❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

PC pre ROS 5 s co najnizsou spotrebou

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
hapi

Re: PC pre ROS 5 s co najnizsou spotrebou

Příspěvekod hapi » 13 years ago

rado3105 píše:Ktory typ supermicro na atome mate overeny ze ide na 100% bez problemov, aj routeros aby bol plne kompatibilny?
Napajanie riesite ako, cez pico-psu?

všechny jsou stejně podporovaný, všechny jedou ok.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

hapi

miract píše:Ten CPU skace mezi 55-70%. Relaně tam teklo 220Mbit + jsem k tomu pustil TCP bandwidth test s jednim spojenim a 50Mbit omezenim. Vic jak 270Mbit neda Alča.

jo na btestu mi to dalo skrz 800Mbit ale v realu to mám stejný jako pcwifi. Mezi 750G a 450G neni rozdíl. Dokonce tam je stejnej procák i chip switche. Teď záleží jestli tam máš nějaký stahovače velkých objemu jednim spojením nebo zálohovače netu skrz torrenty, to tomu totiž dá na prdel.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

hapi píše:
miract píše:Ten CPU skace mezi 55-70%. Relaně tam teklo 220Mbit + jsem k tomu pustil TCP bandwidth test s jednim spojenim a 50Mbit omezenim. Vic jak 270Mbit neda Alča.

jo na btestu mi to dalo skrz 800Mbit ale v realu to mám stejný jako pcwifi. Mezi 750G a 450G neni rozdíl. Dokonce tam je stejnej procák i chip switche. Teď záleží jestli tam máš nějaký stahovače velkých objemu jednim spojením nebo zálohovače netu skrz torrenty, to tomu totiž dá na prdel.

Ale ja tam ve spicce dosahnu 280Mbit REALNYCH dat od stovek PC se stabilnim pingem a nesekajici se IPTV. Tim Btestem jsem jen vyplnil schazejicich 50Mbit, nebot lidi tolik nesosali...

Na RB450G je navic hradlove pole XILINX, ale je mozne, ze je tam z duvodu vetsi pameti.
0 x

hapi

sem to říkal, vyplní to velký datový toky (iptv). Bez toho by to šlo do kolen jako nám.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

torrenty tvori max 5-10Mbit, ale spis mene, lidi vesmes sosaj z uloz.to apod. blbosti,cuci na TV online apod.

No situace je celkem na prt, 750tka pujde do pryc a misto ni zrejme nejaky Atom a VLAN svišť.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

miract
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:sem to říkal, vyplní to velký datový toky (iptv). Bez toho by to šlo do kolen jako nám.

Ty jsi me zase nepochopil,ja jsem psal, ze k tem 280Mbitum realneho provozu pusim LOKALNI IPTV, ktera se pres ten router jen routuje a jede stabilne. Kdyby to tak RB450G nestihala, tak to bude kostickovat.
0 x

hapi

dobře tak jinak, kolik z toho je datovýho toku iptv?
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:dobře tak jinak, kolik z toho je datovýho toku iptv?

IPTV 0Mbit
REALNY provoz 220Mbit
Btest 50Mbit

Ale jak pisu, tech 270Mbit to ve spicce udela i CISTE realny provoz. Bohuzel(bohudik) dnes asi lidi moc u pc nesedi, tak jsem tam videl max 250Mbit.
0 x

hapi

hmm tak to mi vysvětli. Teď koukám na RB450G u mě a vidim průtok 50Mbit a CPU na 30%. Leda že by s rostoucím tokem nerostlo současně tak rychle zatížení.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Ja jsem tam videl max asi 75% zateze CPU, ale prumer bude asi tech 60%. Mozna zalezi, ktere ethernet porty pouzivas. Taky na to ma mozna vliv optimalizace ve verzi 5.7, ale tu mas zajiste take nasazenou.
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 13 years ago

Hapi tak hovoris ze ros 5 mi na vsetkych supermicro pojde bez problemov?
Cim to napajas, picopsu?
0 x

hapi

napájíme to normálním zdrojem ale s picopsu nevidim problem. Brána do netu nám běží na picopsu už 3 roky. Jak nový desky od supermicro s intel ethernety tak starší s realteky nebo s jednim ethernetem nebo jenom s jednim jádrem nebo bez IPMI... všechny na v5.0 jedou bez problemu a stabilně. Řekněme od v5.7 nebudeš mít problem ať nežeru. Jistá výhoda je oproti jiným řešením s atomem že tady jsou aspoň intel sítovky už na desce.
0 x

knedlik

Příspěvekod knedlik » 13 years ago

Nám tam toho sice tolik neteče, ale jen tak pro názornost RB750G... edit: pouze routuje + pár pravidel ve FW.

RB750G.jpg
RB750G.jpg (68.04 KiB) Zobrazeno 2078 x
Naposledy upravil(a) knedlik dne 25 Nov 2011 23:39, celkem upraveno 1 x.
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 13 years ago

Samozrejme zavisi co tam na tom je. Mne rb800 ide na 80-90% v spicke. Robi mi to vsetko mozne: routing, firewall, mangle, qt, l7...
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 13 years ago

miract píše:Na RB450G je navic hradlove pole XILINX, ale je mozne, ze je tam z duvodu vetsi pameti.
ajo, toho jsem si vubec nevsiml, to by me docela zajimalo, k cemu tam je ;)
0 x