❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

FWA LTE od T-Mobile

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pcwifi
antispam: Ano

Re: FWA LTE od T-Mobile

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

frekvence je irelevantni, podstatny je sajt. V administraci modemu ve Stav - Stav modemu vycti ECI [DEC], to prdni do vyhledavani na http://www.gsmweb.cz a hned vic na jaky sajt jedes. Nenajde li to nic, jde o novy jeste neodloveny. A hlavne hlas vsecky trabl provozovateli, tedy TM, nefiltruj to jak je to na pifu na forech apod., tam ti faaaakt nikdo nepomuze.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

kubanec86

Příspěvekod kubanec86 » 8 years ago

Díky moc za radu.
Zjistil jsem že mám kolem sebe 3 vysílače na který vidím. Jeden cca 4km (na ten jedu), další cca 8km. Oba jsou na sajt 2100.
Pak mám asi 1,5km ale ten je na sajtu 800.
Takže hádám že nemá nějak smysl to nějak moc řešit.. Mám zaplacený 20Mbps, většinou měřím 17-18Mb/s ale někdy se dostanu až na 8MB/s. Teď si k měřením dávám i informace o signálu, tak třeba zjistím jestli je to signálem nebo agregací..
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 8 years ago

nu a jak to jinak šlape krom toho, že to ukazuje krásné hodnoty na testech rychlosti?
prej že načítání webů nic moc? špatné odezvy? torrent třeba funguje plně 20Mb? nebo ho omezují? případně něco jiného omezují?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

kubanec86

No, když namerim pod těch 10Mbit tak je horší ping, cca něco kolem 200MS. Děcka pak nadavaj že jim laguje LOLko... Jinak to chodí parádně, torrenty nejsou omezený a vše jede jak má..
0 x

pcwifi

popravde, zaplacene nemas lautr nic, projdi si podminky sluzby a zasni :grinning: ale chapu jak to myslis... opice se bude proste v ramci svych prostredku aby ti jelo "vzdy" mozne maximum co sit da. Ten 800 asi dostava na zadeq, 2100 moc lidi na foun pokud nejsou blizko nelapne ale "dalkovym" prijmem skrt ten HuA modem se da i na 2100 sajt strelit na par KM a melo by to jet ok. V cechach se nasazuje 2100 vetsim tempem a dyl nez na morave 1800, ale 1800 je na tom kapacitne lepe. Vzhledem k tomu, ze ve FW modemu stale je vyple CA UL / DL, tak se ani nekona moznost vetsich speed v ramci 2 pasem. Snad casem. Jinak dle info neomezuji nic, ale dotycny neni ani fanda do torrentu, takze jen webshare apod. a z toho to tece na max. linky. Webovky se obcas nacitaji tak nejak lenosneji, jako by bylo blbe nastavene QoS... snad doladi casem. Skoda ze zas delaj z lini beta ovce, FW se ladi taky za chodu, vsecko honem, hrozna doba.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

kubanec86

Ještě poznatek. Při každým měření je upload plnej (5Mbit), takže to asi vážně bude momentalnim vytizenim vysílače...
Jinak i telefon se mi většinou chytá na jiný než ten co mám nejblíž...
A co se torrentu týče, stahuju převážně přes ně..
0 x

okoun

nu zajímalo by mě jak to budou řešit časem, mám pocit že za rok či za dva u to nepůjde bez fupu a ted je to jen taková akce zjevně, není prostě možné to udržet, očekával bych právě za tu cenu že to bude víc držet 15-20Mb než pod 10Mb.
co jsem viděl už několik instalací tak nevím jestli si to lidé instalují sami či technici T, protože antény jsou umístěné dost podivně, třeba jsou namířené do zdi či do jiné překážky, prostě si nikdo neláme hlavu aby to bylo na nejvyšším bodě na baráku a podobně... o použití venkovního kabelu tam také není moc řeč
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pcwifi

neni nicim novym, ze pokud se domluvis s technikem, ze ti necha veskery HW at si to namontis sam... ( on jen vyzkousi v praxi, coz musi a pak opet supne do krabice) samozrejme kabl si taky muzes dat svuj. Umisteni na nejvyssim bode domu, a proc ? 800 lapnes dle lokality i v obyvaku, pak staci aby jednotka smerovala nejvic smerem k BTS. Technik rikal, ze delaji obcas i instalace, ze to na prani klienta nechali lezet nekde pod stolem ( ODU jednotku). Jo neco jiny bude az budou prepojovat na 3,7Ghz... pak to budou cpat na strechy a jelikoz to bude uprava umisteni na prani klienta, beztak je to nechaj zaplatit.
0 x

