❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Zastoupení prohlížečů na ispforum.cz k 2011/05
Re: Zastoupení prohlížečů na ispforum.cz
Opera je luxusna od verzie 5.x, FF je moloch, chrome nevie poriadne tlac. 

0 x
opera je luxusní leda v mobilu od verze 5.x 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:Walkeer píše:Po 5ti letech na firefoxu me uz prestal bavit a presel jsem na chrome a je to proste ulet, rychlost startu (nez FF zkontroluje vsechny moduly a pod, tak chrome uz nacetl 10 stranek) ale i renderingu se neda srovnavat. Firefox mi navic cas od casu zatuhnul na treba 8s, pripadne spadnul uplne. V chrome mi max spadne jeden panel, ostatni jednou dal (oddelene procesy). Navic kdyz ted z FF4 odstranili postranni panel se zalozkama, tak me u neho uz nic nedrzi. Chrome take daleko lepe skaluje, wokna totiz vic vlaken (FF) moc nezvladaji.
je vidět že o FF 4.0 víš kulový. Navíc když si do FF dáš hromadu modulů což pro chrome moduly skoro nejsou a nebo jsou ale nejdou tak hluboko do systemu prohlížeče. Všechno co jsi napsal že FF neumí totiž FF umí. Ale jak píšeš, na chrome jsi přešel proto, že te FF přestal bavit.
Nicméně pokud mám hovořit o prohlížečích v rovině čistě profesionální v podobě dodržování webových standardů tak bych je srovnal jinak. FF, Opera, >IE8 a až pak chrome. Díky chromě se museji občas dělat v grafice pěkný vopičárny tak jako kdysi za dob <IE6. Opera zase masivně cachuje takže když se na stránce něco změní, tak ta mrcha má problem to načíst když je defaultně nastavená. Takhle byc mohl o prohlížečích povídat dlouho.
Ty jsi byl u me na kompu, ze jsi takovy vseznalek? Moduly tam mam stejne, jako v chrome, tedy adblok a tim to hasne.
Ted jsem si schvalne pustil nekolik zalozek ve FF4 a taskmanager ukazuje pouze jeden proces (tu du dum dum). A to ze mi FF obcas na chvily cely zatuhne na jakemkoli pocitaci (linux, W7,XP) je proste holy fakt. Muzeme se o tom hadat, muzeme se proti tomu bourit, ale to je tak vse, co s tim udelame. Kdyz to shrnu, tak spatne skalovani, spatne uvolnovani pemeti po zavreni hodne zalozek a obcasne vytuhy celeho firtefoxu s obcasnym totalnim padem (vse zrejme kvuli tomu, ze to je jeden process) me skutecne prestalo bavit. Chrome timto netrpi, protoze co zalozka, to oddeleny (skoro) proces. Krome toho tento design prinasi znatelne bezpecnostni plusy a to nemluvim o udajne dosti sofistikovanem sandboxu, ktery chrome (na rozdil od chromia) ma.
0 x
zajímavý, tak to bude asi mezi klávesnicí a židlí. Mimochodem, neměl nedavno chrome aférku se zběrem soukromích dat? 

0 x
s FF se mě taky někdy stane že tak na 10s zasekne (prvni spuštění) a pak jede vpoho.
Dřive se stávalo že padal ale od nějaké 3kové v. jede vpohodě
Dřive se stávalo že padal ale od nějaké 3kové v. jede vpohodě
0 x
hapi píše:zajímavý, tak to bude asi mezi klávesnicí a židlí. Mimochodem, neměl nedavno chrome aférku se zběrem soukromích dat?
Pravdepodobne, nainstalovat FF4 tak, aby fungoval, je totiz zrejme dosti obtizne, nastesti me to uz nepali, protoze chrome jednoduse funguje

