❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Pomoc s vyberem 1 Gbit LAN sitovky do hl. routeru

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Pintero
antispam: Ano

Re: Pomoc s vyberem 1 Gbit LAN sitovky do hl. routeru

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

hapi píše:ten chip 82574L nám tu běhal už od verze 3.10 i když mikrotik hlásil že je to neznámé zařízení, běhalo to v pohodě. V PCčku byly 2x duální supermicro na který se dávaji.

je to mozny, mam tu k dispozici tyhle PCI 1x Intely: http://www.alza.cz/intel-pro-1000-gt-d57448.htm
a tyhle PCI-E x1 http://www.alza.cz/sitova-karta-intel-pro-1000-ct-desktop-adapter-d110188.htm
a u verze 4.10 mi to naslo ty PCI a byly funkcni. PCI-E x1 v Interfaces ve verzi 4.10 vubec nebyly. Objevily se mi az pri upgradu na v5
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 13 years ago

Takze potvrzuji. V MK 3.28 sitovky nenalezeny, upgrade na 5.6, tam jiz je vsechno videt. Oddelal jsem LAN sitovky a nechal pouze PCIe. Odstranil se tim i problem se sdilenim IRQ. Vsechno funguje jiz dobre, tj. rizeni rychlosti je tak, jak ma byt.
0 x

pepulis

Dokaze mi nekdo vysvetlit, z jakeho duvodu muze dojit k dropovani paketu na hlavnim routru, viz. obrazek.

LAN - pripojena k RB250GS
LAN-server - pripojena primo k debian serveru
WAN - pripojena k RB411AH

LAN a WAN jsou Intel 1 Gbit. sitovky, ktere jsem kupoval (viz. tohle vlakno).

Diky.
Přílohy
drop.png
drop.png (6.61 KiB) Zobrazeno 913 x
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

nevidim tam dropy ale errory. To je sakra rozdíl. Errory jsou chyby na fyzickym mediu. Typicky se to stává při nestejný zemi mezi zařízeními. U RB250GS je průser protože nemá kovový konektory takže ho těžko uzemníš stíněným kabelem ale RB411AHčko by jsi mohl. Nahraď kabely buď za stíněný cat 5e nebo propoj šáska zařízeních mezi sebou nějakym kablíkem. A nebo by možná stačilo vyměnit zdroje k RBčkám a použít takový, co maji mínus spojenej se zemnícím vodičem v zásuvce ale to je bez záruky. Prostě musíš vyrovnat potenciály mezi zařízeními. Vem si měřák a kolik schválně naměříš voltů mezi kovovym konektorem na routeru a na rb411ah. Já tam měl přes 70V. Dělaji to zdroje. Naprostá většina jich má mezi mínusem a zemí v zásuvce okolo 70V. Ty zdroje co jsou uzeměný to maji většinou v pořádku.

Nám se to tu stávalo mezi ceragonem a bránou a vyřešilo to propojení extra zemí case ceragonu a brány. Taky errory nastoupily když se sepnuly větráky v racku. Fakt zábava. Dokonce je ukazuje i orcave.

Za jak dlouho se ti to vůbec napočítalo?
Naposledy upravil(a) hapi dne 26 Oct 2011 16:43, celkem upraveno 1 x.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

pepulis

Mas pravdu, myslel jsem erory (nevim, kde sjem k tem dropum prisel). Je to nascitane za cca 30 hodin provozu. Zkusim to s tema kabelama - koupim stinene patch kabely a vymenim to...
0 x

pepulis

pepulis píše:Mas pravdu, myslel jsem erory (nevim, kde sjem k tem dropum prisel). Je to nascitane za cca 30 hodin provozu. Zkusim to s tema kabelama - koupim stinene patch kabely a vymenim to...

Predtim jsem tam mel sitovky 3COM (PCI) a tam to nedelalo. Zapojeni bylo stejne jako nyni, pouze sitovky jsou ted PCIe.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

jestli ti pomuzou stinene kabely to teda nevim... ja pozoruji stejny problem s 1Gbit propojem mezi cisco a supermicro deskou (MT) - je to propojeno 2M patch kabelem, stinenym, cat 5e a vse je pripojeno na 1 zem (ve stejnem racku)... jedine co sem nezkousel je pouzit kabel vyssi kategorie...
0 x
Jan Ptáček

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

použij delší kabel.
Jo na 3com se to neukázalo protože třeba tuhle hodnotu neukazujou.

Neříkám že je nutný to propojit stíněním kabelem. Propojovaly jsme to tu utpčlem co mělo v sobě ještě 9 měděnej kabel a to jsme daly na šroubek na casu a byl klid.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

pozor na stíněné patchcordy které se tu běžně prodávají. Ty horší mají jen stíněné koncovky ale to je asi tak všechno, trochu líp jsou na tom kabely co mají stínění propojené alespoň sólo drátem uvnitř. Jednou jsem ulomil zobáček a zajímalo mě jak je to uvnitř udělatné, tak sem ten kábl kuch a nestačil jsem se divit. Shodou okolností to byl jen ten s železnýma konektorama a jinak nic. Od té doby kuchám vždy jeden kabel z dodávky :)
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

hmm, jak to tak slysim, tak si ty FTPcka vyrobim asi sam...
0 x
Jan Ptáček

pepulis

Upgradoval jsem RBcka pripojene na LAN a WAN (na verzi 5.7, puvodne tam bylo 5.4 nebo 5.6) a zatim se tam zadne errory neukazuji a to je jiz cca 24 hodin od update. Mozna je to nahoda, nevim ...
0 x