❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Kam Zmizel Hapi ?!

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
honzam

Re: Kam Zmizel Hapi ?!

Příspěvekod honzam » 13 years ago

rouchi píše:No nevim, příspíval jsem v nějakých jeho Theadech a ty uplně zmizely.

Protože mu to místní moderátoři promazali. Včetně BANu.
Nemocný rozhodně není.

Taky se mě nelíbí co se tady poslední dobou děje. Myslím že kvůli pár závadným příspěvkům se mohlo jednat jinak.
Né hned mazat témata a rozdávat Banány.
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 13 years ago

Ano dostal ban (i nedostal) a smazali mu jeho forum o tom jeho systemu sam me to psal.
Kdyby nekdo chtel vyrobil shiled na SEXTANt a snizuje to ruseni o +7dB.
http://galerie.skylan.cz/main.php/v/sky ... nt-uprava/
Je to prereleased, prní zkušební kousek.
Jde to tu zkopce.
0 x

zdenek.svarc
Administrator

Příspěvekod zdenek.svarc » 13 years ago

Kam zmizel Standa nevím, a popravdě mě to nijak netrápí, protože za celou dobu svého zdejšího působení znechutil víc lidí, než kolika pomohl. Odpovím však na myšlenky, které tu zazněly:

1) Samovolné mazání příspěvků je fikce. Díval jsem se do moderátorského panelu a pokud jsme smazali nějaký příspěvěk, tak se jednalo o doublované příspěvky, přání pisatele nebo něco podobného. Mimochodem, když už o tom mluvíme, kopie PM:

Sent: 08 Jan 2012 12:14
by hapi
zdravim,

poprosil bych o smazání příspěvků v ************************** ale nechat první a poslední příspěvek ********. Bylo by to možné?

Děkuji.

Jinak pokud některé vlákno nenajdete na původním místě, pak se pravděpodobně přestěhovalo do správné části fóra (často například z Verze do Konfigurace). Což nijak nevadí, protože fóra jsou identifikované číslem, stejně jako jejich URL. Co se týká vyloženě mazání, tak výjimku tvoří vlákna, které zakládám já, pro provozní účely, ankety, informování a podobně. Ty se zpravidla nachází ve fóru Provozní informace a pokud nejsou aktuální, mažu je.

2) Standův banán. Standu jsem upozorňoval, aby se ve své rétorice zklidnil a psal slušně. Provokoval tak dlouho, dokud skutečně dostal na 60 minut ban, od té doby je od něj klid.

3) Vznik jiného fóra uvítám. Nedávno zaniklo fórum provozované na http://www.futureshop.sk a prostor pro jiné fórum tady určitě je. V posledních dvou letech se zde začala tvořit jakási samozvaná grafomanská elita, která kafrala do všeho a do všech, a její přesun z tohoto fóra na nové by byl přínosný pro všechny strany. Budu první, který to zapije.
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 13 years ago

Myslím, že více lidem pomohl, včetně jeho dlouho funkčního dema co tu jelo...
zkontaktoval jsem se s hapim a dal mě nějaké pravdivější informace z protistrany.
Obrázek
žádal o smazání několika příspěvků a místo toho mu byl smazán celý thead, tím se Hapi lidově řečeno urazil.
Kdybych chtěl smazat několik zbytečných příspěvků a místo toho mi byl smazán celý thead nebo dokonce celá sekce... taky by mě to asi moc nenadchlo....
nehledě na to, že požadavek je starý a vzatý zpět.....
obrázek si udělejte všichni sami
0 x

zdenek.svarc
Administrator

No to jsi Standovi ani sobě moc nepomohl, když se dosvědčujete ke snaze manipulovat s vláknem tak, že chcete smazat všechny příspěvky, kromě pochvalného. Ale budiž, nemusím rozumět úplně všemu na světě :-)

Hlavně jsi však zapomněl podotknout, že se jedná o Komerční fórum a demo na svůj komerční software, které měl Standa od ISPforum.cz zdarma a na dobu určitou.
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 13 years ago

