❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

záložní napájení

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
net.work
Kontaktovat uživatele:

Re: záložní napájení

Příspěvekod net.work » 11 years ago

nevim proc, ale ta 1000VA nikde neni, ale treba 1500VA: http://www.topcomp.cz/d.309063.html
0 x
Jan Ptáček

net.work
Kontaktovat uživatele:

našel jsem docela zajímavý produkt od Tyhanu, viz http://shop.tyhan.cz/index.php?route=pr ... duct_id=49 - bohužel k tomu není žádný datasheet. Nicméně mělo by to utáhnout 8A a přepíná to bez výpadku. Jeden ks jsem objednal na test...
0 x
Jan Ptáček

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

Bez výpadku je relativní pojem :-) Je tam relátko ... ale co jsem zkoušel, tak je to dostatečně rychlé jak pro PC zdroje, tak pro různé zásuvkové mrchy.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

net.work
Kontaktovat uživatele:

Takže s tím máš konkrétní zkušenosti ?
0 x
Jan Ptáček

ludvik

Jo, funguje to.
Jenom je to z poloviny plastové a poměrně hluboké (rozměr neřeknu, ale problém by mohl být tak možná v nějaké extrémně málo hluboké montážní bedně). Naštěstí jistič má pojistku proti náhodnému vypnutí.
A jako všude mě tam rozčilují dětské pojistky v zástrčkách. A ocenil bych raději Schuko, kabely se pak lépe organizují. Ale tyhle dvě věci jsou jen povzdech, ne výčitka.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

net.work
Kontaktovat uživatele:

díky za info, mě to dorazí příští týden, tak jsem zvědav.
0 x
Jan Ptáček

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 11 years ago

Ty vypada uplne super, pro zapojeni agregatu a druheho napajeni to bude parada, asi to take objednam.
Da se tam nastavit ktery vstup je primarni? Aby se to pak samo preplo po vypadku?
0 x

ludvik

Nedá. UPSkový kabel je primár, klasická zástrčka sekundár.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Vsak se to prepne zpatky ne? jakmile se ups zapne, tak se pojede z ni, ne?
0 x
Jan Ptáček

ludvik

Prostě jak jede UPSka, jede to z ní. Howg.
0 x

Ladik

Skoda, ze neprodavaji pouze to zadni udelatko, ty zasuvky jsou me k nicemu.
Vypada to jako nabastleny prepinac na standartni zasuvkovy rack panel.
Ale asi to stejne vezmu a upravim vstupni konektory na:¨
- vstup ze site (misto UPS)
- vstup ze site - Agregat
Otazka je jestli to nemaji nejak hlidane, ale rekl bych ze ne.
UPS mam praveze zapojenou az za tim a filtruje i napeti z agregatu pripadne, coz me ted tak jelo.
0 x

ludvik

Tyhle přepínače jsou řešení dvojitého napájení pro zařízení, které mají jenom jeden zdroj. Tedy spíš řešení "porucha UPS", než čehokoliv jiného. Řešit tím připínání agregátu mi přijde trochu zvláštní. I když představivosti se meze nekladou ...
Pokud je ten agregát nestacionární, je lepší si udělat ruční přepínač. Pak přijdu na node, připojím agregát, nastartuju, nechám zahřát - a pak jen přehodím přepínač. Ručně.
A pokud je stacionární, řeší se to automatikou u toho agregátu. Neboli ATS.
0 x

Ladik

Mas urcite pravdu, ale dle toho popisu se to jako ATS chova, tak proc to nezkusit ze (za ty prachy) :-)
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Tak bypass z tyhanu dorazil (toptrans si za dopravu asi 2kg balicku nauctoval 285,- kc...).

Rychlost prepinani (150W halogen):

https://www.youtube.com/watch?v=fEfX9YhYwEg

Nějaké foto:

20140520_174903.jpg
20140520_174903.jpg (241.09 KiB) Zobrazeno 2103 x
20140520_174846.jpg
20140520_174846.jpg (192.01 KiB) Zobrazeno 2103 x
20140520_174833.jpg
20140520_174833.jpg (201.92 KiB) Zobrazeno 2103 x
0 x
Jan Ptáček

Ladik

Ted jeste zkusit zda se nevypne PC k tomu zapojene :-)
Vychozi je teda ta UPSka?
0 x