❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

PDSMA+ a nové verze RoSu

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
hapi

Re: PDSMA+ a nové verze RoSu

Příspěvekod hapi » 14 years ago

jo a procesor je starej netburst nebo core? (P4 nebo C2D)

Jo přerušení jsou prevíti, to oni nám rozbijou pračku :-D

Mimochodem, ty ethernetny nejsou přímo mikrotikem podporovaný ve v3.30 tušim, ty jsou až u v5. Já vim že to jede ale právě tohle může bejt ten výsledek.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

Mno ja mam v tom supermicro uz ten novejsi (drive C2D, ted PDC) na 2Ghz... Ted jsem do toho koupil IPMI modul, budu flashovat bios (teda pokud tam neni aktualni) a zkusim jeste jednou upgrade na v4... Pokud se to bude stale sekat, tak nvm, uz nic jineho me nenapada..... Ale kazdopadne CPU mam na nejakych 40-50% a ty latence uz to proste natahuje, bohuzel... :roll:
0 x
Jan Ptáček

net.work
Kontaktovat uživatele:

tak jsem si v noci zase hral s novymi verzi RoSu /2.9.51 jede naprosto stable/, ted tam mam 3.30 uz zase 2x vytuhnuti...
Nastesti tam mam IPMI modul, takze rebootu je otazkou nekolik minut...

Nenapada nekoho proc to takhle dela? Jinak konfiguraci jsem zadaval uplne znova, zadny export, nebo backup, nastaveno primo na ciste instalaci...
0 x
Jan Ptáček

Martin_H

Příspěvekod Martin_H » 14 years ago

PDSMA+ v.4.11, procesor nejaky intel pentium myslim ze D na 3,4 GHz a je to jednojádro, je tam 8x cm9, 5x singl redukce do pci a 1x rb14 a uptime je 104 dní takže netuším proč ti to padá, možná se ti perou karty a nebo ramka jestli nedělá neplechu, dokonce jsem se setkal se zasekavaním desky kdy to dělal zdroj ale nebyl vadný prostě jel a deska se s ním sekala, druhá věc je že říkáš že je to stable na 2.9.51 to mi tyto poznatky trochu vyvrací
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Martin_H píše:PDSMA+ v.4.11, procesor nejaky intel pentium myslim ze D na 3,4 GHz a je to jednojádro, je tam 8x cm9, 5x singl redukce do pci a 1x rb14 a uptime je 104 dní takže netuším proč ti to padá, možná se ti perou karty a nebo ramka jestli nedělá neplechu, dokonce jsem se setkal se zasekavaním desky kdy to dělal zdroj ale nebyl vadný prostě jel a deska se s ním sekala, druhá věc je že říkáš že je to stable na 2.9.51 to mi tyto poznatky trochu vyvrací

mohl bys mi, prosim, sem hodit screenshot z system/resources/irq? mi se to nejak nezda, mam tam toto: Obrázek
0 x
Jan Ptáček

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 14 years ago

pdsma.jpg
pdsma.jpg (244.22 KiB) Zobrazeno 1852 x
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

net.work
Kontaktovat uživatele:

[quote="sub_zero"][/quote]
koukam ze stejna konfigurace - vcetne karet - taky mam 3x ath5006x a 2x5213

mohl bys mi, prosim, jeste poslat screen ze zalozky IRQ?
0 x
Jan Ptáček

net.work
Kontaktovat uživatele:

Zdravicko,

oživuji toto téma - napadla mě jedna věc - k tomu sekání routeru při RoSu >2.9.51- Mám použit kvalitní Fortron zdroj, lec nemá EATX napajeni pro CPU (použil jsem redukci ATX->EATX).
Myslíte, že tohle by mohla být příčina sekání (nová verze RoS -> zapnuto vice jader -> problem s napajenim CPU)?
Nemám bohužel teď po ruce zdroj s EATX, jinak bych vyzkoušel...

Díky moc za info!
0 x
Jan Ptáček

hapi

myslíš že máš 20 pin napájení a deska má 24 pin? Pokud tam nemáš víc jak 100W procesor, ničemu to nevadí a tu redukci bych vyhodil. Ve skutečnosti jsou ty 4 piny na víc propojený se zbytkem a jde tedy jenom o rozdělení zátěže mezi více kabelů a použitelný pro hodně žravý cpučka. Běžně takhle skládáme pcčka a takže nevěřim že to dělá problem se sekáním.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

nene - jde o napajeni CPU ne zakladni desky (tam mam klasicky 24pin) - myslim napajeni procesoru (na obyc desktopech je 4pin, na serverovych 8pin).
0 x
Jan Ptáček

hapi

tak to by taky nemělo vadit
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:tak to by taky nemělo vadit

me uz nic jineho nenapada a tohle by trochu davalo smysl - ten EATX 8pin ma vice amper na te vetvi pro CPU... treba ma malo proudu z toho 4koliku.. co ja vim...
0 x
Jan Ptáček

hapi

a co tam máš za cpu?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

to je nesmysl, víš jaký odběr snesou ty kabely? Stejně když se podíváš na 4 žilový a 8 žilový přívod, na desce zdroje, tak vedou z jednoho místa, není tam na to sólo větev.
0 x

hapi

no tak proč ty kabely přidávaji. Protože chtěji přidat průřez vodidů aby to sneslo víc. Ale to sa bavíme o 200W CPUčkách a víc + třeba 2 grafický karty po 200W a podobný šílenosti. A vůbec se nabavímeo o tom kolik snese ten konektro samotnej a to bude přední důvod proč se používaji 24+8 pin napájení. V serverech se to vyhřát nesmí.
0 x