❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jakou všesměrovku ..

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
RaMa

Re: Jakou všesměrovku ..

Příspěvekod RaMa » 15 years ago

net.work píše:a kdyz teda radite vsichni sektory, tak jake pro 5Ghz a jake pro 2,4Ghz?

2,4GHz uz ani nevim, co je na trhu.

Na 5GHz pouzivame predevsim tyhle Dcom 90 a 120 stupnove anteny .

Nebo taky asi spatne nejsou ProWAX 90 a 180 st. Dneska jsem na 90st. pripojoval klienta a na 3km to bylo nalinkovane na 54/54, CCK 95-99/98 a jelo to Klient - AP 21/22Mbps (vim ze to neni nijak moc vypovidajici)..

S tema Dcomkama mam jen nejlepsi zkusenosti. Na jednom miste jsme vystridali snad 3 ruzne sektorovky a az Dcom tam zustal. Co jsou na to klienti tak opet 54/54Mb. Velice vyrovnomerny zisk v udanem uhlu (jak 90 tak 120st.). Jsou sice drahe jako cert, ale za to klidne spani to stoji :-)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 15 years ago

RaMa: 3km a -54 na sektor? Ruce bych Ti za to přelámal, a k tomu bych Ti rovnou sebral licenci na čtu bez možnosti návratu.
0 x

RaMa

Příspěvekod RaMa » 15 years ago

Leeonek píše:RaMa: 3km a -54 na sektor? Ruce bych Ti za to přelámal, a k tomu bych Ti rovnou sebral licenci na čtu bez možnosti návratu.

Ja bych zase doporucoval cist cely prispevek, ono by ti potom doslo, ze je to:

"Co jsou na to klienti tak opet 54/54Mb".

Nikde jsem zadne minus nepsal.

Jinak preju hezky vecer :)
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 15 years ago

pánové, pokud neumíte odhanout kam dát všeměrku, či sektor tak to je vaše věc. Já mám v terénu dvě všesměrky a nikdy si nikdo nestěžoval na odezvu a rychlost. Není to tak strašné, jak zde píšete....
pokud s tím máte někdo problém, tak raději používejte prověsy :roll:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Pintero

Příspěvekod Pintero » 15 years ago

okoun píše:pánové, pokud neumíte odhanout kam dát všeměrku, či sektor tak to je vaše věc. Já mám v terénu dvě všesměrky a nikdy si nikdo nestěžoval na odezvu a rychlost. Není to tak strašné, jak zde píšete....
pokud s tím máte někdo problém, tak raději používejte prověsy :roll:

No tak to se musim uz jen smat. V jinem foru se ptas, jestli se da merit traffic na rozhrani a tady rozumujes s vsesmerkou :lol:
0 x

Nick_xx

Příspěvekod Nick_xx » 15 years ago

Aby bylo vlákno kompletní, asi by bylo dobré zmínit, že s největší pravděpodobností mluvíte o větších městečkách, kde je spousta přístupových bodů nebo jsou klioši z druhého konce vesnice ve vzdálenosti v řádu kilometrů. Pokud máte vesničku, kde jste sami, na 20 kliošů máte 2 AP, nejvzdálenější klioš je 200 m a jejich rozmístění kolem AP je přesně 360°, nákup 4 sektorů za 4 kKč jeden (viz link výše) mi přijde jako docela drahá sranda :wink:
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

oni jenom chtěli naznačit, že žádná kvalitní dostupná všesměra neexistuje a že prostě bejvá všesměr náchylnej na rušení ze všech směrů. Někde se prostě musí osadit všesměr. Všesměr doporučuju vybírat podle PSV. Například ve městě máme na vysoký budově všesměr od d-comu s elevací vyzařování posunutý dolu čili přímo rovnoběžně k zemi nemá vyzařovací lalok a tim pádem ona fakt neslyší cizí APčka ve stejný vejšce ale slyší právě jenom sví klienty pod sebou do vzdálenosti nějakýho 1km. To je super ne? Nevýhoda je právě v tom, že se dá použít pouze v modelu co tu máme my a tedy všesměr vysoko cca 5-6 patro a klienti v rodiných barácích.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

okoun

Příspěvekod okoun » 15 years ago

Re: No tak to se musim uz jen smat. V jinem foru se ptas, jestli se da merit traffic na rozhrani a tady rozumujes s vsesmerkou

toto je mimo mísu, bohuzel ten kdo u nas delal SW tak ho nedela a musim to delat ja a v tom jsem uplne dole..... to nema s problematikou anten nic spolecneho
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 15 years ago

RaMa: ok, omlouvám se za hrubé napadení, moje chyba ;)
0 x

pepop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepop » 15 years ago

vsesmer je problem, ve meste je to velikej problem a to i v 5G. Jeden kanal ze vsesmeru to zarusi siroko daleko... :( a kdyz to zacne nekdo od nekud rusit neni uniku. Sektory bych doporucil i proto, ze se da rozdelovat polarizace na jednotlive strany. Pokud to je ale nekde v oblasti, kde se daji jeste kanaly obsadit a bod je stredem vsech pripojnych bodu do kratke vzdalenosti cca toho 1km jak ma hapi, tak proc ne.
0 x
pepop