❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Propojení dvou RD
Re: Propojení dvou RD
ja te nechapu.. napises sem, ze chces poradit, pak napises, ze se divis, ze ti nikdo neporadil siklu a pak se tu jeste hadas co lze a co ne... kazdemu je snad jasne, ze legalne to nebude, ale tech 50m ve vzduchu (pokud je to xx metru nad zemi) nemusi nikdo resit...
0 x
Jan Ptáček
No nevím, já to pochopil tak, že chce propojit dva objekty na 50 metrů a nechce načerno natahovat přes cizí pozemky a k tomu nad silnicí v zástavbě optiku, či budovat taktéž načerno trasu přes cizí pozemky a k tomu pod silnicí.
Sumit je zřejmě nad jeho možnosti, tak našel řešení založené na SIKLU.
A zcela otevřeně. Kdyby mi někdo přes můj pozemek natáhl bez mého souhlasu optiku, tak je ihned nešťasnou náhodou přerušena
Bohužel s tímto nemám zkušenosti, ale nepíší (zběžně pročteno) nic o Ful duplexu oproti Sumitu.
A zcela otevřeně. Kdyby mi někdo přes můj pozemek natáhl bez mého souhlasu optiku, tak je ihned nešťasnou náhodou přerušena
Bohužel s tímto nemám zkušenosti, ale nepíší (zběžně pročteno) nic o Ful duplexu oproti Sumitu.
0 x
astec píše:No nevím, já to pochopil tak, že chce propojit dva objekty na 50 metrů a nechce načerno natahovat přes cizí pozemky a k tomu nad silnicí v zástavbě optiku, či budovat taktéž načerno trasu přes cizí pozemky a k tomu pod silnicí.
vubec neznas situaci a pises tu nesmysl. klidne to muze byt pres 1 ulici ve meste ve vysce 20m, kde si toho vubec nikdo nikdy nevsimne. dyt 50m je nic.. nereknu kdyby to byl 200m previs...
nechci tady vypadat jak nekdo kdo dela previsy na cerno, ale pro takovyhle kousek, navic s minimalni investici...
0 x
Jan Ptáček
Minimalni rychlost 100Mb FD? Co tam planujou tahat?
Byl bych spise pri zemi s rychlosti za par kacek a nebo at si do toho zainvestuje poradnej balik.
Byl bych spise pri zemi s rychlosti za par kacek a nebo at si do toho zainvestuje poradnej balik.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
a to snad nejde jenom tak tahat převěsy? mám se projít po městě a vyfotit to jak se zahaji převěsy? Kde to žijete. Převěsy se dneska dělaji jedině na černo. Komu vadí nějakej převěs? Komu vůbec vadí 3mm kabílek vzuchem když vedle je na převěsu kabelovka s nosnym lankem a koax z toho padá a prověšuje se pod lankem. Proč tam nekoupíš teda nějaký 10GHz pojítko? Kup si nějaký co zvládne něco k 200Mbit a hotovo. Nebo snad čekáš, že ti řekneme kup si siklu a pak se tu budeš vozit po nás že ti siklu nechodí?
A víš co, zavolej šťouračovy, objednej si duální 28dB paraboly, dej do nich RB411AH + karty a máš pořešeno. Jestli ti to nesplňuje 100FXD tak do 5GHz vůbec nelez protože to aktuálně nesplňuje vůbec nic.
A víš co, zavolej šťouračovy, objednej si duální 28dB paraboly, dej do nich RB411AH + karty a máš pořešeno. Jestli ti to nesplňuje 100FXD tak do 5GHz vůbec nelez protože to aktuálně nesplňuje vůbec nic.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Jako uprimne receno, me by taky sr@l jakejkoliv cizi preves nad moji zahradou. Pres ulici je mi to burt.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
hapi píše:a to snad nejde jenom tak tahat převěsy? mám se projít po městě a vyfotit to jak se zahaji převěsy? Kde to žijete. Převěsy se dneska dělaji jedině na černo. Komu vadí nějakej převěs? Komu vůbec vadí 3mm kabílek vzuchem když vedle je na převěsu kabelovka s nosnym lankem a koax z toho padá a prověšuje se pod lankem. Proč tam nekoupíš teda nějaký 10GHz pojítko? Kup si nějaký co zvládne něco k 200Mbit a hotovo. Nebo snad čekáš, že ti řekneme kup si siklu a pak se tu budeš vozit po nás že ti siklu nechodí?
dyt tohle se mu tu celou dobu snazim vysvetlit...
reset píše:Jako uprimne receno, me by taky sr@l jakejkoliv cizi preves nad moji zahradou. Pres ulici je mi to burt.
me teda ne... zasel bych za tim ispikem a rek bych mu - jasne, nech si to tu, ale chci litr mesicne a net zdarma...
DOBRE, kdyz uz teda tam ten kabel nechces, tak jdi aspon do laseru...
0 x
Jan Ptáček
net.work píše:astec píše:No nevím, já to pochopil tak, že chce propojit dva objekty na 50 metrů a nechce načerno natahovat přes cizí pozemky a k tomu nad silnicí v zástavbě optiku, či budovat taktéž načerno trasu přes cizí pozemky a k tomu pod silnicí.
vubec neznas situaci a pises tu nesmysl. klidne to muze byt pres 1 ulici ve meste ve vysce 20m, kde si toho vubec nikdo nikdy nevsimne. dyt 50m je nic.. nereknu kdyby to byl 200m previs...
nechci tady vypadat jak nekdo kdo dela previsy na cerno, ale pro takovyhle kousek, navic s minimalni investici...
Obávám se, že ikdyž tu situaci na dném místě neznám, nejsem ten kdo plácá nesmysly....
