Ještě by mě zajímala jedna věc. Dejme tomu že máme RB532 + 5G karta tp link.
Klient se v mrazech odpojuje, jakmile se oteplí tak se zase připojí. Tipujete to na vadný routerboard nebo kartu?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mrazy a strasti ISPíků
Pokud se rebootne aniž by měl nastavenej watchdog nebo kousne, tak to tipuju na RB, pokud normálně jede ale ztratí signál, tak karta. Ale klidně to může být i něčím jiným.. 

0 x
Anténou to není. Ta zůstala původní a jede to s ní...
Spíš to vypadá na tu kartu. Není to kouslý ani rebootnutý. Pouze se to odpojí od AP
Spíš to vypadá na tu kartu. Není to kouslý ani rebootnutý. Pouze se to odpojí od AP
Repkins píše:Pokud se rebootne aniž by měl nastavenej watchdog nebo kousne, tak to tipuju na RB, pokud normálně jede ale ztratí signál, tak karta. Ale klidně to může být i něčím jiným..
0 x
honzam píše:Jaké nyní řešíte problémy při -20C ?
Nám lehnul jeden Summit 10G spoj. Jednotka ukazovala -11C teplotu uvnitr ale rozpojovalo se to a pak konec.
Nám spoj zatím drží. Uvidíme dnešní noc, zatím to vypadá na rekord.
- Přílohy
-
- summit.png (17.1 KiB) Zobrazeno 1913 x
0 x
Aktuálně je venku -15, zatím všechny summitky ukazují přibližně kolem -7. Jediný 11Ghz Saf mám monentálně +12, ale vzhledem ke spotřebě 37W se asi není čemu divit :)
Freemile od Safu ukazuje kolem -5, Siklu je na nule.
S RBčkama zatím žádný problém, dokonce ani zde uváděné 532ky
Freemile od Safu ukazuje kolem -5, Siklu je na nule.
S RBčkama zatím žádný problém, dokonce ani zde uváděné 532ky
0 x
tady to vypadá na rekord, už teď je tu -19, jsem zvědavej na ráno
jinak taky všechno jede, jen jeden rozvaděč jsem nadopoval o 60W žárovku, protože v něm šla teplota k nule a RB1000 to nerada, teď už tam má zas jak v pokojíčku
jinak taky všechno jede, jen jeden rozvaděč jsem nadopoval o 60W žárovku, protože v něm šla teplota k nule a RB1000 to nerada, teď už tam má zas jak v pokojíčku

0 x
No u nas je posledne noci tak okolo -25 az -27, vsetko sa tvari ze je OK akurát na jednom spoji mi CCQ z jednej strany v noci dost klesa, musim overit ci je to koli teplote.
0 x
mates78 píše:honzam píše:Jaké nyní řešíte problémy při -20C ?
Nám lehnul jeden Summit 10G spoj. Jednotka ukazovala -11C teplotu uvnitr ale rozpojovalo se to a pak konec.
U nás dnes rekord -14C uvnitř jednotky Summit. Spoj jede. Siklu hlásí -5C a taky jede
- Přílohy
-
- teplota.jpg (84.83 KiB) Zobrazeno 1913 x
0 x
honzam píše:mates78 píše:honzam píše:Jaké nyní řešíte problémy při -20C ?
U nás dnes rekord -14C uvnitř jednotky Summit. Spoj jede. Siklu hlásí -5C a taky jede
Orcave 1S10 hlasi +12C a venku je -15C. Asi dobre vytapeny.
0 x
tady bylo -25° a vše ok
jen v siklu přes SSH v show system to hlásí -4° a přes SNMP to vrací 6°
jen v siklu přes SSH v show system to hlásí -4° a přes SNMP to vrací 6°
0 x
- midnight_man
jak moc se da verit mereni v RBckach ? sxtcko mi dnes ukazovalo +1St.C ale paradoxne protikus o 90m vejs na 30ti metrovem TVP ukazal +10St.C. asi topi nadlimit.
PW
PW
0 x
midnight_man píše:dnes v noci rekord za celu zimu, MikroTik Groove 1°C na plošaku.
a hnulo to se signálem?
0 x
- midnight_man