❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

vtipné fotografie

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
hapi

Re: vtipné fotografie

Příspěvekod hapi » 11 years ago

obecně na tyhle normy sereme ale kdyby se zjistilo že od provrtání komína chytnul barák a pojišťovna by zjišťovala proč tak třeba kvůli tomuhle zásahu do komína dostane hovno :-) normy nejsou pro prdel :-) ono ostatně až někoho zabije blesk kterej prošel přes UTPčko skrz venkovní jednotku umístěnou mimo pracovní okruhy jímačů blesku tak se taky smát nebudeme :-)
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 11 years ago

jo jo ... proto se kominum pokud to jde vyhybame .. ale tak vsichni zname praxi .. majitel rekne technikovi "na komin" a on to tam vetsinou da ..
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

mate to nejak zakoreneny ve sml. umisteni jednotky ? prudce o tom uvazuji, neco ve smyslu, ze majitel plne souhlasi s umistenim tak jak bylo provedeno. Asi to neni od veci...prdel je kdyz je to nekde na komine a posere se neco, lez tam v zime,kosa,snih,radost... takze uvazuju i o tom, ze zakorenim neco ve smyslu ze majitel bere na vedomi ne-dostupnost jednotky v zimnim obdobi a nasledny servis nemusi byt proveden. ty jo prece se pro 3 stovky nezabiju na neci strese...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

tim chceš říct že když napadne sníh tak nic neděláš? nebo co? jakej je rozdíl mezi komínem a stožárem na střeše v tomhle případě?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Majklik

Příspěvekod Majklik » 11 years ago

Psát si do smloubvy o realiaci, že souhlasí majitel s umístěním na komín a bere na vědomí, že je v rozporu s platnými normami mělo smysl do konce 2013. Tam to zajistilo, že při vyhoření jsem jako dodavatel byl s určitou pravděpodobností z obliga (ospovědnost byla primárně na investorovi). Už den a půl je to trošku jinak (takový bod ve smouvě o připojení neplatí). Nebohému majiteli to tak můžu platit celé já ze svého (přesněji své odpovědnostní pojistky a následně asi má pojištovna bude chtít po mě ji to uhradit, neboť jsem udělal něco, co je proti smluvním podmínkám).
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 11 years ago

No asi zreviduju svoji pojistku na blbost jestli sem opravdu pojistenej i proti tomu ze nedbam norem a narizeni vlady parlamentu eu a buh vi koho jeste .....
0 x

pcwifi

ne kdyz napadne tak se dela, ale je rozdil montovat z pudy oddelanim par kridlic konzolu pod kridlici a nebo lezt po zasnezene strese ke kominu ! verim ze kominik je taky happy ze musi lezt po kridlicich ke kominum...tomu ale odzvonilo tusim pred par lety, kdy veslo do platnosti ze u komina MUSI byt vylez / okno pro pristup.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Ladik

Příspěvekod Ladik » 11 years ago

Tyka se to i "kominu" jenom pro odvetrani nevite?
Tam to ja montuju nejcasteji, nechci mit nic okourene :-)
0 x

pcwifi

to snad ani nebude komin ne...jen trubka vedouci na strechu ven :) pokud vim kominici jdou po tom kde se "topí", nic jine je nezajima. nedavno me bombardoval majitel jedne stavby kde jsme v najmu, ktera ma komin ale uz 30 let nepouzivany, ze prej musi kominik nebo kdo udelat kontrolu...to sem nepochopil... nevim jak ale snad uspesne mu dokazal objasnit, ze se tam od doby kdy Havel nastoupil na hrad fakticky netopilo a dnes komin slouzi jen jako cosi co cumi ze strechy...a ted na tom drzi konzole a jeden nas spoj :lol:
0 x

goblajz

Příspěvekod goblajz » 11 years ago

Komín ale musí mít revizi i v případě že se v něm netopí a je nepoužívaný...alespoň to mi nedávno tvrdil kominík. Minimálně musí být zakonzervovaný proti povětrnostním vlivům a označen -mimo provoz-
0 x

pcwifi

to neni komin jen ho to pripomina :lol: co chcou revidovat...cihly,omitku bo co...esi to vede rovne nahoru nebo o co go...ted je z toho kabelovy tunel 8)
oznaceni mimo provoz jo to mi taky nekdo rikal, dodnes nejak nebyl cas to tam nekde napsat...casem...
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Panove za chvilku budem diky narizenim lidi co nevedi jak se uplatnit muset mit revizi i na hajzlmisu :roll: ... nechapu to ... zdravej selskej rozum se asi vytraci nekam nevim kam .....
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 11 years ago

presne tak a jeste ti budou hlidat kolik vody muzes pouzit na splachnuti .. a to si nedelam prdel .. to uz se chysta :D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Jo tak to s tim splachovanim uz sem taky cetl :) tak kdyz mohli hlidat zahnuti bananu a okurek tak proc ne vodu na hajzlu :lol: boze co to tam zivime za verbez :(
0 x

OFF

Příspěvekod OFF » 11 years ago

Jenže to splachování narozdíl od komínu nebude k smíchu. Četl jsem několik rozhovorů s odborníky a pokud to začnou všechny výrobci dodržovat, tak budem sr... asi do kýblu. Ono čistit odpadní potrubí co 2 týdny není fakt prdel a vyměnit kompletní odpadní trubky až do kanalizace (a nedej božě až do ČOV) taky ne :roll: . Zas nějakej úředník měl pocit jak bude důležitej, ale ve skutečnosti tomu rozuměl jak já kvantové fyzice.
0 x