0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
Přihodím také svou trošku do mlýna. Pomalost FF je do značné míry skutečně dána pluginy třetích stran, viz:
http://www.mozilla.cz/zpravicky/o-kolik ... -rozsireni
http://www.novinky.cz/internet-a-pc/sof ... videi.html
, avšak nic to nemění na tom, že i samotné FF bez pluginů se občas chová nevyzpytatelně. Konkrétně v Ubuntu, které používám na desktopu, stačí ovladač grafické karty, který se mu nelíbí a otevřít víc než tři okna je ve Firefoxu 4 obrovský problém. Chápu, že když už mají grafické karty 2D a 3D akcelerace, je fajn toho využít. Ale přece ne do té míry, že když akcelerace k dispozici nebude, tak je aplikace typu webový prohlížeč nepoužitelná. Další otravný problém je nesnášení některých verzí FF s Compizem, který se projevuje problikáváním pravého myšítka.
http://www.mozilla.cz/zpravicky/o-kolik ... -rozsireni
http://www.novinky.cz/internet-a-pc/sof ... videi.html
, avšak nic to nemění na tom, že i samotné FF bez pluginů se občas chová nevyzpytatelně. Konkrétně v Ubuntu, které používám na desktopu, stačí ovladač grafické karty, který se mu nelíbí a otevřít víc než tři okna je ve Firefoxu 4 obrovský problém. Chápu, že když už mají grafické karty 2D a 3D akcelerace, je fajn toho využít. Ale přece ne do té míry, že když akcelerace k dispozici nebude, tak je aplikace typu webový prohlížeč nepoužitelná. Další otravný problém je nesnášení některých verzí FF s Compizem, který se projevuje problikáváním pravého myšítka.
0 x
douho jsem odolával nainstalováním FF4 ale když jsem to udělal tak máš pravdu že je pomalejší a při rolování na stránce se objevoval lag. Nicméně stačilo v menu vypnout akceleraci a vše je bez problemu. Stojíme na prahu začátku akcelerace grafickou kartou a to vždycky v prvních momentech bolí stejně jako tomu bylo u flash playeru. Nicméně faktem je, že pokud bude mít člověk vykopávku v podobně integrovamý intelácký grafiky tak ta spíš svojí akcelerací degraduje procesor.
0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
Psát v době notebooků, tabletů a smartphonů o integrovaných grafických kartách, jako vykopávkách, zní jako žert. Problém nespočívá v integraci grafiky, ale v ovladačích grafiky. Resp. v přístupu výrobců grafických karet k otevřenému kódu. Komunita se pak snaží pomoci jak to jen jde, včetně reverzního inženýrství, ale výsledky v minulosti nedopadly vždy valně.
0 x
hapi píše:douho jsem odolával nainstalováním FF4 ale když jsem to udělal tak máš pravdu že je pomalejší a při rolování na stránce se objevoval lag. Nicméně stačilo v menu vypnout akceleraci a vše je bez problemu. Stojíme na prahu začátku akcelerace grafickou kartou a to vždycky v prvních momentech bolí stejně jako tomu bylo u flash playeru. Nicméně faktem je, že pokud bude mít člověk vykopávku v podobně integrovamý intelácký grafiky tak ta spíš svojí akcelerací degraduje procesor.
Asi ti nemusim rikat, ze na widlich nebo v Mac OS X jedou intel grafiky bez problemu....v ubuntu 11.04 mi na IBM X41 (intel 915) nejlepe jede chrome, dokonce zvlada plynuly scrolling napr. idnesu, o cemz si firefox muze nechat leda tak zdat. Pomalost firefoxu na linuxu se resi uz delsi dobu, napr. na ubuntu foru jsou okolo toho tisice postu a mnoho vlaken...
Zdeněk Švarc píše:Psát v době notebooků, tabletů a smartphonů o integrovaných grafických kartách, jako vykopávkách, zní jako žert. Problém nespočívá v integraci grafiky, ale v ovladačích grafiky. Resp. v přístupu výrobců grafických karet k otevřenému kódu. Komunita se pak snaží pomoci jak to jen jde, včetně reverzního inženýrství, ale výsledky v minulosti nedopadly vždy valně.
Zcela souhlasim. V ubuntu se tento problem jeste prohloubil prechodem na kernel mod, ale postupne se to zlepsuje a napr. takova drobnost, jako je rychle prepnuti z xwindow do terminalu bez prepnuti modu zobrazeni, proste potesi

