❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
XBOX a port forwarding
Re: XBOX a port forwarding
NAT 1:1 na brane a klietum co to potrebuji tak naforwardovat porty. Muzes to primo integrovat do toho sveho systemu, at se to da naklikat pres web.. 

0 x
to tam bude 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
všem nedáváme. Tolik jich nemáme. Jen kdo si o ni řekne nebo ji potřebuje aby mu něco fungovalo. Pokud aplikace (xbox) neřeší cestu tak by to nemělo vadit že to budeš routovat přes neveřejky
0 x
Docela by mě zajímalo, jestli vůbec existuje aplikace, která cestu řeší. Z principu jí to musí být fuk ... IP jako IP. Může řešit latence, jitter a bůhví co ještě. Ale rozhodně ne tohle.
honzam píše:Pokud aplikace (xbox) neřeší cestu tak by to nemělo vadit že to budeš routovat přes neveřejky
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Routování přes neveřejky nevadí. Respektive možný problém je ICMP zpět na pakety přišlé zvenku, co pokračují vnitřní sítí a pokud ta hodlá ICMP něco zpět ohlásit (vypršení TTL, nedostupný koncový bod, ...), buď to musím korektně NATnout nebo nepustit ven, to jediné trošku té technice může dělat problém, ale bez problémů se používá (v podstatě to stjené platí i při použití port-forwardu nebo nat 1:1 na bráně isp).
Pokud by to vvadilo, tak je pár způobů, jak to řešit, pokud mám L2 síť, tak někteří používají PPPoE nebo ProxyARP (ale protlačit to takto přes větší síť je opruz). Pokud L3, tak třeba L2TP a zkrátka to pak jde přes vnitřní síť tunelem mezi routerem zákazníka a nějakým agregačním bodem, co mám na páteři a z obou stran se to jeví, že to jde jen vejřejkama. Ale má to dopad obvykle na MTU, což občas dělá potíže.
Hlasoval pro to dát veřejné IPčko až na router zákazníka s kterým se baví přes UPnP, ať už tunel nebo přímo /32 a routing.
Pokud by to vvadilo, tak je pár způobů, jak to řešit, pokud mám L2 síť, tak někteří používají PPPoE nebo ProxyARP (ale protlačit to takto přes větší síť je opruz). Pokud L3, tak třeba L2TP a zkrátka to pak jde přes vnitřní síť tunelem mezi routerem zákazníka a nějakým agregačním bodem, co mám na páteři a z obou stran se to jeví, že to jde jen vejřejkama. Ale má to dopad obvykle na MTU, což občas dělá potíže.
Hlasoval pro to dát veřejné IPčko až na router zákazníka s kterým se baví přes UPnP, ať už tunel nebo přímo /32 a routing.
0 x
Tak jsem taky dnes musel řešit požadavek jednoho zákazníka, kterému neběží Xbox po netu a bohužel jsem to zatím nedokázal rozchodit. Co jsem udělal:
1) Přidělil jsem veřejnou IP adresu na WAN routeru, který od nás zákazník doma má.
2) Na routeru nastavil DMZ (resp. směrování všech portů) z WAN na vnitřní adresu 192.168.1.1
3) Xboxu jsem přidělil tuto vnitřní adresu (192.168.1.1).
Přesto při testu spojení Xbox hlásí, že má přístup na net, ale nemůže se přihlásit na Xbox LIVE. Nenapadá vás, kde ještě může být problém?
1) Přidělil jsem veřejnou IP adresu na WAN routeru, který od nás zákazník doma má.
2) Na routeru nastavil DMZ (resp. směrování všech portů) z WAN na vnitřní adresu 192.168.1.1
Přesto při testu spojení Xbox hlásí, že má přístup na net, ale nemůže se přihlásit na Xbox LIVE. Nenapadá vás, kde ještě může být problém?
0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
DarkLogic píše:Tak jsem taky dnes musel řešit požadavek jednoho zákazníka, kterému neběží Xbox po netu a bohužel jsem to zatím nedokázal rozchodit. Co jsem udělal:
To je zvlastni... Ja to delal uz na x mistech stejne (misto dst-natu ale pouzivam net-map) a nemam s tim jediny problem.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
tak fakt netusim kde mate problem. Me X360 jede at mam verejku NAT 1:1 pres DST-NAT, ale jede mi i kdyz mam verejku sdilenou s ostatnima na siti. K xbox live se prihlasi bez problem. Zrovna vcera se mi stahla nova aktualizace Dashdoardu... Spis jestli neni problem v tom ze na hlasovou komunikaci mam za to ze musí mít zaplacenej GOLD
0 x
Bývalý ISP...
Tak po dlouhém zkoumání, kde je problém, jsem na to konečně přišel. Kdyby někoho zajímala příčina: z nějakých snad historických důvodů jsme měli na hlavní bráně zakázaný forward několika služeb podle portu. Xboxu vadilo, že je v tomto seznamu také port 88 UDP (Kerberos). Po odstranění ze seznamu zakázaných služeb projede test připojení k Xbox LIVE bezproblému.
0 x