Myslel sem, ze to nebude treba, nejak se to zas ucese, ale obecne - za sebe tedy koncim a jen obcas nakouknu zda neni neco noveho, treba odkaz na poradne forum a ne radoby-forum kdyz admin nic nedela, moderatori nejsou a kdyz se to najednou zmeni, tak "kmenovy" uzivatele dostanou pres ruce - fakt bezva pristup ... Jen tak dal ... :roll:
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 13 years ago

:-D pane Švarc nic proti, ale asi jste nepochopil ani mě ani Hapiho.
:-D jeho demem sem rozhodně nemyslel demo jeho komerčního systému, ale jeho demo přístup na hraniční router Mikrotik, kde se jistě inspirovalo mnoho uživatelů fóra.
Zároveň nemyslím si že jsem já nebo Hapi chtěl jakkoli zmanipuilovat jeho thead... a proč Hapi chtěl smazat všechny příspěvky kromě mého? Protože v theadu měl cca 30 svých příspěvků, kde popisoval různé changelogy a úpravy - do té doby než si uvědomil, že by bylo praktičtější změny, novinky a úpravy dokola editovat v prvním příspěvku. Jakmile to tak začal dělat požádal vás právě o tuto úpravu. Jeho systém jsem chválil, což považuji jako jeden z jeho zákazníků za produktivní, jelikož jsem stále přesvědčen že systém je velmi povedený a udává se opravdu správnným směrem jednoduchosti, a použitelnosti.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

A dalo by sa to bez tých osobných narážok? :) Nie je to snáď jedno akým tónom kto čo píše?? Čo sme tu..kde?... Treba Vám hosting na forum, že sa nevojde tolko prispevkov? Ja som ho osobne nepoznal ale XYZ krát som dostal poradené, veľmi užitočne poradené...nie len tak od brucha spoza stola páni. Takže si uvedomte než začnete znechucovať tých čo tu prispievajú svojou prácou, že tu pak ostane len veľa otázok, teoretických žvástov...a nebude tu praktickej rady. Dovolim si tvrdiť, že je tu len velmi malo ludi ktori dokazu s praxe niečo rozumné odovzdať ostatným...a nalejme si čistého vína, nie každý je ochotní poradiť možno svojej konkurencii.

Mne osobne je fuk či si niekto zastáva MK alebo UBNT...či má ostrejšie príspevky alebo si napíše svoj názor... noa? Ak je výsledkom konštruktívna rada a vyriešenie problému tak je to OK.... Amen :)

Ja som len zvedavy ktorí z vás mudrlantov čo tvrdia, že jeho odchod je prospešný...dá k nahliadnutiu svoj hraničný router pre ostatných, aby sa mohli inšpirovať a naučiť sa niečo prospešné.
0 x

Noxus28

Příspěvekod Noxus28 » 13 years ago

Vitajte v komunizme?! Nie som početný prispievatel tohoto fóra ale trávim tu veľa času a úprimne povedané práve jeho volnosť ma sem pririahla. Pokial mi odborník napíše ze je niečo chujovina tak to tak s najvačsou pravdepodobnosťou je a je mi u ... ako to napíše. S malou dušičkou som Hapimu písal s prosbou o pomoc a nikdy mi ju neodmietol a bol ochotný či bola noc a či den sa baviť pre neho o banalitách pre mňa o intergalakticky zložitých veciach. To čo sa tu deje je páni bohužial fraška. Chceli ste kultúru v príspevkoch? Mazanie a presúvanie čo i len trochu OT? Tak to vám takýmto štílom ostane len tá kultúra a odbornosť pôjde do "hovna". Z tých OT sa človek naučil mnohokrát viac správnych spôsobou ako vec urobiť aj keď sa to nezhodovalo s názvom topicu. Škoda že som sa tu zdržal len 1 rok kým nastal tento BOOM slušnosti a poriadku pred odbornosťou a informovaním :cry:
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 13 years ago

