❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ethernet over PowerLine - zkusenosti

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Insider
Kontaktovat uživatele:

Re: Ethernet over PowerLine - zkusenosti

Příspěvekod Insider » 15 years ago

michal.siman píše:Mohu se zeptat nekoho kdo ma s timto systemem realne zkusenosti, jak je to v realu s rusenim TV? Vyskytuji se nejake problemy? Popripade na analogu nebo na digitalu? Diky

Realne to televize nerusi. Zalezi na tom jak hodne srackozni je tuner v televizich. Problemy maji Samsungy a Sony, da se to resit filtrem za cca 150Kč. Pokud u vas nejede vysilani na 1 kanale tak je to tomu jedno.
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod David Liška » 15 years ago

Ruší to škaredě krátkovlnný pásma !!! Elektrický rozvody mají velkou plochu a tyhle kmitočty se pak snadno vyzáří a šíří i několik km. Tam, kde někdo tuhle nedomyšlenou technologii nasadil, není v okruhu stovek metrů možný dělat spojení na KV, což může přijít ISP jako banalita, ale CO RADIOAMATÉRSKÁ SLUŽBA ? Na tu nikdo nemyslí ?
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 15 years ago

David Liška píše:Ruší to škaredě krátkovlnný pásma !!! Elektrický rozvody mají velkou plochu a tyhle kmitočty se pak snadno vyzáří a šíří i několik km. Tam, kde někdo tuhle nedomyšlenou technologii nasadil, není v okruhu stovek metrů možný dělat spojení na KV, což může přijít ISP jako banalita, ale CO RADIOAMATÉRSKÁ SLUŽBA ? Na tu nikdo nemyslí ?

Pres zasuvky to nejde ani pouzivat :)
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 13 years ago

Tak zas po casem pridal par radku do meho oblibeneho tematu ... :)

Aktualne mam jiz u sebe v testu asi 4 tydny a 2 tydny u klienta novou sadu od TP-Linku :

http://wifi.aspa.cz/tp-link-tl-pa511kit ... s-z104881/

Tam kde se mi vodaplug nespojil a prvni TP-Link generace jela jak nakopnuta wifina po 2GHz v becku, tak tam to ted dava kolem 40mbps/15mbps - testovano pomoci HTTP prenosu a BW testu.
Kdyz je to na spolecne fazi a dobrem rozvodu, tak uz to limituje 100mbps switch a jede to 98mbps - bohuzel gigabitovych zarizeni mam malo - switch ted zadny.

Urcite doporucuji vyzkouset.

Jo a nerusi to nic - ani telku, ani rozhlas. Alespon ne bezne pouzivana pasma. Nemam nejaky sofistikovany transivery na vsemozny pasma, tak nemam jak vyzkouset ... A nezkousel ani zda to projde pres elektromer, coz by se mi velmi libilo ... :twisted:

Jeste mi ASPA slibila, ze pokusi se dodavat pruchozi variantu a variantu s integrovanym wifi AP aka TL-PA250 a TL-WPA281. Na ty sem velmi zvedavej ... A co na tom, ze nemaji "500mbps", stejne je to zbytecny, teoreticky ...

A posledni vec - spis pro teoretiky. Je realna distribuce datove site na podobnem principu jako tyhle home-office zarizeni, ale napriklad po kolejich vlaku ci trolejovym vedenim ? :?: :idea:
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

lwq píše:Tak zas po casem pridal par radku do meho oblibeneho tematu ... :)

Aktualne mam jiz u sebe v testu asi 4 tydny a 2 tydny u klienta novou sadu od TP-Linku :

Tam kde se mi vodaplug nespojil a prvni TP-Link generace jela jak nakopnuta wifina po 2GHz v becku, tak tam to ted dava kolem 40mbps/15mbps - testovano pomoci HTTP prenosu a BW testu.
Kdyz je to na spolecne fazi a dobrem rozvodu, tak uz to limituje 100mbps switch a jede to 98mbps - bohuzel gigabitovych zarizeni mam malo - switch ted zadny.

