❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Evidence mac adresy a kanalu ČTU

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
okoun
antispam: Ano

Re: Evidence mac adresy a kanalu ČTU

Příspěvekod okoun » 14 years ago

dobrý tak až se někdo někomu bude chtít pomstít tak si nastaví jeho mac a pojede no, připadá mi to jako kdyby chtěli znát barvu antény
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

okoun píše:dobrý tak až se někdo někomu bude chtít pomstít tak si nastaví jeho mac a pojede no, připadá mi to jako kdyby chtěli znát barvu antény

Moc nechápu jak to myslíš.
Stejně tak SSID, band, kanál a MAC si zjistíš Scanem. Takže žádné terno. Jen prostě chtějí vědět komu tyto SSID patří a podle toho solit případné pokuty
0 x

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

Jednoduse, chces se pomstit konkurenci pres ctu? .... vice prispevek nize
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

okoun

no právě, nevím co bude čtu dělat až o kousek dál bude apčko se stejnou mac i ssid, tyto provokace že si udělá stejnou mac i ssid konkurence jsem viděl...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pfadmin

Příspěvekod pfadmin » 14 years ago

Docela by mi zajímalo, jak by takové spory o macovku ČTÚ řešil, pokud by se o ni 2 ISP hádali. Tj. komu by ji přisoudil, v našem kocourkově bych se ani moc nedivil, kdyby spor vyhrál ten, kdo hardware, kde fyzicky existuje, nevlastní. A taky by mi zajímalo, jak by se ČTÚ tvářil na ty, co nahlásí MACovky A, na zařízení s fyzickou macovkou A vysílají MACovky B a příležitostně pro obveselení konkurence kradou macovky C.
0 x

okoun

ne tak to právě tím cesta nevede, jedině dělat nečekané kontroly na místě, to platí nejvíc
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

možná se pletu ale všichni kdo dostaly dopis o tý evidenci... neměly jste někdy nějaký jakýkoliv zápis u ČTU? I drobnosti s nima nebo v minulosti kontroly a sepsáním protokolu s nimi.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 14 years ago

Dnes mi to doslo taky, asi dosel na radu JM a ZL kraj
0 x

RaMa

Příspěvekod RaMa » 14 years ago

Ajfel píše:Dnes mi to doslo taky, asi dosel na radu JM a ZL kraj

Ve ZL kraji to uz zacalo cca 4 mesice zpatky.
0 x

okoun

já jen doufám že až to vyplníte tak aby také oni potom ochotně řešili rušení na 5G, že :lol:
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 14 years ago

Ono to spiš bude tak že až jim to vyplníte tak oni to ochotně pošlou do O2 aby mohli vymyslet ješt lepší a cílenější akce.
0 x
Bývalý ISP...

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 14 years ago

Zdravím, také potvrzuju, dnes přišlo i nám. Do 30 dnů od doručení zaslat GPS topologii všech RLAN zařízení, MAC, kanály a použitý typ RLAN a anténní systém, na adresu ČTú a kopii v xls mailem.
Když jsme tam volali, že v žádosti je formulka "z důvodu opakovaného porušování VO", přičemž jsme za celou dobu (6 let) neměli s ČTú problém, tak nám bylo sděleno, že to rozesílají všem, že jde o nějaké zjišťování využití a koordinaci ve volném pásmu, kterému bude následovat měření na dodržování povolených limitů a poskytnuté informace by měly usnadnit komunikaci s případnými provinilci. Jo a jsme Jižní Morava, Hodonínsko
0 x
T-T

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 14 years ago

Já se znovu ptám na základě jakého zákona či vyhlášky to po Vás ČTU chce? Co vím tak o tom není zmínka ani ve VO, takže bych milému ČTU odpověděl že se jedná o interní informaci kterou jim nehodlám sdělit.
0 x
Bývalý ISP...

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

Thomeless píše:Já se znovu ptám na základě jakého zákona či vyhlášky to po Vás ČTU chce? Co vím tak o tom není zmínka ani ve VO, takže bych milému ČTU odpověděl že se jedná o interní informaci kterou jim nehodlám sdělit.

asi nectes Zakon o El Kom ? konkretne par 115 odst 1 a 3 pismeno f (zakon 127/2005 Sb) ... bohuzel to tam opravdu je .. take se me to nezdalo ..
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

nevim, ale me ten bod 1 prijde pomerne jasny ... beru to jako podklad k plneni cinnosti ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education