❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Youtube - malá rychlost
Re: Youtube - malá rychlost
teď koukám na http://www.youtube.com/watch?v=LqkMxWEA ... re=related a nekouknu v kuse na víc než 5 sekund. a to ani na 480p
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
tohle to samí http://www.youtube.com/watch?v=2OhQXAnA ... re=related
kdyby to dělalo 1 z 10 tak ok jenomže tohle nedělá 1 z 10 a to prostě nejde. Někde se to ztrácí a docela mě to štve.
kdyby to dělalo 1 z 10 tak ok jenomže tohle nedělá 1 z 10 a to prostě nejde. Někde se to ztrácí a docela mě to štve.
0 x
Nemaji to treba trochu pretizeny, nebo nejaky problem s konektivitou, nebo ty/ tvuj ISP se zahranicni kon ? Pokud si matne vzpominam tak co jsem se dival z youtube v HD tak to byla tragedie a to jsem mel volnou kapacitu.
0 x
hapi píše:tohle to samí http://www.youtube.com/watch?v=2OhQXAnA ... re=related
tohle se mi během 22 vteřin stáhlo celý na 480
0 x
no a mě se to dotahlo na fullHD před několika sekundama.
0 x
Konekt mám od Faster.cz brno, 60Mbit z optiky přes Alcomu, vytížení necelých 50%. Stejně jako mě jely blbě tyhle videa, tak mě poslední dobou nějak málo měří měřáky rychlosti - na což mě upozornili moji chroničtí měřiči. Z měřáku nevyždímnu víc než 6Mbit ale když si udělám bandwidth test na Klímův demo router, tak mě to ukáže 50-60 Mbit naprosto bez problémů. Ping na Seznam při 30 Mbit je do 15ms max. Budu se muset optat u dodavatele konektivity co se děje.
0 x
Maxik píše:Nemaji to treba trochu pretizeny, nebo nejaky problem s konektivitou, nebo ty/ tvuj ISP se zahranicni kon ? Pokud si matne vzpominam tak co jsem se dival z youtube v HD tak to byla tragedie a to jsem mel volnou kapacitu.
no ano, taky mám volnou konektivitu ale prostě to neteče. Když si dám tu práci a vytrasuju cestu odkud se stahuje video tak na pingu nějaký zahlcení neni znát a supernetwork nic nepřizná.
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
No ja resim stejny problem s blbnutim youtube jak tu popisujete, jak na konektivite od CDT, tak i v siti co ma primou pritomnost v NIXu (je tam ukoncena) a zkousel sem to na ruznych pocitacich, i iPhone pres wifi a proste nekdy se to same video nehorazne seka a jindy naskoci div se linka nepretrhne ...
Dost me to stve a uz vubec netusim co s tim ... Poresit si primej peer s google ?
BTW: ta druha sit to ma navic nativne ipv6 ... a to same ...

Dost me to stve a uz vubec netusim co s tim ... Poresit si primej peer s google ?

BTW: ta druha sit to ma navic nativne ipv6 ... a to same ...

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
Me ty videa jedou perfektne i v 1080p poskytovatel IPEX, Jizni Morava
Ahoj Lada
Ahoj Lada
0 x
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
dnes problém žádnej, ale včera musím dát za pravdu Hapimu, že to měli nějaký nakurvený. Díval jsem se právě na to video s tím "nemluvným fízlem"
a sekalo se to i ve 480ce nehorázně. Ale dnes už najedou i 1080p jak z praku.

0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Presne tenhle problem sem nedavno teoreticky probiral se svym dodavatele konektu - navysovali zahranicni konekt .... v prvni rade to delava zahranicni konekt v druhe rade to nestiha servery youtube
0 x
hapi píše:jo tohle video se mi přehrálo ok
řešil jsem to i se známim kterej má ČRA a dělá to uplně stejný věci jako mě. Nějak nenacházim logiku mezi tim.
no u ČRA jsme měli také problémy s rychlostí. Furt se to zadrhávalo, od doby co jsem u Dialu a je to dobré. Prostě ČRA je takové zvláštní. Něco jede naprosto OK a něco třeba pouze 100 kB/s a netuším kde je problém...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
tak od dialů vim že si udělaly vlastní peer s googlem kde to bude nejspíš díky tomu vychytaný. To ale potvrzuje fakt, že to neni jejich serverama ale nějakou firmou po cestě která na to dlabe.
0 x
hapi píše:tak od dialů vim že si udělaly vlastní peer s googlem kde to bude nejspíš díky tomu vychytaný. To ale potvrzuje fakt, že to neni jejich serverama ale nějakou firmou po cestě která na to dlabe.
Ted jsem mel obdobny problem s youtube, myslel jsem, ze je to u dialu nebo nekde dal po ceste, ale ve svem natovacim stroji jsem mel v mangle tabulce par pravidel na oznacovani packetu. (z historickych duvodu, kdy jeste nebylo dostatek konektivity) Byli disable a qt pravidla byla davno smazana. Presto youtube chodil mizerne. Smazal jsem mangle pravidla z firewallu a najednou se vse rozjelo :/
0 x
- lwq
- Kontaktovat uživatele:
pthv píše:hapi píše:tak od dialů vim že si udělaly vlastní peer s googlem kde to bude nejspíš díky tomu vychytaný. To ale potvrzuje fakt, že to neni jejich serverama ale nějakou firmou po cestě která na to dlabe.
Ted jsem mel obdobny problem s youtube, myslel jsem, ze je to u dialu nebo nekde dal po ceste, ale ve svem natovacim stroji jsem mel v mangle tabulce par pravidel na oznacovani packetu. (z historickych duvodu, kdy jeste nebylo dostatek konektivity) Byli disable a qt pravidla byla davno smazana. Presto youtube chodil mizerne. Smazal jsem mangle pravidla z firewallu a najednou se vse rozjelo :/
To je divne, kdyz jsou pravidla disable, tak jsou mrtva proste. Spis jestli se to nerozjelo z jineho duvodu ...
BTW: Skoda, ze google nema v CR pritomnost primou nativne s maximalnim poctem ISP v NiXu ...

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...