povedia ze to predsa nie je garantovane pripojenie...
Garantované je, ale 16kbit
0 x
Vsak oni popadaju na hubu, nebojte sa. Vzhladom na to, ze kolko maju BTSiek vs kolko ma slusny WISP bodov. Aj ked to je LTE tak tiez maju svoj limit v kapacite. Aspon si tie sektory zaseru domacimi pripojkami
Stale plati rovnake pravidlo, na prazdnom sektore chodi dobre vsetko, ci je to wifi alebo LTE. Ked to zaplnia pojde to dole.
0 x
honzam píše:... Pokud zákazník podepíše smlouvu u sebe doma tak je platná a za podomní prodej se to nepovažuje.
Přesně tohle je ale definice podomního prodeje
0 x
on to nejaky debil podepsal jeste pred otestovanim jesi to vubec u nich pujde ? no tak jsme cesi, jakypak copak, pohlave do vseho 
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
-
Gemb píše:Vsak oni popadaju na hubu, nebojte sa.
Když k nim od nás uteče člověk s přenosem 700 GB/měsíc a víc, tak se jen škodolibě směju - už jich bylo povícero a vesměs "měřiči". Už dostali dárkem slušných pár tera
0 x
jt-dob-net píše:Gemb píše:Vsak oni popadaju na hubu, nebojte sa.
Když k nim od nás uteče člověk s přenosem 700 GB/měsíc a víc, tak se jen škodolibě směju - už jich bylo povícero a vesměs "měřiči". Už dostali dárkem slušných pár tera
Takych sa kazdy velmi rad zbavi
0 x
To je jeste slaboucky odvar. Nam tady v okoli zatim nevim kdo, ale nekdo kdo pracuje pro O2 chodi, predstavuje se nasim jmenem ( i znamej ISP stim ma stejnou zkusenost ) a ze jdou neco proverit a zrychlit internet.
Nam se naposledy stalo, ze si k nam zavolala klientka co mela cislo od O2, ze chce internet od nas. Domluvil se sni termin promereni + instalace. Klientce jeste ten den volal na jeji mobil nekdo, kdo se predstavil jmenem naseho zamestnance a ze se omlouva ale ze tam nemame primo signal ale ze spolupracuji s jinyma firmama a ze ji ten internet proste dodame ( jako nase firma ). Na vec se prislo az kdyz prijel nas technik v dohodnuty cas na misto a klientka byla zmatena, ze uz ma od nas internet ze jsme ji dali modem. Bylo ji divne, ze ji ho posilame postou kdyz mame pobocku 2 km od jejiho bydliste. A ted co stim ? Dle PCR to je jen prestupek, ale jak se nekdo dozvedel, ze nam klientka volala, jak vedel ze se ma predstavit nasim jmenem a jmenem zamestnance ? Jasne informace najde u nas na webu, ale kde vzal informaci ze volala zrovna k nam. Napadlo me hned, ze mame nejakou svini v praci, ale zjistil jsem ze konkretne o teto klientce nevedel nikdo jiny nez ja, ktery jsem hovor prijal.
Takze podomni prodej je asi jen lehky odvar
Nam se naposledy stalo, ze si k nam zavolala klientka co mela cislo od O2, ze chce internet od nas. Domluvil se sni termin promereni + instalace. Klientce jeste ten den volal na jeji mobil nekdo, kdo se predstavil jmenem naseho zamestnance a ze se omlouva ale ze tam nemame primo signal ale ze spolupracuji s jinyma firmama a ze ji ten internet proste dodame ( jako nase firma ). Na vec se prislo az kdyz prijel nas technik v dohodnuty cas na misto a klientka byla zmatena, ze uz ma od nas internet ze jsme ji dali modem. Bylo ji divne, ze ji ho posilame postou kdyz mame pobocku 2 km od jejiho bydliste. A ted co stim ? Dle PCR to je jen prestupek, ale jak se nekdo dozvedel, ze nam klientka volala, jak vedel ze se ma predstavit nasim jmenem a jmenem zamestnance ? Jasne informace najde u nas na webu, ale kde vzal informaci ze volala zrovna k nam. Napadlo me hned, ze mame nejakou svini v praci, ale zjistil jsem ze konkretne o teto klientce nevedel nikdo jiny nez ja, ktery jsem hovor prijal.
Takze podomni prodej je asi jen lehky odvar
0 x
https://www.ORELSOFT.cz - ISP CZ / https://www.ORELSOFT.pl - ISP PL / https://www.levneVPS.cz - Hosting / https://www.GAMEHOSTING.cz - Herni hosting
Proc se schovavat v anonymite ? Kdyz neco delas, delej to na 100%, nebo se na to vyser.
Proc se schovavat v anonymite ? Kdyz neco delas, delej to na 100%, nebo se na to vyser.
cerva píše:honzam píše:... Pokud zákazník podepíše smlouvu u sebe doma tak je platná a za podomní prodej se to nepovažuje.
Přesně tohle je ale definice podomního prodejeRespektive aktivní oslovení zákazníka u něj doma a podpis smlouvy hned na místě ještě před připojením - stejný princip jako u přeprodejců energií.
Jasný obcházet baráky nesmí, pokud to má obec ve vyhlášce. Ale my jako ISP jak jim to máme zakázat? Jde o to že smlouva podepsaná doma u zákazníka v jeho bydlišti je platná
pcwifi píše:on to nejaky debil podepsal jeste pred otestovanim jesi to vubec u nich pujde ? no tak jsme cesi, jakypak copak, pohlave do vseho
Jasně takových se najde hafo. Zvlášt když ti tvrdí že těch 20Mbit je garantovaných a bez množství přenesených dat. Ten kdo tomu nerozumí tak naletí...
0 x
Tarif 50 Mb/s od T-Mobile, za oknem Huawei. Je ale fakt, že nyní je špička, ráno, odpoledne a v noci to dá dle SpeedTestu cca 52 Mb/s. Alespoň to říká známý, ale těžko říct...
Moc lidí to tady zatím nemá, takže kdyby se na to připojilo 1/2 lidí z Horní Břízy, tak by to asi úplně nefungovalo.
- Přílohy
-
- T-Mobile.jpg (98.92 KiB) Zobrazeno 2927 x
0 x