Moment, vraťme se nyní trošku na zem.
Nikdo tu nikdy neřekl, že Hapi není technicky erudovanej a že mu někdo dělá naschváli. Určitě to překoná znalostně 80% přispěvovatelů.
Ale to, o čem psal Zdeněk bylo to, že ve většině případů Hapi řekněme nezvolil správný podání odpovědi a i když mu z druhý strany někdo dotáhl přesvědčivý argumenty, pořád se přel - říká se tomu EGO :lol:
Já si Standu vážím jako odborníka, stejně tak jako spoustu ostatních z vás. Když jsem sem v 2007 roce vlezl, Mikrotik bylo pro mě sprostý slovo. Proto sem i Zdenkovi psal, že mě velice mrzí, že ta "stará garda" co tu dřív byla a aktivně přispívala a pomáhala, tak tu už skoro nechodí - vyjma asi Leeonka a pár dalších. Je to asi dáno tím, že Mikrotik se dostal do stádia, kdy už prostě není nic nového a ty věci, který se dřív řešili, jsou dnes vyřesený a nikdo z těch původních bejků nemá sílu, čas a ani chuť popisovat, jak správně omanglovat packet. V tomhle byl Hapi zase přínos, že i přes nevlídnou formu dokázal tomu nováčkovi poradit (a někdy ho i odradit :-D)
Spousta z vás nyný aktivně příspívá do OT témat, protože to je prostě zlehčení toho nekonečnýho ladění, stavění, bastlení a boje s konkurencí. Spousta z vás se také přesunula do jiných vláken, zabývajících se jinou problematikou než Mikrotik - např UBNT, Monitoring, 10GHz (bože, David2006 :shock: ). Jen Hapi dále přispíval i do těch méně atraktivních pro většinu z vás...
Mě osobně mrzí, že se zde tak málo a detailně věnujeme backbone, okruhům, lambdám a všemu, co začíná za naším hlavním routerem a končí někde na peeru. Na druhou stranu chápu, že 90% z vás je jedno, přes kolik a jaký switche a po jaký vlaně teče Tondova sprostá fotka z vaší sítě adresovaná Marušce v síti konkurence :wink: Ale potom přijde na lámání chleba, viz: viewtopic.php?f=62&t=7788 nebo problém vytížení linek na jedno TCP spojení a najednou má spousta z vás ten problém taky :) - ale to jen malé odbočení.

Takže za mě, Hapi určitě ano, ale buď v rozumné míře nebo moderovaně.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Každý kdo něco zná, je přesvědčený o své pravdě až do morku kostí. Někdy to pravda není ... a i on je leckdy rád, že ho někdo jiný pošle do prdele :-) Řekl bych, že v našem oboru je to poměrně rozšířený nešvar.
Tedy souhlasím se sub_zero, i OT má svůj smysl.
0 x

zdenek.svarc
Administrator

Děláme z toho zbytečné drama. Fórum je plné šikovných lidí, schopných a ochotných pomoct, to nemějte vůbec strach. Zatímco v tomhle vlákně zbytečně tlacháme, v ostatních se v tu samou chvíli řeší spousta užitečnách věcí. Jde to se Standou i bez Standy, s moderátory i bez nich. Když říkám, že Standa víc lidí znechutil než pomohl, tak netvrdím, že nikomu nepomohl. Vážím si jeho přínosu, ale odsuzuju jeho grafomanství. Není to však jen Standa. Za poslední roky bez důrazného moderátorství se tu vytvořila skupina lidí, která si myslela, že jim fórum patří. To se však mýlí. Fórum nepatří ani jim ani mně. Fórum patří všem lidem, kteří sem přispívají. Bez nás všech by fórum nebylo nic. A do dnešního dne je nás přes 4.000. Takže buď se tato "elitní" menšina vrátí nohama na zem nebo nechť si založí svoje elitní fórum, kde si může vládnout po svém.
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 13 years ago

Proč jste smazali příspěvěk od BIGGa?
0 x

zdenek.svarc
Administrator

BIGG požádal o smazání všech svých příspěvků. Asi se taky urazil :-)
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 13 years ago

na slovensku je projekt skfree.net, tam je vela ludi co len cita a malokto pomoze(slovenska mentalita). Taktiez mnoho hviezd nevie pochopit ze aj oni zacinali.
Ispforum bolo velmi otvorene a to sa mi pacilo a myslim ze len nie mne....tak dufam ze napriek tymto srackam co sa tu odohrali, to bude pokracovat ako bolo.
S hapim som sa tiez parkrat chytil, ale v ramci zdraveho rozumu....a velakrat mi napisal poucnu radu....jeden z mala na tomto fore....takze ludi ako on treba na takychto forach uvitavat a nie ich kritizovat......
.....
0 x