Jo a nerusi to nic - ani telku, ani rozhlas. Alespon ne bezne pouzivana pasma. Nemam nejaky sofistikovany transivery na vsemozny pasma, tak nemam jak vyzkouset ... A nezkousel ani zda to projde pres elektromer, coz by se mi velmi libilo ... :twisted:

Jeste mi ASPA slibila, ze pokusi se dodavat pruchozi variantu a variantu s integrovanym wifi AP aka TL-PA250 a TL-WPA281. Na ty sem velmi zvedavej ... A co na tom, ze nemaji "500mbps", stejne je to zbytecny, teoreticky ...

A posledni vec - spis pro teoretiky. Je realna distribuce datove site na podobnem principu jako tyhle home-office zarizeni, ale napriklad po kolejich vlaku ci trolejovym vedenim ? :?: :idea:

Nikde to v specifikacii nevidim, da sa to pouzit tak , ze je zapojenych viac zariadeni tak , ze jedno je master a ostatne slave? Cize pre mensiu bytovku. Alebo daj please link na nieco napr 1+5.Diky.
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

keksik: predstavi si to jako velikej switch, bridge ci proste vec, ktera jednotlive zapojene porty (tech muze byt hafec) propoji po 230V ... :wink:
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Obdoba Ad Hoc u wifi. Je to schopný komunikovat jen s těma stanicama, který jsou v dosahu.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

aha to mě zajímalo také, takže se nějak vzájemně nemohou zesilovat?
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

okoun: myslis, ze by ty zarizeni delali repeatery a tedy mohli se retezit i na spousty metru do dalky ? To se bojim, ze vyzaduje dost sofistikovanou technologii a tohle nebude ono ... :|
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

nevim no ale z dá se že to funguje jako klasickej bridge, prostě se to posílá do všech, neřekl bych že nějaký je master a nějaký slave
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

To taky nerikam, je to spis jako velikej switch/hub 8) ... ale pravda, nemam vyzkouseno zda to funguje jako hub ci switch ...
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Co mám vyzkoušeno, tak mě to jako repeater nefungovalo. Zapojil jsem 3 kusy do sítě a jen z jednoho bodu jsem viděl oba dva další body. Mezi těma co se nevideli přímo spojení nefungovalo. A zrovna jak na potvoru jsem potřeboval propojit ty dva co se neviděli.. :roll:
0 x

TOMIK

Příspěvekod TOMIK » 12 years ago

zdravím chci s ezeptat dělal jste nějak pokusy s těmi novmi jednotkami od aspy co by měli být průchoží přes elektroměr ...

keksik píše:
lwq píše:Tak zas po casem pridal par radku do meho oblibeneho tematu ... :)

Nikde to v specifikacii nevidim, da sa to pouzit tak , ze je zapojenych viac zariadeni tak , ze jedno je master a ostatne slave? Cize pre mensiu bytovku. Alebo daj please link na nieco napr 1+5.Diky.
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Ne průchozí přes elektroměr, ale průchozí v tom smyslu, jako že když to strčíš do zásuvky, tak můžeš další spotřebič připojit přímo do něj - má na sobě zásuvku :)
0 x
T-T

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Kdysi mela i4 krabicky WDC-A002 presnejsi oznaceni neznam , ma to vystup ethernet i f konektor zkousel sem a proslo mi to z baraku pres hodiny jistice hlavni jistice venku k sousedum coz jsou dalsi jistice a dalsi hodiny plus jejich stary hlinikovy rozvody a frcelo mi to u souseda v baraku 10M z toho co jsem zatim mel v ruce to byly nejzdarilejsi kousky ...dlasi soused radiomatar ani nerval ze mu to neco rusi takze snad to ani nedela velkej bordel :roll: ale spektrakem sem kolem kabelu nelezl tak nevim

edit: tak sem je nasel na aspe tyhel to jsou http://wifi.aspa.cz/wodaplug-200c-n-pow ... ge-z92832/
0 x