hapi píše:Orel005 píše:.
rss čtečka je neuprosná mrcha. Přečte i věci než si je upravil. Víš proč nepíšu k problémům okamžitě řešení? Snažim se lidi dokopat k přemejšlení, naučení, zjištění proč to tak je, prostě uvažování nad problemem. Dneska je spousta lidí kteří toho nejsou schopni. Co je nenaučíš, to neexistuje. Jdou si svojí cestou toho co umí a o věci okolo nemaji vůbec ponětí a ani zájem a nebo se zeptaji, vyřešeji a zapomenou. Nezajímaji se o to co se s čim v routeru děje a podobný věci. To je přece sakra důležitý, vědět co ten router vlastně dělá a co vůbec ten nat dělá. Jak tam putujou pakety a proč a co s nima atd.. Promiň jestli to zní tvrdě ale bohužel, jestli chceš dělat ISPíka, tohle je naprostej základ i když podle tohodle fora tyhle znalosti má cca prvních 50 lidí v žebříčku příspěvků.
stejně pochybuju že jsi mojí odpoveď "proč to tak je s tim natem" pochopil.
Ver, ze pochopil. Od zacatku vim co je NAT a od zacatku jsem si byl temer jisty kde je chyba. Ale mas pravdu, polozil jsem dotaz priliz obecne nato aby jste mohli pochopit muj problem. Mel jsem spise polozit dotaz takto "je tam TP link 543G ( WISP ) kterym jsem pripojil tenkrat jednoho klienta, zamer byl, aby nezral zbytecne adresu kazdej klient. Jenze na tom bodu behem 2 dnu vyroslo 6 lidi takze ted je tam 6 lidi za tou natkou a 1 zarizeni, ktere je jako AP ale to je taky za NATem a ja ji nemuzu ovladat. Takze jedine bridge + switch. Moje chyba, polozil jsem spatne dotaz. A upravil jsem sice clanky, ale jenom proto protoze jsem to chtel zalozit na tom vlaknu pro zacatecniky, jiny ucel to udelat nemelo.