❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
vtipné fotografie
Re: vtipné fotografie
co LTE ale co ta CDMA 14Mb 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
i prt, WCDMA, neboli 3G / HSPA
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
jak tezke muze byt presvedcit zakazniky, ze dratove spojeni je pomalejsi, nez bezdratove?
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
To přece dělá většina z nás, když říkáme zákazníkům, ať přejdou z ADSL k nám 

0 x
a komu brání přestat udávat přenosovou rychlost ale teoretickou
mužu připojit klienta a nabulíkova že je připojen rychlosti 300mbit ukažu mu mikrotik a ten mu ukáže že je slinkovanej na 300 tak tam bude 300 co to vskutku přenese je klijošovi jedno hlavně že ma 300
a nebo budu nabízet 1Gbps s tím že je to agregováno 1:1000 a myslím že tím nic neporuším nebo jo ?
mužu připojit klienta a nabulíkova že je připojen rychlosti 300mbit ukažu mu mikrotik a ten mu ukáže že je slinkovanej na 300 tak tam bude 300 co to vskutku přenese je klijošovi jedno hlavně že ma 300

a nebo budu nabízet 1Gbps s tím že je to agregováno 1:1000 a myslím že tím nic neporuším nebo jo ?
0 x
hmmm, vlastne to neni az tak tezky 

0 x
Neni to vtipna fotografie, ale spis smutny text.
Vytvarel jsem pro zakaznika exkludace realtime scanu pro par Microsoftich produktu a na zaklade kombinace nekolika KB od Microsoftu jsem vyloucil, mimo jine:
**\Users\*\AppData\Local\Temp
**\ProgramData\Microsoft
**\Program Files\Common Files\Microsoft Shared
**\Program Files\Microsoft Office Servers\15.0\Bin
**\Windows\Microsoft.NET
Takze napriklad zabaleny vir se bezproblemu rozbali do tempu a nerusene se muze usidlit a pracovat v citlivych oblastech serveru pripojenem do internetu.
Ale co, hlavne ze to jede ne?
Vytvarel jsem pro zakaznika exkludace realtime scanu pro par Microsoftich produktu a na zaklade kombinace nekolika KB od Microsoftu jsem vyloucil, mimo jine:
**\Users\*\AppData\Local\Temp
**\ProgramData\Microsoft
**\Program Files\Common Files\Microsoft Shared
**\Program Files\Microsoft Office Servers\15.0\Bin
**\Windows\Microsoft.NET
Takze napriklad zabaleny vir se bezproblemu rozbali do tempu a nerusene se muze usidlit a pracovat v citlivych oblastech serveru pripojenem do internetu.
Ale co, hlavne ze to jede ne?

0 x
Další fajn sbírka: http://www.loupak.cz/video/obrazky/163-ruska-serverovna?thx=loupak
BTW pták, který přimrzne na převěsu za zobák - tak tohle se může stát opravdu jen v rusku
LOL
BTW pták, který přimrzne na převěsu za zobák - tak tohle se může stát opravdu jen v rusku

0 x
Jan Ptáček
Pohádka na dobrou noc. Docela uvažuji, že bychom to dali na web jako "první pomoc" 
http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavna-videa/balada-o-udatnem-zachranci-wi-fi

0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)
Lepší než výhra ve Sportce :)
Podařilo se mi ulovit pár kousků:
Přímo v panelákových stoupačkách umístěný plastový box s TP-Link switchem, zásuvkou a kupodivu i jističem. Obdivuji schopnost narvat vše do malé krabice. Za všimnutí stojí i namotané UTPčka vedle.
Další úlovek je v ordinaci jednoho doktora. Napájecí adaptér a PoE splitter omotaný kolem garnýže, switch níže visí pouze na žlutém UTPčku...ani žádný náznak o pokus přichycení switche ke zdi.
Přímo v panelákových stoupačkách umístěný plastový box s TP-Link switchem, zásuvkou a kupodivu i jističem. Obdivuji schopnost narvat vše do malé krabice. Za všimnutí stojí i namotané UTPčka vedle.
Další úlovek je v ordinaci jednoho doktora. Napájecí adaptér a PoE splitter omotaný kolem garnýže, switch níže visí pouze na žlutém UTPčku...ani žádný náznak o pokus přichycení switche ke zdi.
0 x
svestka píše:Pohádka na dobrou noc. Docela uvažuji, že bychom to dali na web jako "první pomoc"
já chci další, já chci další
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
já bych to okomenotval s tím že to jsou bastly ale není to tak zlé jak může být 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Já hlavně nechápu, že si někdo takhle nechá zprznit vnitřek, kde na to doma/ordinaci trvale čumí. U tohodle bych spíše čekal, že pod tímhle bude ten patlal ležet na zemi s prostřelenou hlavou a u stolu státní zástupce dokončující vyšetřování s výsledkem, že šlo o nutnou sebeobranu. 

0 x