okoun

to je právě ono 800MHz totálně vysajou což je ideální pro mobily, no ach jo, bude to stejný jako s 3G :(
0 x

pcwifi

prioritu budou mit vzdy mobilni zarizeni, prece tam jsou data draha a lidi po vycucani dokoupi... tak to musi frcet aby lidem ten FUP ubyval. takze o 800 nemam obavy. TM ted sazi 1800 nevim podle jakeho vzorce, jestli podle technologicke pripravenosti bo ceho, nevim... nekde prdnou jen solo / 150Mbit., ale jinde uz je ready 4x4 MIMO. Vim o sajtech, kde je na beton hlavnim privodem sklo a prece tam 4x4 nedali. Casem se to ale zahusti a 1800 bude chytitelne skoro vsude.
0 x

pcwifi

tak TMobile nenakoupil ani prt, odstoupil z aukce 3G7.

http://mobil.idnes.cz/aukce-lte-novy-operator-0s5-/mobilni-operatori.aspx?c=A170711_171017_mobilni-operatori_LHR

Nordic Tel se nedivim, jeho ubohe a i po upgradu na LTE pomale pripojeni bude pro smich, tak musi mit neco navic.
0 x

Martin63

Příspěvekod Martin63 » 8 years ago

https://www.t-mobile.cz/internet-na-doma
Zkoušeno v Horní Bříze => Prostřední tarif a lítá to bez problémů. 44 Mb/s mám vždycky... Odezva také výborná od 12 ms do 40 ms. Myslím si, že za pár let se z toho stane hlavní připojení a Wi-Fi provideři bohužel silně zapláčou a to zvláště, až se spustí 5G síť. Nevím tedy, jak to lítá jinde, ale tady je to skvělý... Pomálu lepší, než od většiny Wi-Fi providerů. Torrenty běhají neomezeně, plnou rychlostí.
Jediné výhrady jsou ohledně rychlosti načítání webových stránek. Ne vždy jede tak jak má, (zřejmě ale asi problém u mě). Jinak jsem nepřišel na nic zásadního... Je to ale stejně zajímavý problém. Odezva výborná, rychlost taky, ale načítání webových stránek občas drhne jako kdyby byl na síti paket loss, který ale v reálu není.
0 x

pcwifi

webovky zlobi vsem...
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 8 years ago

A co myslis, ze dokedy to pojde tak krasne ? Az budu mat plne sektory pojde to dole. Aj na poloprazdnych wifi sektoroch mi to bude chodit bez problemu 50Mbit....5Gcko tiez neni vsemohuce. Uvolni sa sice 700MHz pasmo ale stale je limit sirka kanala, pocet mimo streamov a modulacia. To, ze dokazu spajat niekolko rozlicnych bandov je odveci. Mnoho krat sa prezentovalo ako dosiahli stovky mbit ci az gbit za pouzitia 2 ci 3 bandov. Ok to je maximum tych danych sektorov, co dalej? Az by mali tymto obsluzit stovky klientov tak by padli na kolena. Kazdy sa tu trase len za rychlostou, mna by zaujimalo, ze naco....20 ci 100Mbit, stranky sa nacitaju rovnako...ludia vacsinou nezacnu stahovat viac GB, len to stiahnu rychlejsie...
Naposledy upravil(a) Gemb dne 11 Jul 2017 20:16, celkem upraveno 1 x.
0 x

Kalda

Příspěvekod Kalda » 8 years ago

Martin63 píše:https://www.t-mobile.cz/internet-na-doma
Zkoušeno v Horní Bříze => Prostřední tarif a lítá to bez problémů. 44 Mb/s mám vždycky... Odezva také výborná od 12 ms do 40 ms. Myslím si, že za pár let se z toho stane hlavní připojení a Wi-Fi provideři bohužel silně zapláčou a to zvláště, až se spustí 5G síť. Nevím tedy, jak to lítá jinde, ale tady je to skvělý... Pomálu lepší, než od většiny Wi-Fi providerů. Torrenty běhají neomezeně, plnou rychlostí.
Jediné výhrady jsou ohledně rychlosti načítání webových stránek. Ne vždy jede tak jak má, (zřejmě ale asi problém u mě). Jinak jsem nepřišel na nic zásadního... Je to ale stejně zajímavý problém. Odezva výborná, rychlost taky, ale načítání webových stránek občas drhne jako kdyby byl na síti paket loss, který ale v reálu není.

Ahoj, myslím si, že takovou rychlost za takové peníze je schopna nabídnout většina wifi providerů. Kolik si platil za HW popř za instalaci?
0 x