❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Atom s jackem na 17x17cm desce.

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pcwifi
antispam: Ano

Re: Atom s jackem na 15x15cm desce.

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

mel sem za to, ze teplo radeji odsavat pryc, nez z nej delat "točák" ve skříni :lol:

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Raději točák ve větší skříni nežli zatečeno:) .
0 x

David2006

Takže ta deska (JNC96FL-525-LF) je už u mě na stole :) . Jako obvykle jsem se překalkuloval v jejím využití - zdá se že ten typ nebude umožňovat připojení těch 3xlan přes hřebínek takže se té RB750 coby stávající iGW úplně nezbavím a bude tohle D525 dělo muset supportovat počtem portů :) . Zatím jsem desku nemohl otestovat protože když někdo dá 12V konektor na PC/Atoma tak se ve firmě vždy najde nějakej blb co tam dá nestandardní průměr do kterého jsem nenarval běžný adaptér, ale vzpomněl jsem si že k tomu můžu přiohnout adaptér z Notebooku s Atomem který má o něco užší obvodový průměr. No jasně že by pasoval, kdyby ten středovej kolík na desce byl užší tak by tam zaplul jak nic, jenže dacan je tlustší a nenarvu ho tam :)) . Tak nic budu po Brně shánět protikus s deskou v ruce :)) .

Jako zdroj použiji Meanwell + 12V/7aH baterku za 299 z GESu :
http://www.soselectronic.cz/?str=371&artnum=72648

Disk vezmu ten SSD 8GB Kingston a jak tak koukám tak by si prodejci mohli snížit ceny Mikrotik licencí L4 na www.wifihw.cz za 580 s DPH :) . Ještě by se dalo uvažovat o L5 kvůli podpoře upgradu na 3roky místo 1roku u L4... .
RAMky 1GB CL5 co padne pod ruku/bude skladem . Pak to zavřu s nějakým větráčkem do nějaké střední Gewisky a hurá s tím na střechu ať tomu není zima (hlavně v létě:)) :) .
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

heh, to ho chceš napájet 13.8V ?? neni ta deska pouze na 12V kde se 12V ze zdroje bere přímo bez měničů? Na desce jsou meniče pouze pro 5V a 3.3V. 12V větev jde většinou na přímo jako největší odběr takže si tim můžeš docela zavařit.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

David2006

Máš recht Cecílie :) . Co jsem koukal tak APM4350 chodí do 16V a kondíky jsou taky do 16V .Takže jedinej problém je těch 12V ale to je jen na větráky,ne ?:) Teda nevím jak ten SSD disk :) .
0 x

pcwifi

David2006 : stejny konektor jako atom deska maj i 3com switche, to byli fakt idioti, kdo to navrhnul. Ja z kazdeho - krom novych - switche 3com vystipu ten nestandartni hajzl a dam standart, kterym disponuji vsechy RB apod. a mam klid.

muzu ti z 3Coma poslat jestli chces jen v obalce :lol: me jsou k prdu...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hapi

dneska je 12V skoro na všechno. Například 5V je pouze pro PCI a USB, 3.3V je dneska primárně pro PCIe případně i pro chipset ale i tam se zmenšuje napětí na menší takže možná že ani pro chipset už ne a 12V je pro všechno ostatní. P4 konektor, takovej ten 2x2 pin do desky je primárně pro CPU kde na desce jsou měniče ale jestli by to tomu vadilo to nevim. Jo je pěkný že kondíky jsou do 16V. Taky aby ne když jsou nebližší menší tomuto napájení. Ovšem to neznamená že to nemůžeš vodkouřit protože se tim určitě dost napájí i ostatní věci přímo. Já bych do toho nešel.
0 x

hapi

pcwifi píše:David2006 : stejny konektor jako atom deska maj i 3com switche, to byli fakt idioti, kdo to navrhnul. Ja z kazdeho - krom novych - switche 3com vystipu ten nestandartni hajzl a dam standart, kterym disponuji vsechy RB apod. a mam klid.

muzu ti z 3Coma poslat jestli chces jen v obalce :lol: me jsou k prdu...

PW

ten "nestandartní" konektor má jenom tlustčí střed ne? to je kvůli odběru proudu a schvaluju to.
0 x

pcwifi

no ano to ma....ale ta deska nezere 10A na 12V...vezme si stezi 1,5A, to protahnu i UTPkem 1 párem...na to nepotrebuju nic extra tlusteho...

PW
0 x

David2006

Mno, tak zase písnu majla na techsupport Tajwanu, třebas odpoví když jim ktomu přiložím datasheet od Meanwella . Jenže pokud to nedá tak jak to safra zazálohuju :) . Ikdyž ta záloha až tak potřebná na tom místě není (když mi to nádražáci vypnou tak za "chvilku" nejede ani Sloane).
0 x

David2006

Dear sir :

Our DC adapter specification is 12V +-10% tolerance .
so the DC input voltage range is 10.8V ~13.2V .
If you use 13.8V DC adapter ,
the mainboard will arrived OVP (over voltage protect) protect point .
the system should be not boot system or very unstable.
so the mainboard can't support this 13.8V power source input .

Best regards
From JETWAY FAE support team

Tak je to vcelku těsně :( . Každopádně možná bych to mohl ještě stabilizovat těch 13.8V tímhle, ale zase dávat do bedny další topení, i když de facto už bych nepotřeboval moc srazit... .
http://www.tipa.eu/cz/stabilizator-78t1 ... o/d-83799/
0 x

David2006

Tak jsem ještě z lenosti mrknul na datasheet AD-55A a regulace je možná 12-14.5V .
http://www.spinanyzdroj.cz/fotky10575/f ... 5-spec.pdf

Takže otázka je když tam picnu 12.8V natvrdo co to udělá s baterkou, jestli ji při výpadku pustí naplno nebo ji to taky na těch 12.8V omezí.
Další věc je jak se bude baterka tvářit na to že by byla celou dobu podbitá, ale to by tolik snad nevadilo těch cca 20-25W snad 30-90min 12V/7Ah
podbité na 12.8V vydrží a delší výpadek už je stejně jistá smrt přívodní konektivity :( . No jsou to jen dohady tak to berte s rezervou.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

Dej do napajeci cesty kremikovou diodu(nebo dve v serii).
0 x

David2006

Hm a neodlítnou mi ? Aby mi tu plastovou Gewisku nepropálili :) . Zase budu hledat v datasheetech kterou použít :) .
0 x

hapi

si neměl AD55a nikdy v ruce co. Nemůžeš regulovat výstupní napětí protože se tim reguluje i maximální nabíjecí napětí takže batereii nedobiješ na na max. A to už vůbec nemluvim o tom že když to pojede na baterii tak se s diodou v serii dostaneš lehce pod 10.8V.
0 x