❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

EPS CyberPower

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
hapi

Re: EPS CyberPower

Příspěvekod hapi » 11 years ago

postujete tady tu UPSku... když si vemete novější řadu (SMX) tak tyhle ztráty na prázdno nemá tak vysoký. Máme u serverů 1000AV verzi a nemůžeme si jí vynachválit. Nicméně kupovat 1000VA upsku na zálohu 70W je prostě ztrátový a pokud se z týhle SMX neodebírá aspoň 400W tak je efektivita tak trochu tragická. Aktuálně máme zátěž 500W a ukazuje efektivitu 97 procent a já bych tomu věřil protože i na baterky vydrží hodně a teplej vzduch z ní nejde i když se větrák v ní zapne. Ještě mají 700VA verzi a tam při odběru 70W píšou 85% účinnost z baterií nicméně by měla stále minimální množství odebírat sama na prázdno. Na druhou stranu je to stále velká a těžká kráva. Koukal někdo z vás na solární komponenty? Neni tam něco co by šlo použít/poskládat do funkčního ideálně online UPSky?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 11 years ago

Ja jsem tu UPSku postoval jako nahradu EPS Cyberpower. Ty XL jsou spolehlivy.
Tam, kde mam zarizeni s odberem do 70W, davam AD-55, nebo AD-155.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 11 years ago

No napisal som tomu bystričanovi, zoberem jeden na skusku. Ak to bude robit somariny, hodim im to o hlavu. Uvidime
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 11 years ago

midnight_man píše:No napisal som tomu bystričanovi, zoberem jeden na skusku. Ak to bude robit somariny, hodim im to o hlavu. Uvidime

skusal si to uz?
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

Mohu se zeptat jak dlouho asi by mohlo vydržet bez proudu zařízení které bude papat kolem 200W a budu mít ten nejmenší cybepower s baterií 100Ah/12V.
Potřeboval bych zhruba 3 hodiny.

Děkuji
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 11 years ago

Hoď si to do této univerzální kalkulačky:
http://www.menice-napeti.cz/menice-napeti-vypocty.php

A nebo se podívej na tabulku přímo pro CyberPower:
http://www.ipmedia.cz/img.asp?attid=52941
0 x

okoun

jo tak to vypadá na ty 3,5h raději koupím ještě 120Ah, nejlépe kdyby šlo to připojit sériově 2x 12V 60Ah
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

David2006

Příspěvekod David2006 » 11 years ago

okoun píše:Mohu se zeptat jak dlouho asi by mohlo vydržet bez proudu zařízení které bude papat kolem 200W a budu mít ten nejmenší cybepower s baterií 100Ah/12V.
Potřeboval bych zhruba 3 hodiny.

Děkuji

Na 200W bych šel na ten střední Cyberpower. Si vem že máš 420W a do cca 40% ještě sinus. Takže osobně bych z toho nejmenšího víc jak 150W nebral. V pátek jsem jeden nejmenší nasadil load 6-7% a 90Ah baterka - lambáda 8) . Toughswitch 8 port 1xRocket 4x NS M5.
0 x

okoun

tak proč tam píšou že je to na 400W? ten větší je o dost větší a ten se mi do racku nevleze navíc účinost by byla mizerná, kdyžto tento který by pracoval na 50% by měl dobrou účinnost.
jako píšou že při větší zátěži to pom dává trapezoid, ale zajímalo by mě jaký to má potom dopad na zdroje v serverech či na spínané zdroje třeba pro mikrotiky, pokud žádný tak nemá smysl chtít čistý sinus
0 x

David2006

Ptáš se sice dobře, ale riskovat to kvůli tomu nehodlám - racky si dimenzuji i s ohledem na záložní zdroje a pokud bod papá přes 150W, tak už těch pár kaček rozdílu se zaplatí.
0 x

okoun

riskovat? hmm takže o tom nic nevíš jen se bojíš...
0 x

David2006

Nu ano, nemám potřebu to zkoumat a trvale napájet svá drahocenná zařízení trapézem 8) .
0 x

puhy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod puhy » 11 years ago

Chlapi Vám to fakt funguje spolehlivě bez těch F02 záhadných chyb u CyberPoweru co se tady řešilo před časem?

Mě teda CyberPower už nesmí do sítě...
0 x
Jan Půhoný

http://www.puhy.net- připojení k internetu a VOIP telefonování v Chocni a okolí
https://www.puhy.cz - spolehlivý obchod s elektronikou
http://www.gsm-spinac.cz - ovládejte spotřebiče mobilem

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 11 years ago

Zatím max. spokojenost. Momentálně se EPS trochu fláká, uvidíme časem, je v plánu dosáhnout zátěže okolo 3kW, kdy počítám se zálohou okolo 3 hod.

Obrázek
0 x

David2006

Tisícovku mám necelý rok a šestistovku pár dní, ale budu jich kupovat za chvíli víc. Nepamatuji si celý thread, ale Voju zde psal o 18kusech. Nemyslím si že Cyberpower je to nejlepší, ale myslím že pro moje potřeby je zatím dostačující pokud to nebudu zatěžovat na víc jak 35%.

Voju:
viewtopic.php?f=4&t=11234&start=90
0 x