❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Cisco Catalyst 2950/12port - 12V pinout
Re: Cisco Catalyst 2950/12port - 12V pinout
Jako takhle - vím čeho asi tak chci docílit, ale v té konfiguraci jak na straně Cisca tak Mikrotiku budu dost tápat. Dneska mi ty switche došly (6ks) . Tak jsem jeden rozdělal a koukl se co je vevnitř. No hřeje se tam jedno cca 4*4cm bgáčko od Broadcomu tak na něj hodím asi přes nějaké teplovodivé lepidlo chladič. A pak je vedle vyrachanýho větráčku ještě jedna pozice na 40*40*20 12V větrák tak si řikám že to kilo asi obětuju a dám tam ještě jeden. Jenže je otázka jestli jej mám nechat vyfukovat nebo naopak nechat aby foukal dovnitř a krásně ofukoval právě to bgáčko - jenže zase tam bude foukat potenciálně prach. Takže ještě uvidím. jinak tam moc toho netopilo, hold zdroj se už nepoužívá a konverze těch 12V už není uvnitř tak bolestivá.
0 x
ty větráky jsou oba z boku? jestli jo tak ať foukaji na stejně jako částečná redundance.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
tak je dát na stejně aby foukaly. Ono to udělá tah a protahne to okolo bgačka
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Tak je vyměněno
. Mikrotik RB750 nahradil Core i3 2.5GHz TDP 35W napájený 12V z AD155B+měnič a jako Vlan switch je tam 12port Catalyst 2950 a jede to jak z praku. Ještě se stihl na protistranu hlavní postranní páteře dát 24port Catalyst s Vlany a prostě nááádhera. Hnedle budu muset posílit konektivitu
. Ale jsem rád že ten tandem OpenBSD iGW s Vlany a Ciscem funguje zdá se nadmíru dobře - propustnost,latence a ktomu zbrusu nová databáze/shaper jak jinak než pod OpenBSD je prostě lahůdka. Kdybych to měl dělat sám tak to ani za 10let takhle neudělám, hold to chtělo borce z Matfyzu co tomu hoví
. Takže se můžu na slavný Mikrotik a opěvované routování konečně dá se říci vybodnout a věnovat se rozvoji sítě a připojování zákazníků
.

0 x
hm, tak to GL, az se ti tam neco vysere a nebudes to umet zpravit....
0 x
Jan Ptáček
No to sem moc neuměl ani předtím tak o nic nového v této věci nejde
.

0 x
ocior píše:Mam tu starou cisco rps 600. Muzu ti ji na vyzkumy pujcit asi i venovat.
Šla by tato RPS zapůjčit na zkoušku nebo už je dávno pryč?
0 x
soucez píše:ocior píše:Mam tu starou cisco rps 600. Muzu ti ji na vyzkumy pujcit asi i venovat.
Je to asi dva mesice co skoncila ve sbernem dvore.
0 x
Dan Skoupý
-
soucez píše:ocior píše:Mam tu starou cisco rps 600. Muzu ti ji na vyzkumy pujcit asi i venovat.
tuhle velkou hnusnou potvoru mame skladem jeste taky. Nedavno jsem si usmyslel, ze ji promerim, abych zjistil kolik presne dava voltu a jestli nahodu neni power_good signal je 0/1 apod. Ale nenamerili jsme nic smysluplnyho - nemame RPS kabel a na konektoru bylo misto 12V vsechno mozny. Bud ten kram nefunguje nebo nahodi 12V az po te co se na prislusnych pinech objevi spravne hodnoty).
IMHO se tim zabyvat nema smysl.
0 x