Asi záleží na osobní statečnosti, nebo nedostatku sebereflexe, či laxních sousech. Ale mohu Tě ubezpečit, že lidská blbost, závist, správný stavební a správný správce komunikace je faktor zcela neodhadnutelný a nevypočítavý. Jednou jsem si dovolil na 50 metrech natáhnout optiku ze střech osmipatrových domů přes silnici a od té doby mám černý puntík. Ale jak tak koukám jinde je to asi zcela běžné a možné.
0 x
Prevesy nacerno delaji pouze debilove, kteri serou na zakony, je to stejne jako podnikat necerno.
U nas jeden takovy taha optiku bezne 200m vzduchem a kdyz jsem chteli my a dali si zadost, tak to pry nelze a pak jsme se zeptali co ze to tam je ve vzduchu, tak se uplne divili a zjistili ze to musi i oni jako stavebni urad resit a ze to tak nelze navic prez hlavni cestu atd.
Ahoj Lada
U nas jeden takovy taha optiku bezne 200m vzduchem a kdyz jsem chteli my a dali si zadost, tak to pry nelze a pak jsme se zeptali co ze to tam je ve vzduchu, tak se uplne divili a zjistili ze to musi i oni jako stavebni urad resit a ze to tak nelze navic prez hlavni cestu atd.
Ahoj Lada
Naposledy upravil(a) Ladik dne 15 Jul 2011 16:13, celkem upraveno 1 x.
0 x
Ladik píše:Prevesy nacerno delaji pouze debilove, kteri serou na zakony, je to stejne jako podnikat necerno.
U nas jeden takovy taha optiku bezne 200m vzduchem a kdyz jsem chteli my a dali si zadost, tak to pry nelze a pak jsme se zeptali co ze to tam je ve vzduchu, tak se uplne divili a zjistili ze to musi i oni jako stavebni urad resit a ze to tak nelze navic pre hlavni cestu atd.
Ahoj Lada
Az na to chlapečku, ze zakon zadne prevesy NEZAKAZUJE. Jedine, kde to muze byt zakazane, je obecni vyhlaska(nebo uzemni rozhodnuti).
0 x
Pisu nekde ze zakazuje? Ja jen ze na to musi byt povoleni od stavebniho uradu, sami nam to na urade rekli a i to tak je.
Nebo ze by potrefena husa, ktera kasle na predpisy?
Pardon za offtopic.
Dal bych tam 2xSXT Mikrotik a pojede ti to jako vino. 100Mbit jedine Siklu nebo treba AirBQ 9GHz na to by to jelo uplne paradne a cena do 30kKc
Ahoj Lada
Nebo ze by potrefena husa, ktera kasle na predpisy?
Pardon za offtopic.
Dal bych tam 2xSXT Mikrotik a pojede ti to jako vino. 100Mbit jedine Siklu nebo treba AirBQ 9GHz na to by to jelo uplne paradne a cena do 30kKc
Ahoj Lada
0 x
Napsal jsi o me, ze jsem blbecek co kasle na zakony. Ja stim nesouhlasim. Jedinej blbecek jsi tu ty a kdyz nechces nase rady, tak sem nepis a jdi si brecet jinam. Sam jsi asi nevidel, jak vypada 3mm samsung ve 20 metrove vysce... Siklu jsem ti poradil ja ve druhem prispevku. Ale asi jsi to necetl a jen blbe kafras...
Jinak mame pres 15km optiky a drtiva vecina je vzduchem. Vse je smluvne s obcema, kde to je natazene.
Jinak mame pres 15km optiky a drtiva vecina je vzduchem. Vse je smluvne s obcema, kde to je natazene.
0 x
Nevim jestli to bylo na mne, ale blbecek jsem o nikom nenepsal.
Pokud mas vsechno smluvne tak jsi borec a zavidim ti. Ja mam vse take smluvne Ok, ale optiku zatim ne protoze se ceka na povoleni a pak na montaz.
Ahoj Lada
Pokud mas vsechno smluvne tak jsi borec a zavidim ti. Ja mam vse take smluvne Ok, ale optiku zatim ne protoze se ceka na povoleni a pak na montaz.
Ahoj Lada
0 x
Blbecek nebo debil, ono to vyjde nastejno.
Proste jen vidim, ze nema cenu vubec cokoliv komukoliv radit a ozvlast ne novackum, co si mysli, ze sezrali vsechno moudro sveta a budou poucovat nekono, kdo to dela 10 let. Ja si vse vydrel formou pokus/omyl. Nerikam, ze je to nejlepsi reseni, ale proste si alespon clovek pamatuje vysledek a jak se k nemu dopracoval. A neni to jen o tom, nekde neco naklikat co paradi ostatni...
Proste jen vidim, ze nema cenu vubec cokoliv komukoliv radit a ozvlast ne novackum, co si mysli, ze sezrali vsechno moudro sveta a budou poucovat nekono, kdo to dela 10 let. Ja si vse vydrel formou pokus/omyl. Nerikam, ze je to nejlepsi reseni, ale proste si alespon clovek pamatuje vysledek a jak se k nemu dopracoval. A neni to jen o tom, nekde neco naklikat co paradi ostatni...
0 x
Pane snad radis tazateli a ne me.
Debil je ten kdo kasle na zakony a to ty evidentne nejsi tak co tu vyskakujes, takze o tobe to neni.
Ver ze ja site delam min stejne dlouho jako ty, takze asi tak.
Ahoj Lada
Debil je ten kdo kasle na zakony a to ty evidentne nejsi tak co tu vyskakujes, takze o tobe to neni.
Ver ze ja site delam min stejne dlouho jako ty, takze asi tak.
Ahoj Lada
0 x