❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

FWA LTE od T-Mobile

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
jahpisin

Re: FWA LTE od T-Mobile

Příspěvekod jahpisin » 8 years ago

honzam píše:
Gemb píše:A co myslis, ze dokedy to pojde tak krasne ? Az budu mat plne sektory pojde to dole...

Myslím že si tím trošku nasrali do bot. Kolega co měl do teď ADSL si dat LTE internet protože mu to jede reálně víc. Tím si krásně odebírají lidi z kabelu a tlačí se je na sektor kde bude za chvíli plno. A co hlasové služby? Ty mají jakou prioritu? Už ted mám problém dost často se někomu dovolat. Operátor O2. Buď to nezačne ani zvonit nebo děsně trvá než se hovor spojí. Není to problém telefonu protože ten samý probém slyším od hodně lidí z okolí.

jooo to volani je posledni dobou opravdu ulet, firemni mame o2, a presne bud se hovor po minute ani nenavaze a nebo se to spoji po takove dobe, ale nasledne kdyz zkusim hovor vytocit znovu uz se to okamzite spoji...desnej vopruz tohle, dela nam to na vsech moznych mobilech.

ja mam pak svoje soukrome vodafone pritelkyne taky, a tam totozny problem. Ocividne je nekdo neco spatne.

co jsem pak trochu neco zjistoval u operatora, tak je problem s preladovanim z LTE pri vytaceni hovoru kde dojde nejprve prepojeni z LTE site a pak se hovor teprve zacne vytacet. Divne ale je ze se to deje az posledni pul rok :) pred tim vse v poradku a to tu LTE davno bylo. Problem bude nekde jinde a nepriznajiho.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 8 years ago

Na O2 síti nám to dělá taky. Dám volat, strašně dlouho ticho a až potom začne vyzvánět. Všiml jsem si, že to dělá ve chvíli, kdy je telefon chycený na 4G. 3G a 2G tomu nevadí.
1) Volám a ticho, chvíli čekám
2) Zruším hovor
3) Dám volat znovu
3) Z displeje zmizí 4G a naskočí jenom GSM bez dat
4) Vyzvánění přijde okamžitě

Myslel jsem, že to je telefonem, ale není. Tohle se děje až od doby kdy se začalo nasazovat LTE a postupně přestrojují BTSky.

U Tmobile se jeden čas stáválo, že telefon byl chycený na 4G a i když byl zapnutý, dalo se z něj volat, tak na příchozí hovory dostával volající odpověď "volané číslo je nedostupné". Pomohlo vypnutí VoLTE.
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 8 years ago

Petr Bačina píše:Na O2 síti nám to dělá taky. Dám volat, strašně dlouho ticho a až potom začne vyzvánět. Všiml jsem si, že to dělá ve chvíli, kdy je telefon chycený na 4G. 3G a 2G tomu nevadí.
1) Volám a ticho, chvíli čekám
2) Zruším hovor
3) Dám volat znovu
3) Z displeje zmizí 4G a naskočí jenom GSM bez dat
4) Vyzvánění přijde okamžitě

Myslel jsem, že to je telefonem, ale není. Tohle se děje až od doby kdy se začalo nasazovat LTE a postupně přestrojují BTSky.

U Tmobile se jeden čas stáválo, že telefon byl chycený na 4G a i když byl zapnutý, dalo se z něj volat, tak na příchozí hovory dostával volající odpověď "volané číslo je nedostupné". Pomohlo vypnutí VoLTE.

V tom je prave rozdil LTE a 3G/2G siti.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

to je houby, jednou sem byl na chalupe a uvnitr LTE na automatiku nic, az po vynuceni 1 carka, ale na datovani stacila. Takze foun preply do LTE only, net jede... a me cislo pry nedostupne, ani sms mi neprisla. Kura jakto, dyk sem v LTE siti, co to je za bordel ? Samozrejme kokosky u TM vec prej proverili, dodal sem misto kde sem byl, vysilac na jaky sem jel, casy, proste vsecko, prej vse ok. Tak tohle nasere taky dost. Takze od te doby rikam, ze kdybych dlouho nebyl na signalu, at mi poslou maila. Stalo se to pred par mesici, snad od te doby poladili tu svou genialni miliardovou sit, aby takove kyksy nenastavaly.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

rsaf

Příspěvekod rsaf » 8 years ago

To není kiks ale vlastnost. LTE je jen na data a ty staré telefonní služby (vč. SMS) nepodporuje. Pokud máte LTE, musí mobil při hovoru podladit na něco jiného, pokud má volaný taky LTE, musí podladit i volaný. Potom je běžné, že spojení hovoru trvá mnoho sekund (takto se to alespoň chová v sítí O2). Řešením teoreticky má být VoLTE, v budoucnu snad i VoWiFi, je tam ale tolik potíží, že se to nějak nekoná...
0 x

pcwifi

LTE nepodporuje SMS ? :joy: boha jeho nehul to uz... v mem pripade samozrejme VoLTE mobil umel. VoWifi jedine O2 nema, pritom je to krasne funkcni vec.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Martin63

