hapi píše:no já nevim ale rozhodně nebudu kupovat co ty protože za první je to masivně drahý a za druhý zbytečně výkonný. Mě je fuk jestli CPU jede na 8% nebo na 80% protože v obou případech stíhá
Stíhá, zatím, ale jak dlouho bude, když by to jelo na 80%?
hapi píše:ale rozhodně nebudu kupovat na bránu něco tak drahýho když to se spolehlivostní bude uplně to samí
Ale notak, neshazuj něco co nemůžeš sám posoudit protožes to nikdy neměl. Ano, supermicro jsou bezpochyby drahé desky, ale jsou to serverové desky, žádná další náhražka se tímto přívlastkem nemůže pochlubit, serverové desky se očekává trošku jiná stabilita oproti "prdítkům" které se montují do komplů pro uživatele.
Osobně bych si nedovolil dát na hlavní bránu něco podobného, a to jsem první z desek pořizoval zhruba před necelými 4 lety, kdy moje konektivita byla něco kolem 10Mbit. Mám na síti 2 supermicro desky, (jedna hlavní brána a druhá v jedné dědině, kvůli 6 PCI slotům + 2 eth) u těchto dvou desek si za asi 3,5 roku přesně vybavuju proč mají uptime takový jaký mají. Nemají ho od doby zakoupení pouze kvůli výpadku elektriky kdy nevydržela upska, dále kvůli update verze mk, toť vše. u jakéhokoli dalšího hw včetně RBček to říct nemůžu, ani o slavných Asus P5GC deskách které byli velmi levnou alternativou pokud bylo potřeba 6PCI slotů. Prostě každá z desek má někdy (třeba ne moc často, ale má) svůj blbý den při kterém si z nějakého důvodu řekne "a dost, stačilo".
hapi píše:promiň, 9K za desku teda fakt ne. Leda by jí posypali zlatem. Jediný co se mi líbí je ta sítovka s 2xEthernetem. Od intelu j to majlant ale od supermicra ani ne.
Tohle rozhodně ne pro 20Mbit datovýho toku.
Každý stavíme svou síť jinak, jeden se vždy snažím stavět s maximální stabilitou a na peníz nehledí, další se snaží najít kompromis a někteří se snaží ušetřit korunu za každou cenu. Ať už patříš do kterékoli skupiny, nesnažím se Ti vymluvit tvůj názor, pouze přidávám svůj úhel pohledu.
Veř že všelijakých desek sem měl na síti spoustu, vyjma Supermicra, všechny s +- stejnou (ne)spolehlivostí. Pokud bych měl důležité místo, nebudu váhat investici do Supermica udělat znova.