❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Kontakt JON - Routery NETIS
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontakt JON - Routery NETIS
Petře taky se mi ten tvuj MK nezdá. Mám doma starou 493AH s Nkovou kartou a dava mi to do netu 48/48M (limit priopojky)
0 x
Bývalý ISP...
-
- Kontaktovat uživatele:
Dělá to jak hAP ac lite, tak to dělala i 951G. Umístění v rámci místnosti je úplně jedno. 3 telefony, 2 notebooky a na všech to chodí špatně. Nezávisle na výkonu, prakticky nezávisle na kanále, nezávisle na verzi ROS.
Vezmu ale RB433 + R52n-M a na 1 pendrek není problém těch 40Mb dostat. Jak to má ale integrované antény, tak to nechodí s žádným nastavením.
Vezmu ale RB433 + R52n-M a na 1 pendrek není problém těch 40Mb dostat. Jak to má ale integrované antény, tak to nechodí s žádným nastavením.
0 x
Petr Bačina píše:Dělá to jak hAP ac lite, tak to dělala i 951G. Umístění v rámci místnosti je úplně jedno. 3 telefony, 2 notebooky a na všech to chodí špatně. Nezávisle na výkonu, prakticky nezávisle na kanále, nezávisle na verzi ROS.
Zaklad mikrotiku je blbe nastavenej, pokud si to dobre nenastavis, tak se neni cemu divit ...
Postni sem konfiguraci.
Viz muj test, ano je to 5G, ale na 2.4G davam taky max np ... A v TCP to dokaze generovat pres 400Mbit (je to vuci PC a telefonu
- Přílohy
-
- WiFi 5G.png (28.12 KiB) Zobrazeno 4603 x
0 x
test na wAP AC
teď jsem zkusil test PC kabel wAP vs 802.11ac 2x2 80MHz a dělalo to iperf 400Mbps
poznatek - pokud jsem měl na 5GHz karte nastaveno 802.11a/n/ac, test max 100Mbps, pouze ac => 400Mbps, ale to předpokládám záleží dost na ovladačích v pc
capsman lokálně 150Mbps max (100% CPU), bez něho 400Mbps + fast path = 60%CPU,
teď jsem zkusil test PC kabel wAP vs 802.11ac 2x2 80MHz a dělalo to iperf 400Mbps
poznatek - pokud jsem měl na 5GHz karte nastaveno 802.11a/n/ac, test max 100Mbps, pouze ac => 400Mbps, ale to předpokládám záleží dost na ovladačích v pc
capsman lokálně 150Mbps max (100% CPU), bez něho 400Mbps + fast path = 60%CPU,
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
iTomB píše:Zaklad mikrotiku je blbe nastavenej, pokud si to dobre nenastavis, tak se neni cemu divit ...
Co bych tedy podle tebe měl změnit?
http://imageshack.cz/images/2017/07/23/hap.png
0 x
Tak si hlavne nastav HW retries na 15
. Kdyz se v tom nevyznas, netvrd, ze to nefunguje. Pripadne si sniz vykon.
Muj test z roku 2009 pri venkovnim pouziti.
Muj test z roku 2009 pri venkovnim pouziti.
- Přílohy
-
- Mikrotik - Hardware retries - popis.PNG (25.49 KiB) Zobrazeno 4549 x
0 x
hw retries neřeš. Srovnáváš 0 proti 15. Kdo nastavuje 0? default je 7.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
-
- Kontaktovat uživatele:
iTomB píše:Tak si hlavne nastav HW retries na 15. Kdyz se v tom nevyznas, netvrd, ze to nefunguje. Pripadne si sniz vykon.
jj díky za radu, ale vůbec nic se nestalo... co tam máme dál?
Prostě je to blbý, ale jak jsem psal "...někde funguje to a jinde zase tohle...". Dřív bych se hádal, že mikrotik pojede lépe jak levná čína, ale takhle prostě běhá blbý Netis WF2780 za 1000,- s daní. Jinde nám krabicová MKčka chodí dobře, ale jako na potvoru u mě doma ani prd. A teď takhle laborujte u klienta... ahaaaa...
2G - 20MHz, 2chain
5G - 40MHz, 2chain
http://imageshack.cz/images/2017/07/23/netis.png
0 x
jak máš nastavený security? proč máš nastavený distance na indoor?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
hapi píše:jak máš nastavený security? proč máš nastavený distance na indoor?
Distance na indoor na to nema vliv, mam to nastaveno na 10tkach MK domacich ap. Ano, security muze mit vliv na max prenos - urcite tam mit wpa2 aes (ne tkip) a potom, vyresit se to asi uplne nemusi, protoze to muze byt i nejaka chyba / nestandardni vec primo v ntb.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Používám jenom WPA2 AES, širfování zapnuté/vypnuté nemá vliv. Je to jednoduše prostředím a kombinací zařízení.
0 x
zkus upgrade ovladačů ve widlích
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Mě občas u HAP lite pomohlo, když jsem nastavil kanál na auto. Bylo s tím dost sraní, dávám proto TPlinky a mám klid. Vespod maj klienti heslo, když si ho nepamatují nebo router zresetují 
0 x