❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

FWA LTE od T-Mobile

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
honzam

Re: FWA LTE od T-Mobile

Příspěvekod honzam » 7 years ago

Dnes jsme zjistili proč nám z jedne vesnice mizí hodně klientů. Baráky obcházeli markeťáci z T-Mobile, vtlačili se k lidem domů, změřili ryhlost a řekli to máte pomalé.
My vám nabídneme 20Mbit garantovaných. A spousta lidí podepsala na místě 24měs. smlouvu
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 7 years ago

klasika, ked klient zavola na callcentrum o pol roka tak mu povedia ze to predsa nie je garantovane pripojenie....

ja by som tieto podomové predaje zakazal....
0 x

homer
antispam: Ano

Příspěvekod homer » 7 years ago

poslat podnety na ČOIku, většina vesnic už má podomní prodej zakázaný... Kontaktovat starosty apod. Jsou to podvodníci, čím víc stížností bude, tak toho snad dřív nechají.
Posilal jsem to i na živnostenský úřad.
Nám dokonce nadrzo použili UTP kabel na střechu, prostě odpojili SXT a šup do modemu a je vyděláno.
U jednoho zákazníka dokonce poškodili jedno naše zařízení. Asi 2 dny po jejich instalaci začalo vynechávat... (prý náhoda... to zařízení tam běželo bez poruchy asi 3 roky - nyní nemá link na ethernetu - poškozený kabel, konektor-nevím) - to ještě budu řešit a požadovat náhradu škody...
Naposledy upravil(a) homer dne 31 Jan 2018 22:54, celkem upraveno 1 x.
1 x

whef

Příspěvekod whef » 7 years ago

Ve většině měst a obcí jsou podomní prodeje zakázané vyhláškou a cedule je úsměsna pod značkou většinou. Volat pak policii, ale to se dělá těžko.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 7 years ago

sranda...u nas to vobec nie je zakazane....
0 x

Martin63

Příspěvekod Martin63 » 7 years ago

U nás jsou podomové prodeje čehokoliv zakázané. Ovšem stejně mi jednou za čas zaklepe na dveře O2, které nabízí zásadně VDSL. T-Mobile zase nabízí LTE přes Huawei. Ať tak, či onak... všem těmto prodejcům velmi rád přinesu notebook ke vchodovým dveřím a ukážu jim, že mám 90 Mb/s oběma směry a tím to pro ně končí. Nikterak mě to neomezuje/neobtěžuje, naopak se jim můžu vysmát.

Co se T-Mobile LTE týče, tak jsem viděl pár jejich instalací a zjistil jsem, že ten Huawei instalují většinou lidé se základním vzděláním, kteří nemají ani sebemenší tušení kam to mají nasměrovat. Prostě to dají za okno a vůbec je nezajímá, kde je nejbližší vysílač. Co naopak oceňuji je rychlost připojení, kterou to funguje. U známého jsem naměřil přes 50 Mb/s, což žádný Wi-Fi provider v daném místě nemůže nabídnout. O pár příspěvků zpět jsem slíbil SpeedTest, ale nějak jsem na to zapomněl. :-( (Pardon...) Snad si zítra vzpomenu.

Jako malá ukázka, jak chytří jsou tito technici by mohla postačit krátká komunikace s člověkem, který ve skupině "Bazar v Plzni a okolí" nabízel nejlepší internet ze všech. Doslova ho tam vychvaloval do nebes. Zvídavě jsem mu tedy napsal a samozřejmě byl od T-Mobile. Viz. screen:
Přílohy
T-Mobile.jpg
T-Mobile.jpg (109.65 KiB) Zobrazeno 3371 x
0 x

honzam

whef píše:Ve většině měst a obcí jsou podomní prodeje zakázané vyhláškou a cedule je úsměsna pod značkou většinou. Volat pak policii, ale to se dělá těžko.

To sice ano, ale když se to dozvíš po x dnech tak jak chceš zavolat policii? Pokud zákazník podepíše smlouvu u sebe doma tak je platná a za podomní prodej se to nepovažuje.

midnight_man píše:klasika, ked klient zavola na callcentrum o pol roka tak mu povedia ze to predsa nie je garantovane pripojenie...

Garantované je, ale 16kbit :) viz jejich ceník
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

Vsak oni popadaju na hubu, nebojte sa. Vzhladom na to, ze kolko maju BTSiek vs kolko ma slusny WISP bodov. Aj ked to je LTE tak tiez maju svoj limit v kapacite. Aspon si tie sektory zaseru domacimi pripojkami :D Stale plati rovnake pravidlo, na prazdnom sektore chodi dobre vsetko, ci je to wifi alebo LTE. Ked to zaplnia pojde to dole.
0 x

cerva

Příspěvekod cerva » 7 years ago

honzam píše:... Pokud zákazník podepíše smlouvu u sebe doma tak je platná a za podomní prodej se to nepovažuje.

