❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

měřiče rychlosti internetu

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: měřiče rychlosti internetu

Příspěvekod sub_zero » 14 years ago

honzam píše:me spíš zajímá když porovnáte rychlost na interface mikrotiku případně shaperu s naměřenou rychlostí.
Jestli se to schoduje nebo upload kecá? Shaper ukazuje upload 25Mbit a speedtest ukazuje přes 60Mbit :roll: nechápu

princip mereni uploadu je podivnej.. vsiml sem si, ze on to posila jakoby po blocich
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

no já mám konekt 10/10 Mb a ukáže to 14/14 Mb
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

Posledni tejden se mi zda re speedtest nejak hapruje , meudelam na menm vic jak 22 a pritom poblbla rychlost ktera nikdy poradn enemerila velyk ryhchlosti zacla merit jako das ... ta mi ukaze 67 mb. A kdyz koukam na ether tiku tak to aj tak odpovida
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

ppp76 píše:Posledni tejden se mi zda re speedtest nejak hapruje , meudelam na menm vic jak 22 a pritom poblbla rychlost ktera nikdy poradn enemerila velyk ryhchlosti zacla merit jako das ... ta mi ukaze 67 mb. A kdyz koukam na ether tiku tak to aj tak odpovida

Dnes jsem na prahu taky nebyl schopnej naměřit víc jak 20Mbit. Zkusil jsem brno a hned to fičelo. Takže asi přetíženo
0 x

Wellnet

Příspěvekod Wellnet » 14 years ago

www.dsl.cz ,asi nejpřesnější i když poslední dobou mne tam serou ty flasch aplikace...
0 x

honzam

právě že DSL je absolutně zkreslený. Směrem dolů
0 x

Defender

Příspěvekod Defender » 14 years ago

o dsl bych nikdy nerek ze je nejpresnejsi:)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

dsl.cz rozhodně nepatrí mezi měřiče podle nichž se dá cokoli poznat. Na mé síti je vždy na tento měřič menší rychlost, a to minimálně o polovinu, většinou místo 7 měří tak 2-3Mbity
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 14 years ago

dsl.cz absolutne nefunguje. Meri totalni kraviny.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

skoda ze neexistuje nejaky jiny meric stejne jednoduchy a prehledny jako dsl... chtit po klientovi, aby na speedtest.net zmackl "begin test" je nerealne.
Na dsl se mi libi jednoduchost a hlavne srozumitelnost namereneho vysledku. bohuzel se s tim da merit max. linka do 6M, pak uz vetsinou keca...
0 x
Jan Ptáček

honzam

net.work píše:skoda ze neexistuje nejaky jiny meric stejne jednoduchy a prehledny jako dsl... chtit po klientovi, aby na speedtest.net zmackl "begin test" je nerealne.
Na dsl se mi libi jednoduchost a hlavne srozumitelnost namereneho vysledku. bohuzel se s tim da merit max. linka do 6M, pak uz vetsinou keca...

Co to máš za zákazníky že nedokážou zmáčknout begin test? :) Je pravda že většina z nich neumí dát copy a poslat naměřený výsledek. Ale aspoň mě opíšou naměřené hodnoty a pošlou mě je v textové formě :) a to většinou stačí
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 14 years ago

Zkousel jste nekdo speedtestmini a jak moc je presnej ? :idea:

Jinak za mne jedine zminovany speedtest.net ci nekdy i rychlost.cz (jednoduse mi to tam ukaze i IPv6 adresu, tak vim, ze i ta maka) ... Ale bohuzel dsl.cz je nesmysl a spis generator pseudo-nahodnych cisel a speedmeter IPV silne precenil sve moznosti i kdyz se snazi jak jen muze.

Blbe je to, ze napriklad dsl.cz bere i tak velky ISP jako O2 jako "bernou minci", coz je debilita ... :roll: :lol: :roll:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

hafieror

Příspěvekod hafieror » 14 years ago

speedtest mini používám a nemám s ním problém. Hlavně dostanu údaj o propustnosti sítě, kterej je pro mě důležitej.
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 14 years ago

hafieror: a zkousel jsi jak moc to odpovida realu dle torche treba ?
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

hafieror

Příspěvekod hafieror » 14 years ago

když mám v queue 16MB, tak tak mám 16MB. Podle mě přesný.
0 x