0 x
hoši promiňte ale integrovaný grafiky jsou vykopávky s porovnáním main stremem do slotu. Co se týče výkonu a to se podepíše na výkonu prohlížeče a to vůbec nemluvim o tom co všechno ještě ta grafika musé pro win7 rendrovat okolo.
Jinak já nemám problem s plynulím rolováním ve firefoxu... to bude asi tim že nemám integrovanou grafiku
Jinak já nemám problem s plynulím rolováním ve firefoxu... to bude asi tim že nemám integrovanou grafiku

0 x
- lwq
- Kontaktovat uživatele:
honzam píše: ... Opera je přeplácaná a zbytečně složitá pro uživatele. ...
Tohle uz sem nekde slysel ... Kdy si naposledy zkousel Operu ?

BTW: Ted nam v praci delaji upgrade IE6 na IE8 ... Bleeeeeee

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
Už vidím, jak si budu muset kvuli prohlizeci koupit 1GB grafiku. 
Mozna budu jako dinasaur, ale mam notebook(celer 1,4GHz, 700MB ram) stary asi 6 let s winxp(instalovane tak pred 4 roky) a stále jako primarni prohlizec pouzivam IE6. Vim, je derava, ale na tom strepu jede nejlepe. Kdyz mi spadne jedno okno, tak s sebou nevezme vsechy ostatni okna. Obcas mam dole na liste otevreno i 30 oken prohlizece! FF(ani nevim co za verzi) mam jen kdyz mi v IE6 nejde neco otevrit, coz se bohuzel posledni dobou stava cim dal tim casteji.

Mozna budu jako dinasaur, ale mam notebook(celer 1,4GHz, 700MB ram) stary asi 6 let s winxp(instalovane tak pred 4 roky) a stále jako primarni prohlizec pouzivam IE6. Vim, je derava, ale na tom strepu jede nejlepe. Kdyz mi spadne jedno okno, tak s sebou nevezme vsechy ostatni okna. Obcas mam dole na liste otevreno i 30 oken prohlizece! FF(ani nevim co za verzi) mam jen kdyz mi v IE6 nejde neco otevrit, coz se bohuzel posledni dobou stava cim dal tim casteji.
0 x
- lwq
- Kontaktovat uživatele:
miract píše:Už vidím, jak si budu muset kvuli prohlizeci koupit 1GB grafiku.
Kdyz me v dobe, kdy jsem pouzval IE, tedy pred prvni betou firefoxu, spadnul IE6 a jakoze padal hodne casto, spadnul mi vzdy uplne se vsemy okny. Jak to delas, ze ti spadne jen jedno okno?
hapi píše:hoši promiňte ale integrovaný grafiky jsou vykopávky s porovnáním main stremem do slotu. Co se týče výkonu a to se podepíše na výkonu prohlížeče a to vůbec nemluvim o tom co všechno ještě ta grafika musé pro win7 rendrovat okolo.
Jiste, diskretni grafiky jsou mnohem vykonejsi nez integrovane, souhlas....ve 3D akceleraci a GPGPU. Vsechny modernejsi integrovane grafiky (krome SIS) maji pro 2D vykon zcela dostatecny a V ZADNEM PRIPADE NEMOHOU BRZDIT ZOBRAZOVANI 2D OBRAZU, resp je jedno, jestli vykresli 500fps, nebo 10000fps.Ted nemluvim o okceleraci HD videa, ktere jede pres GPGPU, tedy pres shadery. Jasne, IE9 umi pouzivat 3D akceleraci, ale to je zatim vyjimka.
0 x