❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak si v Plzni postavili gigabitový internet

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
divizna

Re: Jak si v Plzni postavili gigabitový internet

Příspěvekod divizna » 10 years ago

hol píše:Nikdy jsem se o OS moc nestaral. Ale když už jsem si pročetl většinu tohoto fakt zajímavého fóra, zajímalo by mě, jak to tedy je s platbou u OS. Smlouva s uživatelem, jak jsem pochopil u OS být nesmí a platit by se měl tedy pouze členský příspěvek (všichni stejně?). Můj dotaz pramení z praxe, kdy okolní OS nabízí tarify, dělají smlouvy na x let, slevy podle nálady a konkurence, stejně jako my komerčáci. Pouze k tomu dodávají, že to dělají zadarmo. Což ale stejně není jak ověřit.

díky

Takové jednání OS je přinejmenším podivné.

V OS mají mít všichni buď stejný příspěvek nebo maximálně rozdělený dle technologie, smlouvy tam žádné být NESMÍ (pouze přihláška do OS, s tím, že členství lze kdykoliv ukončit a nebo pozastavit). Tarify jsou z mého pohledu špatně, a tuším, že v NFX se to už také řešilo, že to být nesmí.

Slevy se dají dělat jen tak, že by Rada nebo Valná hromada rozhodly o odpuštění příspěvku danému členovi. Lze to udělat zpětně, a nebo na základě nějaké skutečnosti. Odpustit příspěvky lze třeba tehdy, jestliže by nějaký vysílač měsíc nefungoval/fungoval špatně, tak členům tam poté odpustit příspěvek, protože jim připojení do sítě nejelo.
0 x