Přesně tohle je ale definice podomního prodeje :D Respektive aktivní oslovení zákazníka u něj doma a podpis smlouvy hned na místě ještě před připojením - stejný princip jako u přeprodejců energií.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 7 years ago

on to nejaky debil podepsal jeste pred otestovanim jesi to vubec u nich pujde ? no tak jsme cesi, jakypak copak, pohlave do vseho :stuck_out_tongue_winking_eye:
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

jt-dob-net

Příspěvekod jt-dob-net » 7 years ago

Gemb píše:Vsak oni popadaju na hubu, nebojte sa.

Když k nim od nás uteče člověk s přenosem 700 GB/měsíc a víc, tak se jen škodolibě směju - už jich bylo povícero a vesměs "měřiči". Už dostali dárkem slušných pár tera :-)
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

jt-dob-net píše:
Gemb píše:Vsak oni popadaju na hubu, nebojte sa.

Když k nim od nás uteče člověk s přenosem 700 GB/měsíc a víc, tak se jen škodolibě směju - už jich bylo povícero a vesměs "měřiči". Už dostali dárkem slušných pár tera :-)

Takych sa kazdy velmi rad zbavi :joy: Spominam si na zakaznika - stara pani ktora ledva pustila PC ale co s oblubou robila, pustala speedtest.net a merala si pravidelne svoju 3Mbit linku. Ked namerala 2.7 a menej tak hned volala :D
0 x

Orel005

Příspěvekod Orel005 » 7 years ago

To je jeste slaboucky odvar. Nam tady v okoli zatim nevim kdo, ale nekdo kdo pracuje pro O2 chodi, predstavuje se nasim jmenem ( i znamej ISP stim ma stejnou zkusenost ) a ze jdou neco proverit a zrychlit internet.

Nam se naposledy stalo, ze si k nam zavolala klientka co mela cislo od O2, ze chce internet od nas. Domluvil se sni termin promereni + instalace. Klientce jeste ten den volal na jeji mobil nekdo, kdo se predstavil jmenem naseho zamestnance a ze se omlouva ale ze tam nemame primo signal ale ze spolupracuji s jinyma firmama a ze ji ten internet proste dodame ( jako nase firma ). Na vec se prislo az kdyz prijel nas technik v dohodnuty cas na misto a klientka byla zmatena, ze uz ma od nas internet ze jsme ji dali modem. Bylo ji divne, ze ji ho posilame postou kdyz mame pobocku 2 km od jejiho bydliste. A ted co stim ? Dle PCR to je jen prestupek, ale jak se nekdo dozvedel, ze nam klientka volala, jak vedel ze se ma predstavit nasim jmenem a jmenem zamestnance ? Jasne informace najde u nas na webu, ale kde vzal informaci ze volala zrovna k nam. Napadlo me hned, ze mame nejakou svini v praci, ale zjistil jsem ze konkretne o teto klientce nevedel nikdo jiny nez ja, ktery jsem hovor prijal.
Takze podomni prodej je asi jen lehky odvar :)
0 x
https://www.ORELSOFT.cz - ISP CZ / https://www.ORELSOFT.pl - ISP PL / https://www.levneVPS.cz - Hosting / https://www.GAMEHOSTING.cz - Herni hosting

Proc se schovavat v anonymite ? Kdyz neco delas, delej to na 100%, nebo se na to vyser.

honzam

cerva píše:
honzam píše:... Pokud zákazník podepíše smlouvu u sebe doma tak je platná a za podomní prodej se to nepovažuje.

Přesně tohle je ale definice podomního prodeje :D Respektive aktivní oslovení zákazníka u něj doma a podpis smlouvy hned na místě ještě před připojením - stejný princip jako u přeprodejců energií.

Jasný obcházet baráky nesmí, pokud to má obec ve vyhlášce. Ale my jako ISP jak jim to máme zakázat? Jde o to že smlouva podepsaná doma u zákazníka v jeho bydlišti je platná

pcwifi píše:on to nejaky debil podepsal jeste pred otestovanim jesi to vubec u nich pujde ? no tak jsme cesi, jakypak copak, pohlave do vseho :stuck_out_tongue_winking_eye:

Jasně takových se najde hafo. Zvlášt když ti tvrdí že těch 20Mbit je garantovaných a bez množství přenesených dat. Ten kdo tomu nerozumí tak naletí...
0 x

Martin63

Příspěvekod Martin63 » 7 years ago

Tarif 50 Mb/s od T-Mobile, za oknem Huawei. Je ale fakt, že nyní je špička, ráno, odpoledne a v noci to dá dle SpeedTestu cca 52 Mb/s. Alespoň to říká známý, ale těžko říct... :grinning: Moc lidí to tady zatím nemá, takže kdyby se na to připojilo 1/2 lidí z Horní Břízy, tak by to asi úplně nefungovalo.
Přílohy
T-Mobile.jpg
T-Mobile.jpg (98.92 KiB) Zobrazeno 2927 x
0 x