Příspěvekod Martin63 » 8 years ago

honzam píše:Taky se mě líbí ty instalace LTE internetu. Minulý víkend jsem byl v praze, bytovka připojená optikou. Úchylka že všude koukám po anténách :) V přízemí koukám co to mají za oknem. Jeden klient SXT druhý LTE škatuli namířenou do zdi :)

No tak zcela upřímně... Kdybych bydlel v Praze a měl jsem v bytovce optiku od UPC a z okna bych koukal například na AP Prahy 12, nebo JM-Netu, vůbec bych neváhal a šel taky do Wi-Fi, která mi dá za nižší cenu velikou rychlost uploadu + i vyšší download, než UPC. :)
Dám sem jeden příklad: Před pár lety u nás v Horní Bříze působil dnes již zrušený InternetHome, který měl zakabelované snad všechny bytovky. Pak tu bylo a nyní i nadále je PilsFree, které tenkrát ještě nemělo kabel ve všech bytovkách. Lidé měli raději PilsFree, byť po Wi-Fi, protože InternetHome po kabelu běhal pěkně mizerně. Daleko lépe běhala Wi-Fi od PilsFree, tenkrát ještě v A-Only. On ne vždy kabel znamená lepší připojení...
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 8 years ago

Len tak pomimo, u vas ma UPC nejaku optiku ? U nas maju takmer vsetko na koaxialoch cez docsis :joy: Nemozem si pomoct ale podla mna proste nemaju velki operatori taky cit na instalaciu FWA. Pozorujem to u nas kde Slovanet vlastni 3,5GHz band a ziadny upgrade nikdy nerobili, odkedy je wimax tak to bezi rovnako, vela ludi na tom bezi a maju 1-2Mbit linky, Swan ma zase 3,7GHz na fix lte a tiez tie instalacie moc nevyzeraju, priama viditelnost sa neriesi, pevne prekazky tiez nie. Dokonca polarizacia terminalu im asi tiez nic nehovori...videl som jeden o 90stupnov a kabel do boku :grinning: Neviem ako je navrhnute to FWA LTE ale ak sa zide tolko zlo signalovych klientov co to potom robi ? (bez ohladu na band) spadne to na hubu ako 5ghz sektor alebo to funguje tak, ze to ostatnych klientov neovplyvnuje ?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 8 years ago

Vzhledem k tomu že každý mobil bude mít horší signál než tato krabička tak to musí být nějak vyřešené...
0 x

Martin63

Příspěvekod Martin63 » 8 years ago

Gemb: Pravdu máš, avšak UPC je především optická síť. Poslední míle už takhle nejede, no... ale to, co jsem napsal o Wi-Fi vs. optika platí i nadále. :)
0 x

kubanec86

Příspěvekod kubanec86 » 8 years ago

Ahojte. Řeším trochu problém.
Natočil jsem anténu o cca 90° na jiný vysílač s lepším příjmem. Původní je 4,5km daleko, ale přes horizont, teď je nasmerovan na vysílač cca 5,5km ale s přímou viditelnosti.
Teď mám SINR 8-10,na původním to bylo -5. Ale po čase zjistím že jsem opět připojen na ten původní s horším příjmem.. Tak jdu na vás s dotazem čím to může být a jestli se dá nějak fixnout vysílač, aby si ostatních nevšímal..
0 x

pcwifi

namirit jeste vic od puvodniho vysirace, az bude signal jeste vic tragicky, nemel by se na nej modem chytat...
0 x

kubanec86

Příspěvekod kubanec86 » 8 years ago

To už zase klesá signál na tom novém..
No takže tedy asi budu hledat kompromis...
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 8 years ago

klienti by meli byt fixnuti na konkretni bts...
0 x

pcwifi

to je kktina, ten modem musi umet skakat aspon po par bts v okoli. by si sami nabehli, ted jak vidno neni problem pretizit sajt aj cvaj chtivejma zajemcama o pripojeni. jedine co me napada tak tu stranu kam nechces aby se pripojovalo nejak odstinit... neco jako viz obr.

v lepsim pripade to ma nekdo za satelitni parabolou... hele TM uz 4 mesice slibuje pro ten modem novej FW a dodnes pokud vim tak lautr nic... ten by mel i toto pripadne resit, ale obavam se, ze ta jejich genialni sit si to prehazuje docela chaoticky.
Přílohy
odr-rbsextantg-5hpnd-anti-interference-shield-for-rbsextantg-5hpnd_ig71233[1].jpg
odr-rbsextantg-5hpnd-anti-interference-shield-for-rbsextantg-5hpnd_ig71233[1].jpg (2.93 KiB) Zobrazeno 3743 x
0 x