No vnimám to tak, že vedení v Holandsku došlo, že to v ČR funguje trochu jinak. Že, že nejde aplikovat jejich model, který všichni respektovali. V ČR všichni honem honem akci na půlroku skoro za nákladku a po roce zařvou: PÁPÁ a UPC honem přispěchalo s retenční nabídkou a znova.. Zákazníka to stálo nejmíň kolik mohlo u firmy, která má renomé a kvalitu služeb na jedné z nejlepších úrovní v ČR.. Teď ho to bude stát o 80 Kč navíc a měsíc.. Pozitivní je také změna, že zákazníci si zařízení pronajímají a není za korunu.. U soudu totiž celkem často argumentovali, že si zařízení koupili na začátku za 1 korunu a pak ho nevraceli, čímž UPC v rámci modemu DOCSIS V 3 vznikla přímá škoda cca 85 USD.
No klienti na tom vydělali, ale UPC nikoliv, protože to má investičně spočítané na dlouhodobou normální cenu 450 za přípojku a měsíc s DPH, tudiž ARPU 299Kř místo 450.. Sami asi tušíte, že to je mimo chuť cokoliv nového dělat.
Mám to spočítané a proto abychom mohli dlouhodobě fungovat s rozvojem a udržbou sítě, pod 270Kč ARPU při 1000 zákazníků bez DPH nesmíme, jinak by nás to jenom živilo a nebylo síť možné projektovat s dlouhodobým výhledem při nulové kolekci od zákazníka při instalaci.
Za minulý rok máme ARPU 379Kč bez DPH a musím konstatovat, že je to tak akorát. Tarifově jsme na tom stejně jako UPC, ale duplexně.
Pro nás to znamená jediné.. Cenám v akcích konkurovat nešlo - respektive moje ochota konkurvat byla NULOVÁ. Teď se to snad trochu ohne .. Doufejme.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
UPC
Re: UPC
0 x
ne, kluci, fakt jsem to netestoval na speedtestu, ani na pomalém, zavirovaném a nebo antivirovém komplu :) na své síti se s tím komplem dostanu i na 120Mbit.
rychlost co jsem psal posledně je v noci a nebo dopoledne, přes den je to tak 20Mbit.
rychlost co jsem psal posledně je v noci a nebo dopoledne, přes den je to tak 20Mbit.
0 x
Leeonek píše:ne, kluci, fakt jsem to netestoval na speedtestu, ani na pomalém, zavirovaném a nebo antivirovém kompluna své síti se s tím komplem dostanu i na 120Mbit.
A jsi na UPC síti nebo bývalý karneval? Sídliště nebo rodinné domy?
Měl jsem kdysi UPC (Karneval) v rodinných domech a výpadky na denním pořádku. Často jim teklo do bedny s kabely a útlum na trase měl velmi proměnlivou hodnotu

0 x
je to přímo upc, zřízeno tak před 3ma roky, Brněnské sídliště. Asi 3 měsíce zpět, se tu řešily problémy s propustností, dlouhé pingy, rychlosti kolem 3-5Mbit (u 110Mbit tarifu). To bylo haló, ale to se řešilo podle mě ve větší části Brna, alespoň podle toho co jsem se dočetl na fóru.
0 x
Me potesili s tim pripojovacim poplatkem 
Znami co maji UPC to delali vzdy tak ze smlouvu po roce vypovedeli a obnovili aktualni akcni nabidku. Ted by museli kazdy rok priplatit 1000.
Ted nam nedavno zasitovali par baraku, kde jsme byli "monopol" asi 7 let. Tak alespon zavedli barieru k presunu nasich stavajicich zakazniku
Obracene je to v pohode,pac od nas je instalace v bytovych domech vetsinou za nula.

Znami co maji UPC to delali vzdy tak ze smlouvu po roce vypovedeli a obnovili aktualni akcni nabidku. Ted by museli kazdy rok priplatit 1000.
Ted nam nedavno zasitovali par baraku, kde jsme byli "monopol" asi 7 let. Tak alespon zavedli barieru k presunu nasich stavajicich zakazniku

0 x
Zdrazeni UPC je od kvetna PLOSNE.. Ze to ale trvalo.. jsem si rikal, jak muzou s temahle cenama kryt naklady na Docsis 3.0
0 x